Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Societatea Timişoara riscă să-şi piardă sediul
- - - -
2010-02-16
Apel 22
0

Societatea Timişoara este pe punctul de a fi dată afară din sediul pe care-l ocupă, după ce consilierii locali de la PNL şi o parte dintre cei ai PNŢCD şi PSD au votat împotriva acordării respectivului spaţiu Societăţii. Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara, este de părere că „votul a fost politic“, ca urmare a luărilor de atitudine pe care Societatea le-a avut în ultima vreme, legate de decomunizarea României, dar mai ales în urma protestului faţă de mitingul organizat cu prilejul semnării de către PSD, PNL şi PNŢCD a Parteneriatului pentru Timişoara, când Piaţa Operei s-a umplut de steaguri roşii.

„Avem dreptul de a primi un sediu, aşa cum au toate asociaţiile care funcţionează în România, dar nu o să ne schimbăm ideile şi luările de poziţie în funcţie de un interes de acest gen“, a mai spus Florian Mihalcea.

Mai multe personalităţi ale societăţii civile i-au transmis o scrisoare primarului Gheorghe Ciuhandu, în care militează pentru acordarea acelui sediu Societăţii Timişoara.

În atenţia d-lui primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu

Stimate d-le primar,

vă scriem în calitatea noastră de membri de onoare ai Societăţii Timişoara pentru a ne exprima uimirea în faţa hotărârii Consiliului Municipal Timişoara de a nu prelungi contractul de închiriere a sediului acestei organizaţii emblematice pentru oraşul pe care îl administraţi.

Societatea Timişoara nu este un ONG oarecare, este chiar punctul de pornire al societăţii civile din România şi – prin Proclamaţia de la Timişoara, primul text din Europa de Est care stabileşte condiţiile necesare transformării unei dictaturi într-un stat de drept – un reper al istoriei noastre recente.

Cu speranţa că intervenţia noastră şi a instituţiilor pe care le reprezentăm va fi în măsură să determine o reconsiderare a hotărârii Consiliului Municipal în privinţa prelungirii contractului de închiriere pentru Societatea Timişoara şi că dvs. personal, în virtutea ideilor şi principiilor care ne unesc, veţi pleda pentru această reconsiderare, rămânem în aşteptarea răspunsului dvs. şi vă asigurăm de întreaga noastră stimă.

Ana Blandiana – preşedinte al Fundaţiei Academia Civică şi al Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, cetăţean de onoare al oraşului Timişoara

Radu Filipescu – preşedinte al Grupului pentru Dialog Social

Romulus Rusan – director al Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului

Ion Caramitru – preşedinte UNITER, director al Teatrului Naţional Bucureşti

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Apel 22
2453
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22