Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Boștinaru (PSD) a găsit țapul ispășitor pentru slaba absorbție a fondurilor UE: frica de DNA
Redacția - - - -
2018-10-09
Actualitate Interna
3

Romania a atras insuficiente fonduri europene, este de acord europarlamentarul Victor Bostinaru (PSD) cu Corina Cretu, dar spune ca de vina este DNA, care i-a speriat prea tare pe oficiali.

 

 

"Daca nu semnezi, nu gresesti, esti inocent in fata puterii judecatoresti, iar, pe de alta parte, la nivelul tuturor ministerelor si la nivelul regiunilor, oamenii sunt in continuare ingroziti ca trebuie sa isi asume raspunderea in ce priveste semnarea unor contracte cu finantare europeana, ceea ce devine cel mai periculos factor frenator in absorbtia fondurilor europene. Devine un handicap pe care ni-l cream noi, inclusiv cu supracontroalele de la Curtea de Conturi, inclusiv cu excesul de birocratie pe care Guvernul autoritatilor de management il solicita", a afirmat europarlamentarul roman, la o intalnire la Bruxelles cu jurnalistii, citat de Ziare.com.

 

"Am propus o discutie strategica presedinte-Guvern-DNA. Pentru interesul tarii, aceasta chestiune cu separatia ideala a puterilor in stat este daunatoare", a explicat Victor Bostinaru.

 

Declaratia acestuia a fost facuta in contextul in care comisarul european Corina Cretu a avertizat ca Romania pierde bani din lipsa proiectelor si ca ea s-a saturat de insultele pe care i le aduce Guvernul roman.

 

"Declaratia trebuie citita intr-un registru politic", a comentat Victor Bostinaru, membru al Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European (S&D).

 

"Recunosc, nu am discutat nici cu una, nici cu alta din cele doua parti, in ce priveste coordonarea, dar nu ascund - Guvernul de la Bucuresti trebuie sa faca mai mult si mai repede pentru ca este o dramatica si profunda criza de timp pentru a pregati proiecte mature care sa fie gata acceptate, sa fie eligibile si finantabile de catre Comisia Europeana, acest lucru nu poate fi negat", a precizat Bostinaru.

 

 

 

 

 

TAGS : dna absorbtie fonduri bostinaru
Comentarii
Isoscel 2018-10-09
Bostinaru bate la imagine si verva orice deshca bolsevica ! Si o face cu convingere, ceea ce demonstreaza ca individul este imbecil deabinelea, si nu doar o nulitate care nu are cum sa-si castige altfel existenta. Asta, cu siguranta ca daca nu ar fi in PE nu ar putea face o alta treaba decat sa spele wc-uri !
Camelian Propinatiu 2018-10-09
Evident, politicienii n-ar mai face mişto de popor dacă fondurile europene pierdute s-ar recupera din averile clasei politice şi din pensiile speciale.
emil 2018-10-09
Are dreptate Bostinaru, spaima de OLAF si DNA a speriat Guvernul Romaniei in a mai frauda bani europeni.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2847
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22