Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ciutacu de la Ghiță TV a descoperit rețeaua Soros: Rebengiuc, Șora, Pelea, Chirilă
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-07-12
Actualitate Interna
3

„Reţeaua Soros, atac la Klaus Iohannis“ a fost mesajul care a rulat pe burtiera postului România TV Victor Ciutacu a prezentat la România TV presupusa „reţea Soros“ din România, printre cei nominalizați numărându-se Tudor Chrilă, Oana Pelea și Victor Rebengiuc.

 

 

În general, cei menţionaţi sunt susţinători ai protestelor de stradă faţă de partidul aflat la guvernare. Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Aţi mai văzut asemenea structură organizaţională atât de bine stratificată şi atât de bine coordonată?“, l-a întrebat Ciutacu pe Ion Cristoiu după ce a prezentat schematic „reţeaua“ prin care ar opera în România miliardarul George Soros, relatează Adevărul.

 

Această teorie este vehiculată sistematic la România TV, postul fiind şi amendat din acest motiv de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).  Nici de această dată nu au fost prezentate documente care să dovedească legătura dintre numele prezentate şi miliardarul american George Soros, deşi s-a afirmat că este vorba „de o reţea de propagandă care trebuie să disemineze un mesaj în societate, un mesaj bazat pe inducerea fricii în societate, aceşti oameni au primit burse, au primit finanţări, au fost angajaţi“ (Dan Andronic, director Evenimentul Zilei).

 

Introducându-i drept „o serie întreagă de agenţi de influenţă“, Victor Ciutacu i-a nominalizat ironizându-i pe „actorul şi cântătorul“ Tudor Chirilă, pe Raluca Feher, „fostă jurnalistă şi lucrătoare cu ziua în Publicitate şi care militează pentru tăierea publicităţii la posturile neconvenabile mişcării“, pe Oana Pellea, „actriţă şi ea, care are păreri despre orice, la fel de cunoscută opiniei publice, din păcate, precum ilustrul ei tată“, cunoscutul actor Victor Rebengiuc, Marian Godină, „cunoscut poliţist cu valenţe intelectuale, de la circulaţie mutat la intervenţii rapide“, şi Mihai Şora, „Dumnezeu să-i dea sănătatea, încă nerefăcut după operaţia suferită după prezenţa la Girafa din Piaţa Victoriei alături de infinit mai tânăra sa soţie“.

 

Pe lista de „ideologi“ ai „reţelei Soros“ au fost trecuţi Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Cristian Tudor Popescu şi Mircea Cărtărescu, descris drept „candidat în fiecare an la premiul Nobel pentru Literatură până acum fără succes, dar are tot timpul“.    „Componenţa uriaşă a reţelei Soros“ include în viziunea România TV şi nenumăraţi jurnalişti, inclusiv pe redactorul-şef adjunct al ziarului „Adevărul“, Liviu Avram, pe Ionel Stoica, ex-Adevărul, acum la ziare.com, pe Moise Guran şi pe Vlad Petreanu.

 

Au fost invocate şi mai multe ONG-uri, precum şi agenţia de publicitate Papaya Advertising, aflată recent în centrul atenţiei după ce a pierdut contractul de 10 ani cu CEC Bank la scurt timp după ce directorul a anunţat că a dat liber angajaţilor pentru a protesta în faţa Parlamentului în ziua în care s-a supus la vot moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă.  În platou au comentat subiectul politologul Alex Coita, Adrian Ţuţuianu, de la PSD, şi Răzvan Prişcă, de la PNL.

TAGS : romania tv reteaua soros ino cristoiu victor ciutacu
Comentarii
Isoscel 2018-07-12
Romulanul asta este una din murdariile oribile din mass media din Romania , alaturi de slugoii varanului si de echipa lui Dan Andronic, din acelasi ADN !
Sorin 2018-07-12
Asa trebuie! Pentru ca timp de decenii nu a spus nimeni pe fata adevarul, acum "hotul striga, hotii". Ei, latrinele, Voiculescu &Co trebuiau prezentati ca ceea ce si sunt, agenti ai fostei securitati si kgb.
nidru 2018-07-12
Ciutacu delireaza pe bani multi veniti de la un patron cu multe complicitati!
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2674
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22