Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis:Nu a fost o opțiune să nu respect Constituția. Voi spijini și mai mult anticorupția
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-07-11
Actualitate Interna
2

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri, înainte de a pleca la Bruxelles, la summitul NATO, că revocarea lui Kovesi de la conducerea DNA „nu i-a schimbat părerea personală despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut treabă foarte bună”.

 

 

 

Declarațiile președintelui Iohannis:

 

Cred că  vă amintiți: eu respect statul de drept, Constituția. Îmi doresc întărirea democrației, consolidarea ei, ca și NATO și UE

 

Eu îmi doresc pentru țara mea întărirea statului de drept. Atunci e evident ca primul om în stat respectă deciziile CCR, drept pentru care am aplicat decizia. Nici un moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția și statul de drept.

 

Îmi doresc ca acest pas pe care l-am făcut să fie perceput ca supremul înțeles pentru respectarea Constituției.

 

Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupție se termină, nici vorbă. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA trebui și va merge mai departe cu toată forța.

 

Acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea mea personală despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut treabă foarte bună. Voi sprijini și în continuare, poate și mai mult, lupta anticorupție

TAGS : klaus iohannis laura codruta kovesi demitere
Comentarii
?????? 2018-07-12
Colaborarea anterioară cu cei din PSD ,din perioada în care era încă primar, pare ai oferi președintelui Iohannis și momente neplăcute ? Opinați că ar putea avea experiențe ceva mai vechi și cu Liviu Dragnea , de când personajul se ocupa și de administrație locală ?
Concluzia la care ar fi ajuns președintele ar fi că niște indivizi aflați prin niște funcții ar fi considerat că șefa procurorilor de la DNA Kovesi le cam încurca treburile, pentru care acei indivizi care aveau niște interese politice ar fi hotărât să o înlocuiască ? Președintele nu prea era de acord , dar s-a lăsat convins ?
emil 2018-07-11
Cam smecher domnul primar al Sibiului.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1732
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22