Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCod roșu
2018-07-10
2
Dorințele lui Dragnea sunt pentru țară lege: Codul Penal modificat a trecut galop prin sesiunea extraordinară, consfințindu-ne astfel statutul de țară prietenoasă cu infractorii.

Punctul culminant în această reevaluare și reabilitare a tuturor infracțiunilor l-a constituit redefinirea „abuzului în serviciu“ după semnalmentele lui Dragnea. Asemănarea este izbitoare. Noul abuz în serviciu, diminuat până la dispariție, nu mai există, dacă este comis prin intermediar sau pentru intermediar și rude de grad inferior. Traiască familia tradițională extinsă. Probabil că în viitorul apropiat cele mai căutate ocupații vor fi cele de rudă îndepartată și de intermediar apropiat. Noul CP pedepsește însă folosirea cuvântului „penal“ la adresa unui suspect. Doar se știe că suspecții sunt sensibili la jigniri și pudici ca niște fecioare. Au și ei demnitatea lor. Așa că trebuie menajați: nu le mai spunem penali, ci venali. În schimb, suspecții le pot spune cum vor magistraților, adversarilor și protestatarilor. Ceea ce și fac. Deviza momentului: mai mult respect pentru suspect. Nici documentele din dosare nu trebuie să circule. Singurele variante permise sunt versiunile TV ale suspecților. Unii aveau nume de cod cu mult înaintea Codului. Dragnea a negat însă că noul abuz în serviciu, mititel și frumușel, ar fi un cadou pentru el: „credeți că mă lasă ăștia să scap?“. Mai degrabă scapă el de ăștia. Oricum, interesul lui Daddy e să se scape pe el. Nervos și incoerent, Dragnea a pretins că abuzul său în serviciu a fost comis de „Iohannis și oculta“ care au luat hotărârea „de a fi anihilat Dragnea“. Și inculta. „Ca și prim-ministru“, aceasta a extins aniversarea centenarului până în 2020. Bravo! Hai, cu puțină mobilizare, poate îndepliniți centenarul într-un veac și jumătate. Și cu Dragnea tot pe loc, să răsară cazacioc: „eu nu vreau să plec ca prostu’ din funcție“. De, a avut ocazia să plece ca deșteptu’, dar a ratat-o. Acum e prea târziu să-și schimbe încadrarea. Tot vorbind de statul paralel, Dragnea s-a trezit că habar n-are de el: „cu cine să negociez la statul paralel? Nu știm cu cine să negociem“. Dacă tot nu știți, căutați-l pe Google. Urma scapă turma: peste 2.000 de dosare de abuzuri se vor închide după modelul Dragnea. Deși CE a transmis un avertisment sever, mii de oameni au ieșit în stradă, iar Iohannis a anunțat că va contesta la CCR „aceste modificări dăunătoare“, Dragnea pretinde că „președintele își folosește abuziv atribuțiile pentru a bloca legi“. Dar ce-o fi vrând? Să nu sufle nimeni în fața aberațiilor sale? Complet dereglați, Dragnea și Tăriceanu vor acum suspendarea președintelui. Numai tâmpenia asta le mai lipsea celor doi suspecți, condamnați și suspendați din palmares. Motivul ar fi că, neaplicând mai repede decizia CCR de revocare a lui Kovesi, „Iohannis își bate joc de Constituție“. Asta ar trebui să o spună ea, nu Daddy. Dar parlamentul și guvernul, care au decizii ale CCR neaplicate de ani la rând (chiar în domeniul justiției), nu și-au bătut joc de Constituție?

Iohannis a cedat însă în fața CCR și a suspendacilor și a revocat-o pe Kövesi. Adio, anticorupție! Dragnea se îndreaptă acum vijelios spre suspendarea țării. Împăcat, cu misiunea indeplinită, Tudorel a dat comunicate din restaurante (unde știm ce a mâncat: cod) și a vizitat țări exotice însoțit de juna-i consilieră. Și-n decorul acesta plin de poezie, PSD-istul Vlase ajunse șef la SIE. Dragnea și Tăriceanu au lipsit de la ceremonie. Încă o confirmare a faptului că absenții nu au niciodată dreptate. Dar câștigă.

TAGS : dragbea cod penal iohannis kovesi revocare tudorel toader abuz serviciu
Comentarii
?????? 2018-07-15
Vă convine rolul de "semafor" ,în astfel de chestiuni ?
Liviu din Timisoara 2018-07-11
N-o sta tara numa-n astia. Noi toti trebuie sa fim capabili sa aducem alte vremuri, iesind de sub astea. Pe cand la niste discutii televizate, la TVR1, stimata doamna ? Trebuie sa va faceti auzita mult mai mult. Cu totii avem nevoie de oameni ca dumneavoastra, ceva mai mult decat de, mai nou rapsod , chefliul de Dinescu. ( Si-o fi achitat datoria la Vantu ?)
In ceea ce-o priveste pe doamna Kovesi , n-o vad deloc potrivita pentru postul de Presedinte, precum aduce discutia USR
( mult prea laconica pentru politica ), ceea ce demonstreaza lipsa de fler sau optiuni ale acestora. In mod sigur, insa, intr-un viitor guvern, Ministru al Justitiei.
Total 2 comments.
Recomandari
4749
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22