Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFJalnic
2018-07-09
27
„Tonul face muzica”, se zice. În cazul nostru – președintele semnează revocarea Laurei Codruța Kövesi – muzica era cunoscută și previzibilă: decizia CCR îl obliga pe președinte.

Și, așa cum am mai spus, oricît de mizerabilă și nedreaptă era această decizie foarte partizană, nu era nimic de făcut decît de executat partitura respectivă. Era inadmisibil ca un președinte și încă unul care abia și-a anunțat intenția de a candida pentru un al doilea mandat să încalce flagrant Constituția prin nerespectarea deciziilor CCR, oricît de rele fiind acestea. Precedentul ar fi fost teribil. Apoi, oricîtă dreptate ar fi avut președintele pe fond, nimeni dintre aliații occidentali nu l-ar fi susținut și el o știa prea bine. Așadar, muzica trebuia cîntată.

 

Dar tonul? Ei bine, tonul a fost, s-o spunem pe față, meschin, penibil, jalnic. După ce a tergiversat mai multe săptămîni– din motive care nu-mi sunt deloc clare – o decizie inevitabilă președintele a dispărut la Bruxelles, lăsîndu-și purtătoarea de cuvînt să citească în sfînta limbă de lemn cîteva considerații soporifice despre respectarea statului de drept, despre viitorul luptei anticorupție, despre necesitatea de a evita presiunile asupra justiției, despre faptul că deciziile CCR  trebuie respectate de toți, inclusiv de majoritatea guvernamentală.

 

Președintele n-a avut însă curajul să iasă singur ca să facă anunțul. ( De ce se temea?) Mai rău, el, care de atîtea ori în trecut a susținut-o pe d-na Kovesi, n-a știut acum să găsească cîteva cuvinte de apreciere și de simpatie pentru ea și mai ales pentru munca pe care ea a făcut-o atîția ani. N-a avut curajul să spună că ia cu inima grea o decizie impusă și nedreaptă, pe care o respinge în calitate de om, dar la care jurămîntul făcut pe Consituție îl obligă. Putea vorbi despre datoria amarnică, uneori, a șefului statului, de a se supune legii. N-a avut curajul să vorbească direct, nealuziv, despre realizările DNA-ului din ultimii ani, despre bunele aprecieri internaționale primite de atîtea ori de această instituție, despre rapoartele atît de pozitive din cardul MCV. Și totuși, zeci, sute de mii de oameni au strigat în stradă luni de zile „DNA – să vină să vă ia!”, iar procurorul-șef DNA a fost printre cei mai temuți, urîți, dar și apreciați și lăudați oameni din România după 1990. Măcar din interes electoral, dacă nu din solidaritate umană, acest domn Iohannis ar fi putut să nu fugă pe ușa din dos ca un hoț prins asupra faptului. Să nu-mi spuneți că speră indulgență de la Liviu Dragnea, că ar fi o glumă prea bună! A dat impresia nefericită că fie și mulțumirile adresate d-nei Kövesi la finalul forțat al activității erau prea mult! Ce ton spart, dogit!

 

Contele, fugit din oraș, și-a pus valetul s-o dea afară pe nedorită. Gata. Viața poate să continue.

 

Jalnic președinte! Ba nu: jalnic om.

TAGS :
Comentarii
alka 2018-08-06
Hipsterul suprem e suparat pe presedintele Ficus!!! Pai cum asa? NU era ala Andrei Cornea care te-ar fi scuipat daca ii spuneai ca votezi cu altcineva in primul tur? Nu era ala Cornea care urla in toate articolele lui ca presedintele Mut trebuie votata neaparat din primul tur pentru ca se prabuseste cerul? Desi exista si varianta Monica Macovei. Nu era ala Cornea care ii pupa picioarele celui care a numit-o fara sa cracneasca pe Dancila si a concediat-o din vacanta, prin gura altcuiva, pe Kovesi? Ba el era, Andrei Cornea si nimeni altcineva, Hipsterul Suprem. Acuma i s-a infoiat barba de suparare si nu-i mai place, gura nu-i mai tace....
?????? 2018-07-22
Dumneavoastră domnule Cornea, care găsiți pretexte de distracție chiar și în cele mai ingrate chestiuni, așa cum susțineați într-un articol mai recent, cum ați putea să îi schimbați dispoziția intelectuală domnului Pleșu, care anunță o stare de "plictiseală cu strigături", contribuinid și dumneavoastră astfel cu fapte bune la "starea nației" ?
Vicentio B. 2018-07-15
ABIS / JALNICA DECADERE MORALA “MADE in Romania”

aceasta ar putea fi sinteza prin care Andrei Cornea fiul mai mic al profesorului, criticului și istoricului literar de origine evreiasca Paul Cornea, devenit colaborator frecvent la Revista 22, prieten cu Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas, prin care Andrei Cornea a publicat Studii si Eseuri filozofice, se simte OBLIGAT a publica pe acest Site, acuzatiile celui numit simbolic “MIHAI 2” , un evident “acoperit, .. dar NU suficient” cu referire la

“DNA este un grandios Gestapo”
“Gabriel Liiceanu este, similar cu Liviu Dragnea, sef de gasca”
“de ce publici spioni KGB filozofule ? ”- acuzatie repetata la adresa lui Gabriel Liiceanu,
pentru faptul ca acesta a tradus si publicat cartea scrisa de celebrul filozof austriac Ludwig Josef Johann Wittgenstein (n. 1889, Viena – d. aprilie 1951, Cambridge/Anglia) Tractatus Logico-Philosophicus (1921).
“un neica nimeni” – cu referire la Cristi Danilet,
etc., etc.

Deoarece Andrei Cornea – prin distorsionarea adevarului – ataca ACUM /AICI pe Presedintele
Romaniei, adica la fel cum procedeaza “MIHAI 2” - se induce indrebarea: CINE sunteti realmente Domnule Cornea, de vreme ce va permiteti asemenea crasse neloialitati fata de declaratiile de infintare a GDS, a Ordinii Constitutionale, recte art. art. 1(2), art. 2(1) art. 30 (6), art. 30 (8) - Constitutia Romaniei., art. 10 – Declaratia Drepturilor Omului.

PS.
1.
Asa cum, pana in prezent, ati dovedit situatia ca, NU raspundeti pentru clarificarea necesara strict MORALA. Totusi, NU imi permit sa va reamintesc notiunile de LASITATE, IPOCRIZIE, dar am sa va reamintesc:

Caractère d'un comportement, d'un acte qui est sot.
Action ou parole stupide : Dire des inepties.
De a ipocriziei vicleană plăsmuire Grăbește a ne scăpa! NEGRUZZI

Asa se explica si DE CE pe CAMELEONUL “MIHAI 2” il irita teribil, necesitatea unui COD ETIC la Revista 22, das si adverbul folosit de mine REALMENTE, deoarece acesta notiune se refera la “In mod real, in adevar, de fapt,” iar dvs. domnule Cornea TACETI CHITIC ! Cum se poate sintetiza aceasta pozitie din partea unui “formator de opinie”, dar si profesor universitar ? LASITATE, JALNIC, IPOCRIZIE ? CE GENERATIE DE OAMENI PREGATITI ?

2.
Trebuie sa fi un fel de “simbrias“ – agatat /impus la Revista 22, insa cu o dovedita MEGA - LIPSA DE CARACTR & IMPOSTOR, pentru a considera /trata pe TOTI cititorii acestui Site drept PROSTI. Doar asa se explica declaratiile realmente INCONCILIABILE

MIHAI 2, cu nickname “Solutia” 2018-06-23
“Sub firma MIHAI 2 am mai postat din cand in cand si astfel de materiale menite
sa ii inflacareze pe calea nesabuintei pe cei care graviteaza in jurul Presedintelui Johannis.
DE asemenea, in cadrul echipei mi-au fost atribuite si postarile care insista
pe ideea ca de fapt Johannis nu e bun de nimic si ca singurul care poate conduce
lupta dreapta contra PSD este Traian Basescu”, iar CUM / AICI
Iar ACUM/AICI, cu nickname “MIHAI 2”

“Dupa parerea mea este cat se poate de logic ca cineva - in speta eu -
care il uraste din toata fiinta pe distrugatorul Romaniei numit Basescu
sa scrie din cand in cand postari in care sa-l laude pe respecivul personaj
si sa-l dea chiar de exemplu - in genul e-he-hei ... astia de-acum nu se compara cu Base...”

MIHAI 2 2018-07-13
Dupa parerea mea este cat se poate de logic ca cineva - in speta eu -
care il uraste din toata fiinta

pe distrugatorul Romaniei numit Basescu

sa scrie din cand in cand postari in care sa-l laude pe respecivul personaj
si sa-l dea chiar de exemplu - in genul e-he-hei ... astia de-acum nu se compara cu Base...

Oricat l-as uri eu
stiu ca exista o multime de cetateni care il iubesc si care il regreta -
probabil pe buna dreptate din punctul lor de vedere

...al celor care au participat la marea praduiala Ardelano-PeDeLista din DECENIUL groazei

sau al celor care pur si simplu s-au simtit reprezentati

de performantele malefice ale lui TB.

Tocmai pentru ca este evident ca Base nu mai are sanse eu invart cutitul in rana incurajandu-i pe respectivii sa ramana inamoliti in nostalgia lor ,
ceea ce implica nu numai o atitudine gregar anti PSD
de care nu i pot dezbara - asta e !- dar si o profunda antipatie fata de Johannis care i-a uzurpat idolulului lor diform
calitatea de PRESEDINTE PE VIATA.
***
Acelasi rationament ma conduce sa il laud incepand de saptamana asta si pe Johannis ,

care nici el nu mai are sanse ,

si tocmai de aceea trebuie sustinut

intru spulberarea monolitului pe care
cei rataciti

l-ar vrea constituit pentru sustinearea la presedintie

a lui Csolosh sau Kovesi.

In fine , din cand in cand ma rasfat laudandu-l pe dl Ghinea de la USR pe care il consider - sincer - singurul de talia si lipsa de scrupule a lui Basescu.
Sper ca dansul sa citeasca postarile mele
si sa isi faca cuvenita inima rea
constatand ca desi a fost descifrat si dibuit, nici unul din echipee la care joaca nu se gandeste sa ii deschida MARELE CULOAR.
Vicentio B. 2018-07-11
IMPOSTORUL ramane tot IMPOSTOR
Motivul ? MEGA – TUPEU & IPOCRIZIE & INEPTIE & LASITATE ,
comportament Anti – Ordine constitutionala !

DELATIUNEA reprosata mie de “MIHAI 2” consta
in citarea de catre mine o propriilor lui afirmatii, vizibil
crass - CONTRADICTORI ! Scopul ?
DIVERSIUNEA, MANIPULAREA , ABRUTIZAREA !

CONCRET:
MIHAI 2 (2018- 07- 11)
“si sa pastram aprinsa faclia spiritului liber,
ceea ce eu am continuat sa fac
si in noaptea cruntei impilari basiste
sfarsite cu adevarat abia acum cateva zile.”

MIHAI 2 (2018-07-10)
"Aveti dreptate / am propus chiar corectarea mai ampla
Practic vorbind, electoratul anti-PSD are acum nevoie de o clona a lui Basescu,
iar guvizii trebuie convinsi ca acea clona ar putea fi Ciolos. ”
Partial s-a si aprobat."

MIHAI 2 2018-06-20
“Marele maestru al tuturor tradarilor - dl Base - a avut , iata , si o slabiciune.
Iar Lazaroiu la randul lui - si asta este cel mai dureros - a fost o unealta basista -
oribila conditie sociala. Pentru ca , asa cum putem constata din nou si din nou,
a vorbi chiar noi intre noi , despre //ticalosia// uneltelor basiste e pleonasm sadea.”

La NUMAI 3. zile diferenta,
MIHAI 2, cu nickname

“Solutia” 2018-06-23
“Sub firma MIHAI 2 am mai postat din cand in cand si astfel de materiale menite
sa ii inflacareze pe calea nesabuintei pe cei care graviteaza in jurul Presedintelui Johannis.
DE asemenea, in cadrul echipei mi-au fost atribuite si postarile care insista
pe ideea ca de fapt Johannis nu e bun de nimic si ca singurul care poate conduce
lupta dreapta contra PSD este Traian Basescu"

PS.
Perfuzia repetata a acuzatiilor ”MIHAI 2“
DNA este un GRANDIOS “GESTAPO”, denota ca acest
“Beneficiar al Revistei 22” – este CONSTIENT
de DELICTUL grav in forma continuata.
DESI acest “MIHAI 2” sub acest nickname, cu vinovatie , INCALCA
cu regularitate art. 1(2), art. 2(1) art. 30 (6) Constitutia Romaniei dar
si art. 10 – Conventia Drepturilor Omului, ar trebui sa INTELEAGA
situatia de MINIMA EDUCATIE: la PER TU sa se adreseze Primaritei
sau Primarului lucului unde I s-a inregistrat locul de nastere.
Altfel, dovedeste, re – dovedeste siatemul “Mitocaniile lui Mirel
Palada” (articol excellent scris de Melania Cincea)

Referitor la acuzatia “Ultimul Cod Etic a fost impus in Romania de catre Ceausescu -
dar dumneata nu ai cum sa stii ca te facusei deja transfug si plecasei in RFG
in cautarea cainilor cu covrigi in coada. “ –

POATE exlica CONCRET / PRECIS “MIHAI 2” anul la care se refera
“transfug si plecasesi in RFG” . DACA nu raspunde CONCRET,
tot nu am sa-l denumesc LICHEA, dar LAS – DA !


CHARLIE 2018-07-11
In anul de gratie 1944 juca la Bucuresti piesa lui Eugene O'Neill: Din jaje s'a intrupat Electra. Credeti ca din situtia actuala care e "jalnica" se va intrupa o guvernare noua in Romania?
Vicentio B. 2018-07-11
JALNIC LA PUTEREA - N
DELICTUAL

domnule Andrei Cornea NU numai pentru perfuzarea unui titlu si a unui articol NELOIAL realitatii in substanta MORALA /
Ordine Constitutionala, bune - moravuri, dar si pentru publicarea asa ziselor comentarii "MADE MIHAI 2" (citez):

"Cu siguranta ca Revista 22 a contat esential in acesta perioada de
Documentare si prin urmare Presedintelui nu i-au scaoat nici postarile repetate
in care semnalam cu exce de argumente ca institutia in cauza a comis abuzuri mai
grave decat cel atribuite Gestapoului."

Chiar NU va este cunoscuta situatia istorica cunoscuta, trecuta si prin celebrele PROCESEE de la Nürnberg in sensul ca, GESTAPO - a fost o putere/ instrument de TIP NAZIST, care impreuna cu SS, s-a implicat in CRIME DE RAZBOI, CRIME CONTRA UMANITATII, GENOCID ? Este IMPOSIBIL ! Ca atare, cum va putei permite a va atala drept TRIBUNA, deci implicit "purtator de cuvant" a unor comentarii, repetate, cu un astfel de constinut ?

PS.
Deoarece "MIHAI 2" s-a auto declarat " Beneficiar al Revistei 22", personajul in cauza
se afla NU numai intr-o situatie JALNICA, DELICTUALA, CI si in cea de MEGA - IPOCRIZIE, deorece
din formularea acestuia

"Se cuvine sa facem distinctie totusi intre persoanele
care s-au aflat sub arme si deci merita clementza alocata oricui a actionat
considerand ca isi face datoria - asa cum este si Distinsa Doamna Kovesi -
si turnatorul anonim - VB- care pana cam vreo saptamana nu mai obosea
scriind la denunturi." -

este transmisa aici, deoarece am fost SINGURUL care am cerut ecestui IMPOSTOR "beneficiat al Revistei 22" , sa-si ceara SCUZE pentru asimilarea DNA, elogiata NU numai in UE, cu GESTAPO si SS, actiuni INTERZISE, cu CONECINTE PENALE,
in UE, si NU numai !

Dvs. Domnule Andrei Cornea in ce fel de sistem DEMOCRATIC traiti ? - de vreme ce publicati afirmatii INTERZISE in UE, si repet, NU numai, provenite in mod repetat di partea celui cu nickname "MIHAI 2", care CONFUNDA, cu intentie DELICTUALA, propriile afirmatii CAMELONICE, pe care eu le-am citat si dovedit in sensul ca, acest ANTI - Ordine Constitutionala, "minte cum respira". "minte de ingheata apele", "minte de rupe pamantul", "minte de indoaie barnele", cu DENUNTURI, nu imi ramane decat sa atentionez in mod repetat

LIPSA UNUI COD ETIC,

cu privire la contitiiile a priori, care trebuie sa le indeplineasca un comentariu
in sens respectarea integrala a drepturilor si obligatiilor Constitutia Romaniei, ceea
ce NU este numai JALNIC, ci si Anti - Ordine Constitutional - adica ILEGALITATE !

Purtati INTREAGA RASUNDERE !
Aceasta NU este opinia mea, ci obligatia dvs. stipulata in art. 30 (8), art. 1(2), art. 2(1) art. 30 (6)
- Constitutia Romaniei.
MIHAI 2 2018-07-11
Domnule DELATOR epoca ta s-a incheiat in dimineata cand Madalina Puscalau a concediat-o pe Distinsa Doamna Kovesi , iar DDK a anuntat ca nu ataca
in contencios decizia de desfacere a contractului de munca
ca sa nu se faca - si mai mult - de ras,
ascultand de sugestia unui Neica Nimeni asa zis jurist.
Dumneata nu recunosti UN EVENIMENT ISTORIC nici cand se intampla sa surfezi pe creasta lui - esti infinit mai jalnic decat Johnnis.
Si inceteaza sa mai folosesti ca un papagal cuvantul ”REALMENTE” - imi aduci aminte de unul Mihai Constantinescu , absovent al Facultatii de Tumbe IEFS care pentru a parea intelectual baga mereu in textele inepte ale
cantecelor lui cuvantul ”INFINIT”

Ti s-a explicat ca nu autorii de articole filtreaza postarile , dar , evident nu ai puterea sa digeri mental acest adevar simplu.

Revista 22 a ramas un SPATIU AL LIBERTATII care onoreaza ideea de DIALOG SOCIAL si prin urmare nu recurge la CENZURA nici macar ascunzand-o precum Ministerul orwelian al adevarului sub masca unui Cod Etic.

Ultimul Cod Etic a fost impus in Romania de catre Ceausescu - dar dumneata nu ai cum sa stii ca te facusei deja transfug si plecasei in RFG in cautarea cainilor cu covrigi in coada,
in timp ce eu si Cartarescu am ramas sa mancam salam cu soia

si sa pastram aprinsa faclia spiritului liber,

ceea ce eu am continuat sa fac
si in noaptea cruntei impilari basiste
sfarsite cu adevarat abia acum cateva zile.
conk-fuckxius 2018-07-11
In ierarhiile mele de suflet, CCR erau ... creedence ! In cosmarul din prezentul maculist, cea de-a treia camera a parlamentului, cu o majoritate clara pcr/fsn/pdsr/psd este un for de tovarasi pur-singe, care vegheaza la perpetuarea totalitarismului economic si institutional. E de o simplitate covirsitoare faptul ca daca vrei sa argumentezi o decizie justa nu iti vor trebui mai mult de 5 -6 pagini. Cind lalaiezi baliverne pe 133 de pagini E CLAR CA LUMINA ZILEI CA MA MINTI, CA INCERCI SA FACI ALBUL NEGRU SI VICEVERSA ! Si apoi, onorata curte comunista nu se respecta ea insasi, ca sa nu mai vorbim de faptul ca NU sunt o constituanta, adica nu tot ce vor voma in beneficiul grupului de interese comune/comuniste devine automat sfint-constitutional !
Ceausist de Dreapta 2018-07-10
Jalnic rau de tot! Nu pupa al doilea mandat..
BASCA 2018-07-10
Buna sapuneala domnule filozof,ma ingrijoreaza faptul ca si de data asta am avut o mana moarta.
Vicentio B. 2018-07-10
"JALNICUL"

lui Andrei Cornea este "LASUL" in varianta Rodica Culcer ("Dimineata, ca lasii) cu referire la aceiasi Persoana:
Presedintele Romaniei, si asta intr-o Tara, in care indicatorii PIB/cap de locuitor si "cheltuielile sociale/cap de locuitor"
situateaza Romania pe pozitia PENULTIMA din U.E., ultima fiind Bulgaria. Insa, tot Romania, este pe pozitia dominanta,
adica nr.1 i.c.c.p. bolile cronice.

TOT o "bolala cronica", evident "MADE In Romania" se refera la LASITATE, IPOCRIZIE., care, impreuna cu IMPOSTURA,
MINCIUNA, HOTIA, BADARANIA, ZEFLEMISMUL, FUDULIA, MITOCANIA, s.a.m.d., in scest, sens au asezat NATIUNEA
"PE BUTUCI" !

Pentru mine, este O ENORMA LOVITURA, in substanta ANTI - MORALA, sa fiu nevoit de a constata ca, Andrei Cornea,
pe care, prin afirmatii repetate, concrete, l-am considerat un "REPER" - se gaseste realmente pe o pozitie realmente JALNICA. Precizez ca, pozitia "JALNICA ", la care ma refer, se afla in continutul notiunii "JALNIC", adica: "foarte trist, dureros, lamerntabil, deplorabil", adica, exclud intelesurile de persoana "care provoacă milă; nenorocit; vrednic de compătimit", care TOT in continutul
notiunii se regasesc.

Aceasta notiune de "REPER" cu privire la Andrei Cornea, se refera la ceea ce se doreste a fi denumit drep LOIAL, "declaratiilor la infiintarea GDS" , adica similar notiunilor de ORDINE CONSTITUTIONALA, recte buna - credinta,bunele - moravuri, fidelitatea fata de Tara.

CONCRET:
Este in mod rezonabil /plauzibil, de presupus situatia, si anume ca, Andrei Cornea, a scris la Revista 22, peste 1.300 articole, care se pot regesi in conturul / dorinta de a ceea ce se numeste "formator de opinie". In acest context, realmente MORAL, apare / se induce INTREBAREA fireasca, de SINTEZA: reprezinta situatia actuala "PE BUTUCI" a Romaniei, UN SUCCES, sau UN INSUCCES in laborioasa /delicata "formator de opinie" a dlui. Andrei Cornea ?

Personal, acum, aici, NU am sa folosesc prilejul oferit de Andrei Cornea numit JALNIC - fara ghilimelele de rigoare, pentru a raspunde la propria mea intrebare. CERTA este insa situtia, si anume ca, dl. Cornea dovedeste, prin titlul ales , ce se doreste a fi in format CONCLUZIE, si continutul acestuia, care se doresc a fi privite drept PREMISE, realitatea DEPLORABILA, LAMENTABILA, de a NU fi inteles SIMBOLUL MORAL, transmis recent de Presedintele Romaniei.

Anuntul public, facut/transmis in forma publica, cu privire la REVOCAREA SEFEI DNA, preluat de Andrei Cornea prin "jalnic, ton spart, dogit, contele figit din oras, jalnic presedinte ! ba nu: jalnic om.", reprezinta realitatea OMISA, se pare cu intentie de catre Andrei Cornea si anume ca, Presedintele Romaniei a ales aceast FORMAT PUBLIC, tocmai pentru a-si prezenta OFICILA,
pozitie TOTAL CONTRARA fata de

procedura de Revocare initiata /indusa de dr. Tudorel Toader,
dependenta acestuia fata de tandemul Dragnea - Tariceanu,
Decizia CCR nr. 358/ 30. Mai 2018, recte continutul acesteia.

Dl. Andrei Conea, intr-un mod vizibil JALNIC, dorea /doreste ca, Presedintele Iohannis sa fi stabilit si sa citit PERSONAL Decizia de Revocarea a dnei. Kövesi, intr-un anumit "CEREMONIAL" , fata de ceea ce insusi Andrei Cornea denumeste " oricît de mizerabilă și nedreaptă era această decizie foarte partizană, nu era nimic de făcut decît de executat partitura respectivă.".

Dl. Andrei Cornea, ar trebui SINGUR - SINGUREL, si/sau ajutat de cei fata de cei in care "crede orbeste", sa-si initieze o
reala AUTO - ANALIZA, repet, in conditiile unei realmente Ordine Constitutionala, Stat de Drept, din care sa rezulta, cum se
poat explica elementele de substanta din relatia - numarul imens de articole scrise la Revista 22 si situatia "PE BUTUCI" a
Romaniei.

PS.
In mod NORMAL dl. Andrei Cornea ar putea sa raspunda la
opiniile mele, in situatia in care acestea se gasesc intr-o situatie "jalnica" fata
de argumente in relatia MORAL - UTIL.
Insa dl. Andrei Cornea, are un anumit ALT obicei si anume: nu - l intereseaza
opiniile transmise cu vizibila buna - credinta, ceea ce este o alta forma de "JALNIC"


Dan Plesoianu 2018-07-10
Poate ca totusi DNA nu este asa de grozav cum crede multa lume, decit pe fata. In realitate, in cazul meu cel putin, DNA a falsificat anchete si rechizitorii, fara cea mai mica retinere. Poate ca Ihannis stie si aceste lucruri. Nu stim insa daca le stia si inainte, sau de-abia le-a aflat...
George 2018-07-10
Pe bune ? Deci daca se decide de catre curtea constitutionala ca suntem monarhie si nu republica... deciziile curtii sunt obligatorii si generale... nu ? sau daca curtea constitutionala decide ca maine trebuie sa iesim din lupta anticoruptie (CUM DEALTFEL A SI FACUT - vezi motivatia legata de protocoale ), nu mai avem lupta anti-coruptie ? Sau poate ca termenul de "general obligatorii" ar putea fi interpretat in sensul ca nu pot fi date decat decizii cu caracter general nu particular cum a fost cazul in aceasta situatie ? Cum ramane cu aplicarea pentru viitor ? In fapt, curtea constitutionala a spus doar ca procedura de revocare trebuia sa se finalizeze cu un decret de revocare - ce continea acel decret, e alta treaba.

Sau sa decida curtea constitutionala ca trebuie sa ne facem sepuku...

Conflict juridic de natura constitutionala ? Da, intre presedinte si curtea constitutionala.... dar cine sa deschida procedura de sesizare si cine sa il judece ?

Tocmai acum s-a creat precedentul...Daca deciziile curtii sunt obligatorii ( termenul folosit este general obligatorii), fiecare interpreteaza cum vrea ), pentru ce mai exista parlament si guvern ? Deciziile curtii constitutionale trebuie sa se circummscrie cadrului specificat in constitutie. Problema din acest punct de vedere este aceea ca, prin decizia data, anuleaza rolul constitutional al CSM de a apara independenta justitiei .

Stat de drept ? rahat cu perje... nici macar stat al bunului simt.

In realitate, Iohanis a mimat permanent, de ochii UE ca este impotriva - sa nu uitam originle sale (Grivco /USL ) - asa cum a facutdealtfel si PNL/PMP - (nu poti arunca in aer relatia cu primariii). Tineti minte rerfuzul de a sesiza comisia de la venetia ? Dar episodul cu refuzul curtii constitutionale de a admite cererea de examinare a legilor pe motiv de tardivitate ?? Amatorism ? Eu spun.. premeditare... ca si introducerea termenului de oportunitate in scrisoarea de raspuns la cererea initiala de revocare. Ne imbatam cu apa rece ca vor fi blocate legile justitiei ( se incheie procedura pe primul set ) si asta a fost de la inceput schema - baieti, dati-o prin parlament, facem tam-tam, urmam procedura si iese bine pentru toata lumea, eu ma opun cat ma opun, dar iese bine - daca o faceti pe repede inainte ne sare UE in cap. Eu zic ca a fost un plan bine pus la punct de la inceput.

Am ajuns sa asteptam salvarea de la Ponta ?

Unde esti tu, Tepes Doamne ?
Liliana 2018-07-10
Nu vad nimic jalnic.Decizia CCR trebuia adusa la indeplinire, cu dl Lazaroiu cu tot.Comunicarea prin purtator de cuvant este o detasare a presedintelui fata de fondul acestei decizii,ne-am dezobisnuit de finetea politicii..Astept mutarea urmatoare , referendumul initiat de presedinte. Timpul e scurt pentru ambele parti, iar KWI este atacat de proprii sustinatori, emotional presupun.
Maximus 2018-07-10
De ce era obligat sa respecte decizia CCR cand CCR e o institutie politizata, unul dintre judecatori avea mandatul expirat (deciziile Curtii sunt neconstitutionale din start), si mai ales, exista o groaza de alte decizii CCR care nu au fost transpuse in legi si nu au fost respectate?! Deci pe bune ca nu inteleg filmul asta cu "era obligat sa respecte". Pai atunci sa fie respectate toate, inclusiv aia de validare a referendumului cu 300 de parlamentari. Ce e chestia asta cu corectitudinea legislativa numai cand e vb de cei mai performanti si corecti oameni din institutiile de stat, dar incorectitudine cand e vorba de noi toti ceilalti??
Sa nu va mirati cand auziti statisticile alea cu 5 romani pe ora care isi iau talpasita catre tari unde autoritatile nu isi bat joc de ei in halul ala.
Maximus 2018-07-10
De ce era obligat sa respecte decizia CCR cand CCR e o institutie politizata, unul dintre judecatori avea mandatul expirat (deciziile Curtii sunt neconstitutionale din start), si mai ales, exista o groaza de alte decizii CCR care nu au fost transpuse in legi si nu au fost respectate?! Deci pe bune ca nu inteleg filmul asta cu "era obligat sa respecte". Pai atunci sa fie respectate toate, inclusiv aia de validare a referendumului cu 300 de parlamentari. Ce e chestia asta cu corectitudinea legislativa numai cand e vb de cei mai performanti si corecti oameni din institutiile de stat, dar incorectitudine cand e vorba de noi toti ceilalti??
Sa nu va mirati cand auziti statisticile alea cu 5 romani pe ora care isi iau talpasita catre tari unde autoritatile nu isi bat joc de ei in halul ala.
cucu 2018-07-10
draga Andrei, iti inteleg supararea si frustrarea, sintem milioane care credem ca visam urit, dar daca ti-as spune ca ...cineva i-a spus presedintelui ca desfasurarea evenimentelor generate de o posibila suspendare ar fi fost inabusita in singe iar imaginea romaniei ar fi fost grav afectata? oare de ce trebuie sa retraim fapte din trecut? normal, e doar imaginatia mea si a lui orban(pe care nu-l simpatizez), si eu cred ca individul e un las, prost sfatuit si lipsit de resurse, e doar un profesor care se plimba in bmw-uri. as vrea totusi, inainte de a acuza sa-i dam sansa presedintelui sa ne explice si asta chiar AZI, si apoi eu cu mina mea va inminez bolovanii ptr ca in decenta domniei sale ar trebui sa-si prezinte mandatul . sa nu uitam ca a ajuns o mare marioneta, cui ii place asta? sau...poate lovitura de gratie urmeaza, dar....asta numai un dac adevarat o poate aplica..sau furia poporului...dar, care popor?
MIHAI 2 2018-07-10
Pe surse s-a aflat deja ca cei doi care i-au pus hartia sub ochi si i-au impus sa semneze aveau in buzunare cate un pistol.
El insusi a relatat ca a fost amenintat ca daca nu semneaza vor fi impuscati studentii protestatar din arestul Politiei.
***
Scuzati - am confundat cu momenul abdicarii Regelui Mihai(1).
profesoru 2018-07-09
Sigur că e jalnic. Dar mi-am amintit că în 2014 d. Cornea scria două articole vehemente în care cerea ca Iohannis să fie votat încă din primul tur, în dauna Monicăi Macovei:
Marea coaliție anti-Iohannis
2014-10-07
Coalitia anti-Iohannis II ( Răspuns domnului Adrian Papahagi)
2014-10-10

Și dacă tot le-am găsit, iată și comentariile mele de atunci:

2014-10-07 ”Asa deci... Cine nu voteaza cu Iohannis IN PRIMUL TUR e naiv sau ticalos! "De ce sa votati in primul tur cel mai bun candidat, votati-l pe cel mai bine plasat!" Extraordinar derapaj al unui intelectual de la care aveam ceva pretentii. Intelectualii ar trebui sa faca apel la un vot anti-Ponta IN TURUL II, adresat celor care au votat alti candidati "de dreapta" in turul I si celor care au stat acasa. Un apel la responsabilitate, un apel impotriva absenteismului. In loc de asta d-l Cornea ne adreseaza un apel partizan, invelit in pretinse rationamente electorale. Ca sa fie clar: votez cu MM in turul I. Iar in turul II, votez anti-Ponta. Cum se vede, naiv incorigibil (sau ticalos).”

2014-10-10 ”Sondajele de opinie nu inlocuiesc alegerile. Daca, sa zicem, sondajele din turul II ar indica Ponta-70% si Iohannis-30% ne-ar indemna d-l Cornea sa nu mai mergem la vot, pentru ca e inutil? Din contra, ne-ar cere sa ne mobilizam. Si atunci conform carei logici le cere sustinatorilor MM sa se resemneze pe motiv ca Iohannis e mai bine plasat in sondaje? Problema d-lui Cornea e urmatoarea: nu isi poate sustine candidatul cu argumente (nu se poate sustine la modul serios ca Iohannis e un candidat mai bun decat Macovei) si atunci recurge la acuzatii si sofisme: "coalitia anti-Iohannis", "Votati in turul I candidatul mai bine plasat, pentru ca altfel iese Ponta presedinte". Absolut inacceptabil. Dar trebuie sa avem grija si sa nu sarim noi peste cal. E profund eronata si optiunea "daca nu intra Macovei in turul II, eu stau acasa".”


lucid 2018-07-09
Capitulare fara conditii. Sau poate, in spatele cortinei, vreo promisiune, un post la Bruxelles, mai stii?
FLORIAN D. MIREA 2018-07-09
Concluzia articolului este corecta. Iohannis a dovedit ca este mult prea jalnic pentru a mai merita respectul si votul cuiva. Insa concluzia este in contradictie cu premisa, care afirma ca acest "jalnic" Iohannis a facut foarte bine respectand decizia CCR, care functioneaza in mod neconstitutional si incalca Constitutia. In realitate, si punerea in aplicare a poruncii infractorilor din PSD-ALDE, via Toader si anticonsitutionala CCR, este tot atat de jalnica precum statura morala redusa a acestui om care are doi metri inaltime degeaba.
?????? 2018-07-09
Opinați că președintele, care are rolul constituțional de a veghea la respectarea Constituției ar fi trebuit să îi destituie pe judecătorii de la CCR pentru nerespectarea rolului de a asigura supremația Constituției și pronunțarea acestora pe o speță de competența CSM, garantul independenței justiției, și competența și a ÎCCJ, atribuție ce în mod evident nu ținea de competențele CCR ? Opinați că CCR și-a însușit un rol de "tribunal politic al poporului", președintele Iohannis oferindu-le "satisfacția reușitei" unor indivizi precum, Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Valer Dorneanu, Gabriel Liiceanu, Alina Mungiu, etc.,"politicieni ai scandalului" și clienți permanent nemulțumiți ai instituțiilor justiției , chestiune care nu îl face pe președintele Iohannis mult diferit de cei anterior amintiți ?
Opinați că veți publica un astfel de comentariu ?
Cum ați comenta totuși despre atacurile lansate de politicienii ce invocă imunitatea parlamentară înspre funcțiile din sistemul de magistatură ce nu le îndeplinesc "jocurile intereselor politicianiste", comportamente ce sunt menționate și pe la articolul 257 din Codul Penal, referitor la ultraj ?
MIHAI 2 2018-07-09
Nu acesta este motivul pentru care dl Johannis
s-a eschivat sa iasa PERSONAL cu fruntea sus
si sa anunte ca a semnat Decretul.

Mult mai verosimil este ca dl Johannis a avut revelatia ADEVARULUI.
Probabil ca dansul era sincer cand spunea ca CITESTE.
Doar ca nu a citea doar Decizia CCR.

A cautat sa isi faca o impresie cuprinzatoare
in chestiune ascultand si vocile - putine - care au completat
analizarea DNA cu elemente de originalitate, ceea ce i-a dat
o mult mai clara imagine asupra situatiei reale devastatoare

Cu siguranta ca Revista 22 a contat esential in acesta perioada de Documentare
si prin urmare Presedintelui nu i-au scaoat nici postarile repetate
in care semnalam cu exce de argumente ca institutia in cauza
a comis abuzuri mai grave decat cel atribuite Gestapoului.

De-acum incolo cred - o spun cu o anumita tristete - cred ca se poate paria
pe lipsa de caracter a fostilor colegi ai Distinsei Doamne Kovesi
care se vor inghesui sa treaca de partea poporului si
sa vina cu povesti hororr, dar si cu dovezi care ne vor ului
despre etapa care tocmai s-a incheiat.

Se cuvine sa facem distinctie totusi intre persoanele
care s-au aflat sub arme si deci merita clementza alocata oricui a actionat
considerand ca isi face datoria - asa cum este si
Distinsa Doamna Kovesi - si turnatorul anonim - VB- care pana cam vreo saptamana
nu mai obosea scriind la denunturi.


Liviu 2018-07-09
1. Exceptional

2. Frumoasa alegere de cuvinte : "consideratii soporifice" si altele, multe.

3. Ghinion !
mike 2018-07-09
Si cand ma gandesc ca am stat peste 6 ore la ambasada ca sa-l votez. ....
CHARLIE 2018-07-09
Demcratie in actiune! Poporul a ales un parlamentul dupa placul lui. S'a votat pentru hotie si presedintele n'a putut face nimic. Coruptia este oficiala. Fura cat poti cat e vaca grasa.
Total 27 comments.
Recomandari
7995
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22