Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


De ce n-au mai fost „utili“ Ion Cristoiu și Lucia Hossu-Longin pentru Securitate?
Madalin Hodor - - - -
2018-07-03
Dosar
32

La începutul anului 1985, în urma unui ordin al șefului Centrului de Informații Externe (CIE), general-locotenet Aristotel Stamatoiu, toate unitățile spionajului comunist și-au reactualizat situația bazei operative și au raportat rezultatele către UM 0503 (Cartoteca CIE). UM 0225 (Brigada Antiemigrație) a întocmit în acest scop câteva tabele în care se regăsesc nume sonore ale societății românești.

 Între ele, Ion Cristoiu, Lucia Hossu-Longin sau Zoe Petre. Deși simpla lor menționare nu înseamnă probarea calității lor de colaborator în sensul OUG 24/2008, relația lor cu UM 0225 până în anul 1985, unitate care desfășura acțiuni de poliție politică și propagandă în beneficiul regimului Ceaușescu, nu poate fi negată. În ciuda acuzațiilor, amenințărilor, sancționării și încercărilor de intimidare la adresa mea, onorez promisiunea de a publica, cu sprijinul revistei 22, cea de a treia și ultima listă din seria începută în data de 12 aprilie 2018.

 

 

Lista completa a celor 175 de colaboratori aflați în cartoteca UM0503 până în 1985 ( click aici)
 

 

Colaboratorii scoși din evidență în 1985

 

Dacă prima listă aparţinând UM 0225 (Brigada Antiemigraţie) cuprindea 201 nume care erau propuse pentru a rămâne în continuare în legătura unităţii, tabelul de față conţine un număr 175 (174 în varianta originală) de persoane ale căror servicii, din motive neprecizate, nu mai erau considerate utile. Ambele documente sunt rezultatul, aşa cum am precizat deja anterior, operaţiunii de inventariere a bazei operative declanşată de generalul-locotenent Aristotel Stamatoiu.

 

Astfel, conform adresei cu nr. 07108/­10.06.1985, UM 0503 (Cartoteca CIE) restituia UM 0225 „un număr de 174 fişe-cartonaş, conform tabelului anexat, aparţinând colaboratorilor care nu au fost menţionaţi în adresa dv. nr. 00107964 din 13.05.1985 (nemaifiind în legătură)“. Practic, unitatea centrală de evidență a CIE notifica prin această adresă Brigada Antiemigrație că restul colaboratorilor aparținând unității, care nu fuseseră indicați în prima listă cu numărul de înregistrare 00107964/13.05.1985 (cei care urmau să fie folosiți în continuare), au fost scoși din cartotecă.

 

https://revista22.ro/files/news/manset/default/adrese.jpg

 Adresa nr. 07108/­10.06.1985 prin care se restituia UM 0225 „un număr de 174 fişe-cartonaş”. Click aici

 

În urma procesului de triere operat și a corespondenței între cele două unități de Securitate, situaţia a trei persoane din prezentul tabel, Lascu Stoica (poziţia 86), Lamatic Petre (poziţia 87) şi Pop Adrian-Mihai (116), a fost reconsiderată, în dreptul lor figurând menţiunea „se reintroduce“, care indică mutarea lor din categoria colaboratorilor „ieşiţi“ în cea a celor pe care UM 0225 îi considera în continuare utili activităţii sale.

 

Documentul, care conţine 175 de nume (în varianta iniţială 174, poziţia 175 fiind adăugată de mână ulteriror) poartă titlul neechivoc de Tabel cu colaboratorii care au fost în cartoteca UM 0503 şi nu au fost menţionaţi în adresa dv. nr. 00107964 din 13.05.1985. Pentru că sigur se vor găsi imediat „specialişti“ care să sublinieze ideea că cei care figurează în prezenta listă nu erau de fapt colaboratori, pentru că, nu-i aşa, erau scoşi din evidenţă în 1985, subliniez că aceasta nu înseamnă că ei nu fuseseră în relaţii de colaborare cu UM 0225 anterior acestei operațiuni.

 

Dar cine erau cei care nu mai erau „utili“ Brigăzii Antiemigrație la data respectivă?

 

Ion Cristoiu sau adevăratul „Bin-om“

 

Amenințări directe, cereri de concediere și pedepsire cu închisoarea, o campanie mediatică plină de calomnii și invective, ba chiar și un șantaj ciudat la adresa Servicului de Informații Externe. Totul pentru a împiedica publicarea prezentei liste și a-l proteja pe cel care figurează în ea la poziția numărul 25, anume ziaristul Ion Cristoiu. Editorialistul Evenimentului Zilei a mai fost acuzat de relații de prietenie cu fosta Securitate, dar, în afara unor documente circumstanțiale, nimeni dintre cei care au afirmat de-a lungul timpului acest lucru nu a produs vreo dovadă în acest sens. Când a spus-o Radu Moraru, reproducând un document obținut de Vadim Tudor de la CNSAS, s-a ales cu un proces pe care l-a pierdut, iar opinia publică nu i-a acordat prea multă crezare, dat fiind că informația fusese aruncată pe piață de unul dintre cei mai odioși profitori ai regimului ceaușist, în ceea ce a apărut tuturor ca o răfuială politică între „foști“. Dar, despre aceeași gravitare în jurul cercurilor propagandei securiste a vorbit și Dorin Tudoran, mai întâi în 2010, apoi chiar recent, pe blogul personal, unde a evocat prezența lui Cristoiu în dosarul său de urmărire informativă: „(...) numele lui Ion Cristoiu apare în trei rânduri: în două note informative întocmite pe baza delaţiunilor surselor Securităţii şi într-un raport de circulaţie internă al instituţiei, menit să înregistreze «reacţiile scriitorilor» cu privire la disidenţa lui «Tudorache». Toate scrise în aprilie 1983. Din informaţiile vehiculate de Securitate, se creiona un Ion Cristoiu plasat în tabăra proletcultistă, militând pentru pedepsirea lui Dorin Tudoran şi a celor care îi susţineau cauza“. Cu ocazia redeschiderii discuției, un fost ziarist la Evenimentul Zilei, Vlad Stoicescu, a amintit și el un episod interesant legat tot de eforturile, seculare deja, depuse de amintita redacție pentru protejarea lui Cristoiu.

 

https://revista22.ro/files/news/manset/default/Cristoiu-1473.jpg

Ion Cristoiu, pozitia 25 în listă, Click aici

 

Secvența consemnată în documentul din anul 1985, anume renunțarea la serviciile sale de către UM 0225, pare legată exact de tipul de relație pe care acesta a avut-o cu Securitatea, și pe care s-a străduit atâta vreme să o nege. Desigur că documentul în sine nu spune toată povestea, dar în contextul informațiilor anterioare, inclusiv al celei privind numele conspirativ „Cororiu“ pe care Ion Cristoiu l-ar fi purtat în calitate de sursă a Securității interne, el aduce, în opinia mea, un plus la capitolul clarificări.

 

De la Lucia Hossu-Longin la Zoe Petre

 

Poate că dezvăluirea legată de Ion Cristoiu, care, alături de Bogdan Chirieac și Cornel Nistorescu (și ei, coincidență, tot foste surse ale Securității), formează astăzi „Trinomul“ manipulării de presă, nu este tocmai surprinzătoare.

 

Dar, cu siguranță, prezența pe aceeași listă a Luciei Hossu-Longin (scrisă Hosu) la poziția numărul 78 îi poate șoca profund pe cei care nu o cunosc decât sub forma inconfundabilei voci tremurat-tragice a Memorialului Durerii. Ar fi multe de spus despre metamorfoza celei care realiza, înainte de 1989, emisiuni propagandistice cu titlul Omagiul țării, conducătorului iubit sau Oameni ai crezului revoluționar în eroina furios-anticomunistă a anilor ’90, dar cred că există alții mult mai abilitați decât mine să o facă. Eu mă limitez la a prezenta documentul care le confirmă judecata și la a reaminti acele episoade care la vremea lor au creat perplexitate (comparația dintre procesul lui Adrian Năstase și cel al lui Iuliu Maniu sau cea dintre Antena 3 și Europa Liberă).

 

https://revista22.ro/files/news/manset/default/Hossu-Longin-si-Zoe-Petre.jpg

 Lucia Gossu Longin, pozitia 76 în listă. Click aici

 

Ar mai fi de adăugat că respectiva doamnă s-a arătat șocată prin 2006, atunci când a devenit publică informația că fostul ei soț, Valentin Hossu-Longin, a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ „Horia“. Cu aceeași ocazie, a evocat faptul că a fost contactată de ofițeri de Securitate care „vroiau să facă un centru de carte în Canada, unde noi [ea împreună cu soțul, n.n.] să fim angajați, dar să dăm informații despre unguri, despre lobby-ul românesc“. A susținut că a refuzat orice colaborare. Totuși, iat-o pe lista UM 0225, care se ocupa într-adevăr de „lobby-ul românesc“, doar că la vremea respectivă se numea „emigrația ostilă“, în calitatea explicit menționată. Povestea este cu atât mai veridică, cu cât la poziția 169 din aceeași listă figurează și Valentin Hossu-Longin (scris Loghin).

 

Cum însă să ne raportăm la prezența doamnei Zoe Petre pe listă la poziția 114? Cum poate fi explicată? Greu de înțeles și de digerat.

 

Pe de altă parte, greu de digerat vor rămâne toate aceste liste, căci povestea lor nu este nici simplă, nici formală. Ceea ce ne arată ele, dincolo de spectaculosul informației, este că, dacă astăzi încă mai vorbim despre Securitate la timpul prezent, asta se datorează și faptului că ea nu ar fi putut niciodată să se salveze și nici să se reinventeze fără sprijinul direct sau tacit al celor interesați de păstrarea secretă a complicităților.

TAGS : Securitate ion cristoiu lucia hossu-longin colaboratori brigada antiemigratie stamatoiu zoe petre lista
Comentarii
Maria 2018-07-20
Sunt greu de digerat si inteles anumite lucruri.Dl Cristoiu,priceput la toate scrie zilnic pe blog.Eu il citesc pentru a vedea ce ineptii mai sustine si cum manipuleaza.Are pe blog aceeasi cititori care nu pricep nimic,dar scriu.S-a declarat comunist convins si poate ca trebuia sa completeze si "securist.
Serban Serban 2018-09-23
Ion Cristoiu dezinformeazã si bagã zâzanie în populatie, concret îsi continue misiunea criminalã. Pânã la ora actualã nu am vãzut nici un colaborator al Securitãtii penalizat într-un fel. Toti sunt activi si putem spune mai nocivi ca în "iepoca de aur"
Alexandru Aldea 2018-07-19
Ar fi fost mai interesant daca listele erau "integrale"; daca-i bal, bal sa fie! Asa, suspectez un oarecare interes, de evitare a unor "nume", poate tot atit de interesante.
Lele 2018-07-15
Vreo idee cine e la 143?

Poate fi fostul profesor de la Filologie?
?????? 2018-07-09
Cum ați comenta despre faptul că Popescu Tăriceanu ar fi plecat în concediu, în perioada când se vorbește despre suspendarea președintelui Iohannis, lăsând un fost ministru de la apărare ca înlocuitor la Senat, după cum comunică mass-media ? Opinați că ar fi firesc ca unul dintre vicepreședinții Senatului să preia atribuțiile președintelui de la Senat, în lipsa președintelui de la Senat ?
FLORIAN D. MIREA 2018-07-08
Numai naivii isi pot imagina ca un om al Securitatii si al sovieticilor va recunoaste vreodata aceasta apartenenta. Singura solutie pentru a-i scoate din functie definitiv, dincolo de miorlaielile lor ipocrite ca "nici cacat n-am halit, nici gura nu-mi pute a closet", este aplicarea modelului german cu privire la deconspirarea STASI. Aceasta doamna Hossu Longin, are cel putin o problema de constiinta pentru faptul ca pe vremea comunismului il omagia pe dictatorul Ceausescu, iar dupa impuscarea lui de tovarasii sai dragi, s-a repezit sa puna monopol pe gestionarea memoriei victimelor regimnului comunist, in loc sa lase loc unui om mai vrednic sa se ocupe de acest lucru. Asa de pilda cum Marian Munteanu, acest impostor mizerabil, caruia i s-au pictat pe spinare vanatai de la rangile minerilor ca sa pozeze in victima, omul care a sabotat din interior miscarea golanilor, a ocupat locul cuvenit unui reprezentant autentic al protestatarilor din Piata Universitatii etc. etc. etc. Cine se plange ca nu e bine de trait in democratia din Romania e bine sa stie ca de 28 de ani traieste intr-un simulacru de democratie organizat cu metoda de comunistii autohtoni si de cei care i-au ajutat si ii ajuta sa isi bata joc in continuare de poporul roman.
Ion A. 2018-10-22
mare atentie! dupa 1965, oamenii Securitatii NU ERAU si ai sovieticilor, ba dimpotriva!
dragos 2018-07-05
Lucian Giura - „istoric”, profesor universitar la Sibiu (acum pensionat), decan al Facultatii de Istorie din localitate. De altfel, mai toata lumea stia ca fusese securist.
Stelian Neagoe - istoric (Cluj, cred), a scris carti despre viata universitara interbelica.
Ion Talos - sa fie una si aceeasi persoană cu etnologul Ioan Talos?...
Mircea Mihai Zdrenghea - profesor universitar Iasi.

Ca să nu mă lungesc prea mult, comuniștii au reușit să îți construiască propria elită...
emil 2018-07-05
Brigada antitero a lui Cristoiu si Nistorescu publica in presa epocii articole despre occidentali ce fac coada la ghena de gunoi precum romanii la tacamuri asteptand un ziar aruncat sa-l citeasca.
Rottendame 2018-07-04
Vad la pozitia 88 un oarecare Mares Radu. Sa fie, oare, vorba de scriitorul clujean cu acelasi nume?
gabi schuster 2018-07-04
Multumiri şi respect pentru curaj, domnului Mădălin Hodor şi Revistei 22 ! Adevărul trebuie scos la iveală ca să ştim, ca să înţelegem cine suntem, de unde am venit şi iată... unde am ajuns ! Foştii securişti, foştii nomenclaturişti şi slugile lor trecute şi prezente, s-au solidarizat şi au reuşit să ia statul ostatec.
lucid 2018-07-04
Si un detaliu tehnic - securitatea a preluat la infiintare arhivele SSI si ale sigurantei. Deci TOATE informatiile despre agentura sovietica ar trebui sa se gaseasca la CNSAS. Oare de ce nu sunt cautate?
lucid 2018-07-03
@george Sancta Simplicitas! Poate cand vei mai creste vei intelege ca nu exista alb si negru, buni si rai in bataliile pentru putere. Aici batalia este intre urmasii kominternistilor deveniti azi political corecti si securistii nationali de dupa 1965. Luciei Hossu Longin nu i se iarta ca a facut Memorialul Durerii si este acuzata pentru emisiunile de dinainte de 1989. Dar daca Lucia H-L e REA, de ce ar fi BUN Paul Cornea care in septembrie 1944 o intampina la Baneasa pe Ana Pauker aterizand de la Moscova in avionul lui Susaikov, gauleiterul sovietic al Romaniei? Aud?
Maria Conta 2018-07-04

@lucid
Vă credeți deasupra celor care au o opinie diferită de a d-voastră. Ați putea începe să ne convingeți că sunteți un om curajos dacă ați semna cu numele real asumându-vă ceea ce scrieți.

Până atunci puțină umilință v-ar face foarte bine.
george 2018-07-04
1944... este istorie prietene. Noi vorbim aici de anii 70 si 80 si, de ce nu, pana astazi pentru ca iata ce se intampla in tarisoara noastra. Haide sa-i judecam pe securistii aflati inca in viata, nu crezi? Cei care sunt inca la butoanele democratiei si se joaca cum doresc cu ea. Pentru mine sunt niste criminali toti colaboratorii cu Securitatea, nu doar unii sau altii. TOTI!
Nu conteaza ca ai colaborat 5 minute sau 5 ani, tot criminal te numesti.
Joitica 2018-07-03
Zoe Petre este fiica unuia dintre primii 10 intelectuali care au trădat când au venit tancurile sovietice în țară.

Pentru trădarea sa, academicianul, tăticul Zoiței, a primit mașină cu șofer, vilă și foarte multe alte beneficii de care s-au bucurat intelectualii care și-au trădat poporul și au trecut de partea invadatorilor.

Zoe era vestită pentru cat era de alintată și de rea de muscă. I s-a pus pata pe șofer. Cu care s-a și căsătorit și l-a făcut om.

Pentru toate acestea și multe altele pe care un singur om le știa și le și putea proba cu documente din arhiva CC al PCR, Zoe Petre a îndepărtat-o pe Livia Dandara - singurul istoric care a avut acces la arhivele PCR și și le-a salvat de mineri - din preajma imbecilului de Emil Constantinescu, printr-o înscenare demnă de spiritul stalinismului în care a fost educată.

Înscenare la care a fost complice Costin Georgescu, alt securist infiltrat în preajma lui Constantinescu (ăla înfrânt de sistem) și a lui Petre Mihai Băcanu, la fițuica căruia a ajuns director economic după o înscenare prin care l-a îndepărtat pe Ștefan Niculescu Maier, cel alături de care Băcanu făcuse pușcărie politică. Georgescu este, da, ați ghicit, fostul șef al SRI numit de idiotul de Constantinescu. Înainte de asta a fost șef al campaniei prezidențiale a lui Emil Constantinescu în 1992 și apoi director economic la România liberă. Tot inginer constructor la metrou, ca și imbecilul de Harnagea - alt securist infiltrat în preajma lui Băcanu și Constantinescu. Amândoi, vajnici luptători împotriva comunismului.
marieclaire 2018-07-03
La pozitia 21 din tabel, sa fie vorba de numele unui fost dizident iesean, anticomunist, din anii 80? Sper, sa fie doar o coincidenta de nume.
E pluribus unum 2018-07-03
@marieclaire

Va ganditi la filologul, profesorul universitar A. Calinescu?

Sa ne amintim ce a scris un alt iesean mai celebru: Eu nu cred nici in Iehova...
lucid 2018-07-03
"Interesanta" aceasta febrila activitate de "demascare"dusa de aripa kominternista (azi Kominternul s-a mutat la Bruxelles dar "obiectivele" sale sunt aceleasi). Oare de ce nu se publica nimic despre agentura ghereu-enkavede din anii 40 din Romania, urmasii agentilor fiind azi "apostolii" neomarxistei corectitudini politice, scriind inclusiv aici, la 22? Intrebare retorica. Sa pun lucrurile la punct in memoria doamnei Zoe Petre. "Colaborarea" dansei a constat in insotirea in misiuni externe (date de securitate) ale lui Pater (alias Victor ca agent, ca ofiter - colonel sau chiar general secu - inca nestiindu-i-se public numele). De exemplu la Roma unde Pater trebuia sa-l convinga pe Dinu Adamesteanu sa revina in tzara in vizite. Asta a fost tot, indatorire de fiica iubitoare. La precedentul articol interesanta este balacarirea lui Nagy-Talavera, evreu autor al celei mai obiective carti despre miscarea legionara al carei contemporan a fost. Pentru mine e foarte clar cine e in spatele lui Hodor. Daca vrea sa fie considerat istoric, Madalin Hodor trebuie sa o ia cu inceputul: demascarea agenturii sovietice din anii 40, adevaratii dusmani de moarte ai poporului roman, continuati si astazi de neomarxistii corecti politic.
Vasile 2018-07-04
Eu sunt in spatele lui M. Hodor. Sunt cetatean roman, nu am fost niciodata membru al partidului comunist roman si nu am colaborat cu Directia Securitatii Statului. Nu ma cunosti?
george 2018-07-03
Serios? Vrei sa stii cine este in spatele lui Hodor? "Statul paralel" , toti oamenii care au iesit in strada incepand cu OUG 13 si pana astazi, toti cei care ar dori sa-i vada pe securisti si PSD-isti afara pentru totdeuana din tara asta, toti cei care iubesc statul de drept si pe Kovesi, toti cei care vor aflarea adevarului din 89 si cei care vor o tara corruption free! Astia toti suntem in spatele lui Hodor. Insa asta inseamna libertate de exprimare si democratie autentica- sa li se permita si unor oameni ca tine sa scrie pe aici.
Isoscel 2018-07-03
Imi cer scuze ca nu am fost suficient de atent la citirea celui de al treilea nume:doamna Zoe Petre. Sper ca Maica Benedicta sa ma ierte ! (O sa aprind o lumanare si o sa depun o floare la mormantul ei de la Putna). Cumva ma surprinde si prezenta in lista rusinii a domanei Petre, desi avand in vedere ca l-a suportat pe Ciuvica, atunci cand au fost ambii consilieri ai lui Emil Constantinescu, imi mai atenueaza mirarea. SCUZE !
mariusmioc 2018-07-03
În 1994 publicam cartea „Falsificatorii istoriei”, în care îl numeam pe Ion Cristoiu „vîrful de lance al campaniei de falsificare a istoriei revoluției”. Scriam aceasta pe baza odioasei activități a domnului Cristoiu ca editorialist în revistele „Zig-Zag” și „Expres Magazin”, în care răspîndea minciuni în folosul criminalilor din decembrie 1989. Pe vremea aceea Cristoiu era considerat de partea „anticomunistă” a baricadei.
Printre altele, scriam atunci: „Un talent al domnului Cristoiu este de a convinge opinia publică că este antiguvernamental, susținînd însă toate ideile fundamentale ale celor aflați la putere”. (puterea de atunci era Ion Iliescu și PDSR, parcă se numea FDSN pe atunci)
Catalin 2018-07-03
Multumim pt scoaterea adevarului la lumina.
Respect Madalin Hodor si Revista22 .
POP SEVER AUGUSTIN 2018-07-03
Aceste probleme trebuiesc tratate fara patima si partinire.Cine a trait acele vremuri cunoaste ca pentru toate personajele
urmand a fi "promovate" se alcatuiau liste si se impuneau conditii si criterii obligatorii de indeplinit.Faptul ca au trait si
s-au dezvoltat in acele situatii cand pentru a supravietui si performa trebuia colaborat -obligatoriu- cu organele statului
si raportata toata activitatea in sistem 'penitenciar' este o realitate.Presupun ca important este sa se devoaleze eventualele activitati negative sau antiumane a personajelor -listate- care sa justifice o posibila anatemizare!! Sa nu excludem gelozia, invidia, rautatea..... care a existat si exista , din pacate, cu precadere in mediul intelectual!! Interesant este ca se pun in discutie cei folositi de regimul represiv -din trecutul recent- fara a fi luati in colimator cei care au fost
artizanii, acestei constructii, varfurile ierarhimei comuniste, infuzate in toate institutiile statului??!! Acestia [adevaratii
vinovati] au fost menajati, bine rretribuiti sau pensionti, si-au scris memorile,cosmetizat biografiile , distrus documentele
compromitatoare si, pe cale naturala, ne parasesc .....
FLORIAN D. MIREA 2018-07-03
Toata opozitia antiFSN de dupa 1990 a fost facuta cu persoane ca cele mentionate in acest articol, plasate in pozitii de comanda si control, pentru a impiedica aparitia unei opozitii reale. PNTCD era plin de astfel de persoane, PNL idem etc. Ciorbea, Nicolai, Radu Campeanu, Marian Munteanu sunt doar cateva cazuri. Mizeria era pana la varf, si probabil o sa se afle candva intreg adevarul, din care astazi aflam doar mici fragmente. Dupa 1989 Romania n a avut nici o sansa de a restabili cu adevarat ordinea democratica dinainte de acapararea puterii de catre comunisti.
Isis 2018-07-24
In sfarsit un om cu simtul realitatii. Din pacate cred ca ne numaram pe degete in toata tara. De asta am incetat sa cred ca mai exista vreo semnificatie umana in spatele proiectului numit Romania. Vad o uriasa latrina, pepiniera de suflete pierdute. Cred ca de asta ne-am si pastrat cumva ortodoxia...atata ticalosie in jur nu poate decat sa te faca sa constientizezi de ce e asa de mica urechea acului...
mike 2018-07-03
Nu mai este poate nici un secret faptul ca dupa '89 toata puterea politica a intrat pe mainile fostilor securisti, iar institutiile statului au fost controlate si invadate tot de ei, protejandu-i foarte eficient. Apoi, toti acesti paraziti si-au format partide politice, la adapostul carora au furat pana au crapat. Singurul lucru benefic, singura mare realizare pentru Romania de la aderarea la UE pana astazi a fost , si sper ca va ramane pentru vesnicie, DNA-ul si justitia neaservita acestor paraziti. De aceea ei doresc sa distruga DNA-ul si legile justitiei. Pentru ei, DNA-ul este un "cuib de viespi" asa cum obisnuia Ceausescu sa spuna despre Europa Libera, cuib care trebuie distrus cat mai repede pentru ca totul sa revina " la normal" iar parazitii sa poata fura tara in continuare. Cat de naiv am fost sa cred ca totul s-a sfarsit odata cu aderarea la UE si intrarea in NATO si ca acesti viermi parazitari au plecat odata pentru totdeauna dintre noi...
Isoscel 2018-07-03
Multumesc , draga si stimate domnule Hodor ! Chiar daca "gandacii" mai traiesc pe ici pe colo si nu mor la tratamentul cu "insecticide", este bine ca zvarcolirile sa le ia macar ceva din timpul de a continua sa faca rau . Ideea ca " trinomul " actuala Cristoiu, Chireac , Nistorescu este o fratie mai veche intru servirea ticalosei tradatoare de neam este foarte probabil a avea un caracter general. Surprinzatoare este intr-adevar prezenta in "pomelnic" a Maicii Benedicta de la Varatec . Dar macar Zoe Dumitrecu Busulenga a lasat ceva in urma pentru cultura romaneasca. In vreme ce trinomul are imaginea egala cu nucleul sau, adica este identic nul ! Si in niciu un caz pe acesti trei varcolaci nu i-ar primi in sanul sanul decat un lacas de demoni !
P.S.Abia astept sa vad balele reptilelor de la evz !
Joitica 2018-07-04
ISOSCEL CE FUMEZI?


Zoe Dumitrescu Bușulenga este o persoană. Zoe Petre este altă persoană.

Prima, călugărită după moartea soțului și al cărei nume de mănăstire a fost Maica Benedicta a fost critic literar și eminescolog.

Cea de a doua a fost o vacă șmecheră, fiica unui academician comunist, unul din primii 10 intelectuali care au predat țara kominterniștilor intrați cu tancurile sovietice în țară. A fost apoi consilierul lui Constantinescu.MIHAI 2 2018-07-03
Vedeti ca faceti o grava confuzie.

Zoia Kosmodemianskaia nu a fost doar liceu ci si o importanta eroina sovietica - Ceausescu care se stie ce mult ii ura pe rusi , si-a botezat fiica tot Zoia in amintirea Kosmodemiankai.
Cam la fel cum celalat erou al rezistentei antisovietice - Paul Niculescu Mizil - si-a denumit loaza SERGHEI.

La randul ei Zoe Petre este si ea un cu totul alt personaj decat Maica Benedicta care cand lucra sub acoperire laica se numea ZOE DUMITRESCU BUSULENGA.

Mai este si Zoe Trahanache , dar nu e cazul ca anul acesta s-a dat poezie.... desi eu eram sigur ca se da Morometii - si iar voi pica Bacul, asa incat ma voi alatura protestului hashtah rezist.
Echilater 2018-07-03
Ce Maica Benedicta visezi, mai Isoscel?
Total 32 comments.
Recomandari
43789
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22