Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDragnea, salvat de gașcă. Unde-i capătul?
2018-07-02
13
Dragnea și ai lui trăiesc într-o bulă a cărei rezistență la realitate trece toate testele.

Printr-o scamatorie propagandistică de neegalat în ultimii 29 de ani, condamnatul a devenit primul abuzat al țării, magistrații, stâlpii corupției, statul paralel, eșafodul pe care sunt trași pe roată nevinovații, iar inflația, izvor de bunăstare. Lumea din bulă e una întoarsă cu susul în jos, în care sărăcimea e scut uman pentru îmbuibați și jecmănitori, tinerii care protestează sunt noii dușmani ai poporului, plătiți de oculta soroșistă, și partenerii occidentali care le mai dau din când în când peste degetele hoațe, „niște ziduri“ pe care pesedimea de lux scrie măscări agramate.

 

În perioada de după condamnare, Dragnea și ai lui s-au suit din mers în trenul care nu mai oprește în stații „până la capăt“. Adică, până la capătul tunelului în care i-a băgat justiția și unde martirii partidului își vor găsi izbăvirea de dosare, condamnări, confiscări extinse și abuzurile în serviciul mafiei. Ei n-au aflat că pământul e rotund și că istoria nu se repetă de la un ciclu electoral la altul, oricât ai rescrie la ea. Merg înainte ca orbii lui Bruegel cel Bătrân, ținându-se unul de altul, conduși de orbul șef, care deja s-a prăbușit în șanțul în care vor sfârși cu toții. O teribilă solidarizare în orbire. Sunt tot mai grăbiți, mai anxioși și mai agresivi. Lovesc cu toiegele în oricine încearcă să-i oprească, să le explice că șanțul e adânc și acolo s-ar putea să-i mănânce „șobolanii“.

 

După răzgândeala cu Ordonanța de Urgență pentru codurile penale, provocată strategic de camaradul Tăriceanu, belicoșenia lui Dragnea s-a transformat deja în fapte. Sub înaltul patronaj al trinomului Iordache-Nicolicea-Nicolae, legislația penală devine de nerecunoscut chiar și pentru infractori, care își văd așteptările depășite de avântul „reformist“ al aleșilor neamului pesedist. Confiscările extinse devin o piatră de încercare de care procurorii vor da cu capul până se vor învăța minte, eliberarea condiționată va fi un binemeritat și gratuit bilet de vacanță după scurtul popas după gratii, iar grupul infracțional organizat, o adunare de sfinți.

 

Abuzul în serviciu, miza întregii tărășenii, s-a tranșat la ruleta lui Dragnea. A picat pe roșu și a fost dezincriminat „parțial“ și șmecherește, să scape toți de o grijă. Tudorel, viclean copil de casă, a propus ca pragul abuzului să fie jos, la nivelul salariului minim pe economie, știind că etalonul e sus la partid și se numește Dragnea. Astfel, abuz în serviciu va fi doar atunci când funcționarul public se află în timpul programului și „obţine pentru sine, soţ, rudă sau afini până la gradul al II-lea inclusiv un folos material necuvenit“. Deși „terții“, printre care și partidul, nu mai intră la socoteală, pentru ca Dragnea să nu mai fie deranjat de nicio furnicătură a fost redus și termenul de prescriere la doar 5 ani. O altă manevră cu arie mai largă este cea prin care „urma scapă turma“: dacă unul dintre inculpați plătește prejudiciul într-un dosar de corupție, scapă toți cu pedeapsa la jumătate. Bombonica fie a picat de fraieră, fie își ia parandărătul. Vestea proastă e că Dragnea va spune bye-bye completului de 5 judecători doar după ce codurile penale pesediste vor fi publicate în Monitorul Oficial. Or, până atunci se pot întâmpla multe. Lucrurile alea înfricoșătoare pe care Dragnea și ai lui le visează noaptea.

 

Tocmai pentru ca ele nu cumva să se dezîntrupeze din statul paralel, să prindă viață și să dea cu ciocănelul, vor fi de neclintit. Se vor bate până la capăt ca dosarele să le fie închise, procesele revizuite și infractorii să scape de stres. Nu e greu de ghicit la cine s-a gândit Tăriceanu când a propus un proiect de lege prin care să fie declasificată Hotărârea CSAT din 2005, pe când, culmea!, el era premier, deci membru CSAT, privind combaterea corupției, fraudei și spălării banilor. Proiect care se încheie cu o recomandare pentru toți năpăstuiții de justiția cea abuzivă: „persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim de efectele produse de documentele declasificate au posibilitatea, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, să se adreseze instanțelor, cu acțiuni în revizuire, pretenții, răspundere civilă delictuală, pentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale și repararea prejudiciului suferit“. Să nu uităm că prezența corupției în securitatea națională a fost declarată neconstituțională, deci ilegală, de mințile luminate și caracterele întunecate ale judecătorilor CCR. Așa că, în viziunea drăgnisto-tăricenistă, toți corupții deja condamnați, bieți martiri ai statului paralel, vor putea deschide acțiuni în revizuire și cere daune plătite de restul fraierilor.

 

În bula lui Dragnea, cine nu e cu noi și nu susține binefacerile „reformelor“ e dușman și trebuie pedepsit. Cum ar fi Ambasada Americii, căreia trioul Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă i-a transmis un mitocănesc flit la recepția de Ziua Națională. Absența lor a detensionat însă atmosfera - lumea se aștepta ca Viorica să dea încă un recital gramatical sau să-și șteargă degetele pe fața de masă, iar Dragnea să-și ia gorilele cu el -, așa că a fost marcată prin discursuri despre justiție, stat de drept, guvern profesionist și viitor luminos. Unul în care bula lor se va face țăndări sub presiunea votului. 

 

Deocamdată.Dragnea a fost salvat de gașcă cu prețul aruncării în aer a justiției. E acesta  capătul? //

TAGS : dragnea cod penal abuz in serviciu dezincriminare tariceanu confiscare tudorel toader
Comentarii
Andrei 2018-07-11
Astazi, Dragnea a turbat. I-o fi facut Irinuca, tiitoarea, papica din ciuperci halucinogene, de il vede pe Iohannis dictator. Atunci, el ce mai este? Vechea zicala: hotul striga hotii.

Redeschiderea dosarelor Teldrum de catre DNA il vor face sa precipite lucrurile, sa le forteze, sa-l suspende pe prededinte, dar s-ar putea izbi cu capul de zid si sa-si grabeasca singur sfarsitul.


Charlie 2018-07-11
Nu cred ca influenta "sorosista' este un mare factor in politica dragneista + restul bandei de gangsteri care conduc Romania de azi .
elysium 2018-07-06
URMEAZA LUAREA IN FURCI SI DEZINTEGRAREA PSD ..acest cancer filorus creat de filorusul alogen ilici ..... care a tinut ROMANIA in trena rUSIEI ca fereastra a mucalilor in NATO UE.... si crearea unei coalitii de uniune nationala sa inlature mizeriile legislative si aberatiile legiferate de aceasta gasca majoritara de analfabeti functional
oranghutan 2018-07-04
Bag sama că toooot cârtiţi, în loc să fiţi recunoscători că vi se oferă nesperata şansă să trăiţi în Republica Infractorilor ...
BASCA 2018-07-03
Sute de mii de bugetari,milioane de lefegii,sinecuristi,taietori de frunza,nepotei si nepoate,frati si surori intr-u Stat Obez si-au gasit limanul,linistea si pajijtea verde acolo unde nu exista suspin sau intristare.Numele lor e Legiune.
Bogdan 2018-07-03
Asteptam sa ne cada drobul de sare in cap...
emil 2018-07-03
Acum bomboniti degeaba....Octavian Paler spunea demult la Antena 3 ca marlania nu-i o insusire individuala a lui Basescu si o expresie nationala. Nu vedeti padurea de copac....Mafia e un balaur urias si nemilos cu 100 de capete imprastiate in parlament, judecatorii, politie, invatamant, servicii, biserica, presa, parchete, armata, sanatate, societate, primarii, etc. Nici arsenalul nuclear nu-l mai poate invinge cu desavarsire daca va cuceri intreaga omenire.
emil 2018-07-03
@MIHAI 2. Eu ma iau dupa ce fac romanii nu ce zice A3.
MIHAI 2 2018-07-03
Pai si ce - dumneata te iei dupa ce zic aia la Antena 3?
Darie 2018-07-02
De acum avem stăpâni la Justiție. Le-a mers greu, dar le-a mers. Aliați cu indolența românească fără pereche, au reușit, până la urmă, să-și treacă Justiția pe ''persoană fizică''. Astăzi sunt ceea ce se cheamă intangibili. Asta e România pe care și-o doresc majoritarii: un stat care „să ne dea și nouă din ce fură ei”, căci „ăștia sunt hoți deștepți”. Și ei au grije să dea ostentativ câte-un ciolan spart, câte-o ghiară și ce-o mai rezulta de la dezosare, sigur că da. Au reușit într-un an și ceva să arate cine sunt stăpânii României. Ne place sau nu, ei sunt stăpânii, pentru că acestea sunt faptele, iar faptele nu mint. Welcome in Românistan!
Mihai 2018-07-02
”așa că a fost marcată prin discursuri despre justiție, stat de drept, guvern profesionist și viitor luminos.” ... cunoaștem doamnă genul de discurs, dar că era ceva cu ”piscurili luminoase” versiunea originală.

Imi permit să VĂ întreb: cum orice un capăt are un început, mai țineți minte cine a ”ctitorit” controlul justiției de la 3Coceni dar așa, cu finețe... doar pe dujmani se punea statul de drept, chiar și pe frate .. (Doar una blondă (actualmente în concediu prenatal prin Costa Rica) era de neatins.. unii ”zicea” că era metresa boierului, alții că ”de va ciripi/pre mulți va priponi”)

GHINION ... se porciră / s-au ticăloșit / au prins ideea și ”epigonii - deși Dragnea e PDL trade mark.

PS Povestea e veche, căutați prin arhiva 22 un comentariu al dvs referitor la zăngănitul de cătușe al procurorilor DNA: ”și comandă politică să fie și tot e bine..” SIGUR ? A fost /este bine ?
MIHAI 2 2018-07-02
Ce bine ca Ziua Frantei vine si ea acush - acush .

Si ce minunat ca ministrul de externe al Frantei tocmai
a desurubat tzeava de la pixul lui marca BIC si a slobozit

o salva de boabe de orez contra CORUPTILOR DIN ROMANIA !

Intrucat mana dreapta a lui Macron e si el anchetat la sange

pentru o super spaga ,

era de asteptat ca reprezentantii Frantei sa evite subiecte de acest gen


Dar NU - cand e rost de salvarea Romaniei de coruptie

si de ciugulit o cisterna doua de gaze
naturale, din cele cu parfum de Mamaia - Navodari ,

Franta

si oricare dintre marile State Vestice
vor stii sa ne reaminteasca VALORILE care stau la baza Uniunii.

Bineinteles asta va oferi pretext si urmatorul gest
al trinomului Dragnea - Dancila - Tariceanu

acela de a BOICOTA si Caderea Bastiliei


Totusi , desi va fi si acolo asistat de buna sa colega
de incalcare a Constitutiei - doamna Covesi ,

dl Johannis nu se va putea desfasura
la fel de relaxat ca la Ambasada Popocorn

pentru ca , mai enervant chiar decat Dragnea ,

jupan in spatul francofon prioritatea este

adevaratul sau contracandidat la presedintie - JULIEN.

MIHAI 2 2018-07-10
SLAVA DOMNULUI - LA ZIUA FRANTEI VOR LIPSI , JOHANNIS SI KOVESI !
Sampania frantuzeasca va curge in valuri - si de data asta cat se poate de justificat !!!
Total 13 comments.
Recomandari
7500
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22