Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCorupție în alb
2018-06-12
3
Ca să ieși la miting pe căldurile astea, trebuie ori să ai un motiv, ori să n-ai încotro. E cazul marelui miting al PSD, organizat pentru că lui Dragnea i-a cășunat să ocupe Capitala (cu 200.000 de persoane) ca să arate bucureștenilor, țării și Europei cu cine au de a face.

 Să fii la putere și să faci miting „împotriva abuzurilor și a statului paralel“ în fața propriului guvern seamănă cu un autodenunț. Păcat că nu au dărâmat guvernul, dacă tot erau acolo. În fond, dărâmarea guvernelor PSD e specialitatea lui Dragnea. „Am venit să susținem abuzurile“, a declarat mândru un protestatar, exact ca Dăncilă când anunța că „vrem să reducem democrația“. Amândoi au dreptate. Trusa protestatarului conținea: o lanternă mică, „stegulețe mici și pancarde“, un telefon mobil, hrană rece, apă și foaia cu patru strofe din Imn (restul n-au încăput). Lipsea busola. În consecință, organizatorii au fost cam debusolați. Tot încercând să afle unde e statul paralel, au nimerit la ei acasă.

 

Ținuta a fost obligatorie: alb de la brâu în sus (partea care aparține partidului) și liber de la brâu în jos. „Primarul general al României“, cum se recomandă Firea când e în criză de sine, i-a salutat pe cei „veniți de bunăvoie și cu drag la București“, ca „să le dăm o lecție“ adversarilor. Apoi junele Pleșoianu a recitat din creațiile proprii: „Doamna cucuvea, unde v-ați ascunselea? E sufrageristă și nu mai rezistă“. Kövesi adică. Mergea și o poezie despre cum tăia Dragnea porcul pentru sufrageristă și-i ducea vin lui Coldea.

 

Tăriceanu s-a luptat și el cu „noua Securitate și cu statul paralel“ căruia îi scria cândva bilețele roz. Grețos! Dragnea a vorbit ultimul (ca desert) și tot cu statul paralel s-a luptat amenințându-l că e pe ducă. Tăriceanu simțea că „adie un vânt de libertate“, iar Dragnea vedea sosind „ziua libertății“. Se cam bănuia despre ei că nu sunt liberi. Potrivit OLAF, România e pe primul loc la fraude cu bani europeni, iar modelul descris e chiar Tel Drum. Așa încât împotriva cui putea să protesteze Daddy dacă nu împotriva justiției? Mesajul lui Dragnea către justiție era clar: Vezi, madam, câți suntem? Ciocu’ mic și dosarul la cutie, că acum corupția noastră e la putere. Apropo: cât o fi costat demonstrația de culturism a lui Dragnea? Înțelegând mesajul, ÎCCJ a amânat a treia oară sentința în procesul lui Dragnea - care, profitând de aglomerație, a votat la Cameră înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare. Acesta reunește 33 de companii care trec astfel de la stat la statul paralel Dragnea. „Un furt de 10 miliarde de euro“, a calculat imediat Ponta, acuzându-l pe Daddy că „vinde țara“. Iar? Dragnea e în stare s-o vândă de câteva ori, dar fiind patriot ne-o revinde tot nouă, de fiecare dată la suprapreț. Avea dreptate însă și Tăriceanu zicând că „Securitatea din comunism n-a murit, ci doar s-a transformat“. Uneori (adeseori) s-a transformat chiar în cei care spumegă împotriva ei. Știm cu toții niște cazuri. Caz de necaz: armata camuflată în alb care „simbolizează curățenia“ (cum a zis Daddy) a lăsat în piață o mulțime de gunoaie. Bine că n-a plantat și flori (vorba lui Ilici) în memoria mineriadei din care se trage. Mai bine #REZIST decât pesedist, mai bine martor decât infractor.

TAGS : miting PSD coruptie dragnea stat paralel dancila cucuvea plesoianu abuzuri
Comentarii
nidru 2018-06-13
Recomand psd infiintarea unor garzii rosii precum MAO pentru anihilarea sobolanilor
BASCA 2018-06-12
Esti plecat din tara si nu stii ce se intampla?Esti prins cu treburi si nu dai pe la televizor?Esti dus in general,iata solutia ,citeste textele doamnei Tia si esti lamurit pe loc.Singurele texte politice care sunt mai mari decat pagina care le contine.
Vicentio B. 2018-06-12
@BASCA Deoarece, asa cum am v-am mai transmis, sunteti o persoana deschisa,
adica spuneti ce aveti PE si IN CAP . Ca tare, pentru binele dvs., va intreb:
DACA in loc de "doamna Tia", formulare realmente NEPOLITICOASA, insa
specifica mediului "Made in Romania" , ati fi scris "doamna Serbenescu",
sau "doamna Tia Serbanescu", v-ar fi cazut BASCA ?

PS:
Ati citit, intamplator, Decizia nr. 358 din 30 mai 2018 ?
Ce parere aveti, evident, pe scurt ?
Total 3 comments.
Recomandari
6147
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22