Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCutia de viteze
2018-04-17
4
Păzea! Guvernul Dăncilă se apucă (Lia Olguța e apucată deja) și de Legea pensiilor - ca s-o facă praf și pe asta, așa cum a făcut praf cu tot ce a atins: legile justiției sunt criticate de o lume întreagă, Codul Fiscal e varză, iar Legea salarizării face lunar noi victime. Cum INS a confirmat scăderea salariilor din sănătate în februarie (față de ianuarie),

Lia Olguța a găsit explicația: luna februarie e mai scurtă. Luna e de vină. Tot astfel, când e lună plină salariile cresc (chiar și cu 3 lei), iar când e semilună scad. Lia Olguța a zis că va cere explicații de la INS, care are alte cifre decât ea. Statul paralel! Dăncilă n-a mai așteptat explicații și a luat INS cu totul la guvern, de unde niciun comunicat nu va mai ieși nesupravegheat de ea. Să vedem cum se va descurca Dăncilă cu cifrele, căci nu reușește să citească nici anul 2020 decât pe bucăți: „20-20“ - amintind astfel de celebrul „codoi“ al savantei analfabete în chimie. Până să fie confiscat, INS apucase să constate că inflația a crescut, investițiile străine au scăzut, alimentele s-au scumpit, iar importurile de legume și fructe (cu 22% pesticide) au sporit. Vorba aceea: nicio masă fără pesticide. „Ca și prim-ministru a României“ (cum se recomandă), Dăncilă și-a luat o jună consilieră pe probeme de sănătate și educație. Tânăra a fost consiliera baronului PSD de Neamț Ionel Arsene și e specialistă în „respirația inimii“, fericire, seninătate, împăcare cu sine și alte minuni de care Vasilica avea urgentă nevoie, fiind cam stresată. Trebuie să citească săptămânal cu voce tare niște texte din care nu înțelege nimic.

 

După trei luni, Dăncilă a observat totuși că „unii miniștri merg cu viteza întâia, iar alții cu a doua“. Aha, acum avem și România cu două viteze. Până și Dragnea a mers cu a doua pe Valea Prahovei. Prima e deja o amintire. Per total însă, guvernul merge în marșarier - în frunte cu Dragnea, care suferă totuși fiindcă Manda, șeful comisiei SRI, nu-l cheamă și pe el la audieri. Și are atâtea de spus! Daddy a solicitat public o programare la comisie, dar Manda i-a sugerat să stea la coadă căci înaintea lui sunt Coldea, Băsescu și Maior - acesta chemat din nou la control fiindcă după audierea lui Horia Georgescu (fost șef la ANI pe când ANI trăia) a reieșit că „Maior era actorul principal în lanțul trofic“ și a mințit comisia în anumite privințe. Dar la ce se așteptau de la un fost șef SRI? După Maior, instituția s-a rebranduit, iar noua deviză a SRI este „Patria a priori“.

 

Ave, Hellvig! Oare știu ce înseamnă? Dacă au vrut să spună că patria are prioritate, atunci au fost trădați de incultură și de snobism. În trecut, Securitatea avea (conform listei cu 200 de nume publicate de cercetătorul Mădălin Hodor) colaboratori mult mai citiți. Cei de la SIE par să aibă o altă deviză: patria a posteriori. Îi întorc posteriorul și se duc. Din presa străină aflăm că Ponta ar fugi și el din țară (să nu-l prindă vreo condamnare) la Ghiță, în Serbia. Dusă și ea la Bica, în Costa Rica, Udrea s-a declarat refugiat politic din pricina „abuzurilor din România“. Ei, din aceste abuzuri trăiesc acum boierește toți fugiții în Costa Rica, Madagascar, Anglia, Israel, Serbia. Culmea nerușinării: abuzivii se declară abuzați. În schimb, alegătorii sunt tot mai dezabuzați. #MeToo.

TAGS : dancila lia olguta INS dragnea manda SRI coldea basescu madalin hodor securitate ghita udrea
Comentarii
emil 2018-04-21
Guvernul a intrat pe pilot automat. Vitezele sunt procesate pe calculator si se adapteaza pe unghiul de panta
BASCA 2018-04-18
Am trecut deja de cutiile manuale,suntem la alea automate unde se merge si intr-un picior si urmeaza alea electrice si in final autonome unde nu-ti mai trebuie cap si minte,se pare ca astia ai nostri,avizi ca fufele dupa tot ce-i nou in piata,d-astea ultimul model au.
Dan Plesoianu 2018-04-18
Sa nu facem confuzii totusi: in viteza intii se merge mai incet (dar mai cu spor) decit in viteza a doua. Cu alte cuvinte, viteza a doua e mai mare decit viteza intii(a).
Liviu din Timisoara 2018-04-17
Observatiile sunt atat de triste, incat singurul zambet posibil este unul amar. Toti nenorocitii care si-au facut plinul si au disparut prin tot felul de destinatii exotice (Berceanu, Videanu inclusi - macar Boc a ramas pe pozitie si munceste binisor in Cluj )...cu vile,cu spe apartamente,cu terenuri,cu piscine,cu ambarcatiuni ...au lasat in urma o tara fara o directie clara, fara un orizont,dominata de cultura spagii, a invartelilor si promovarii incompetentei. Semnalul dat de acel mediocru Liviu Pop,care a stins la propriu lumina comisiei de acreditare a doctoratelor in povestea Ponta (ca-ntr-o comedie rasuflata ) ... a dus la un prim ministru 20-20. Daca pana acum tema politica principala era procopsala, acum ne-am trezit pe cap cu o crasa incompetenta ? Ar fi fost mai buna o lege a lustratiei pentru fostii colaboratori, cu exceptia cazurilor legate de crimele din penitenciarele politice (infim mai putin abordate decat scandalul mediatic) ...fiindca oricum am mancat cu totii rahat cu tonele ( inclusiv prin noiembrie 89 la ultimul congres PCR si a marelui miting matinal din 22 decembrie din Bucuresti ) ca sa putem scapa de santaje si abordarea aproape copilareasca de tipul "ba tu ...ba tu ".
Total 4 comments.
Recomandari
4106
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22