Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea vrea miting cu un milion de susținători PSD în București
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-16
Actualitate Interna
1

PSD va organiza un mare miting pentru susținerea familiei tradiționale, a declarat Liviu Dragnea după ședința Comitetului Executiv pentru „ca să nu existe nici un echivoc privind abordarea PSD pe acest subiect”.

 

 

În realitate, Liviu Dragnea vrea să demonstreze că populaţia susţine loviturile date de PSD justiţiei printr-un mare miting organizat în luna mai, scrie G4Media.ro.

 

Dragnea a spus că aceasta este cea mai importantă decizie pe care partidul a luat-o în ședința de luni, în condițiile în care Senatul se pregătește să dea votul asupra propunerii de revizuire a Constituției. El a mai susținut că le-a propus social-democraților organizarea unui miting pentru susținerea familiei tradiționale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect.

 

Dragnea le-a cerut baronilor PSD mobilizare masivă, dar există deja lideri care i-au spus că e imposibil să strângă un milion de oameni, relatează G4Media.ro, citând surse din PSD care au dorit să-și păstreze anonimatul.

 

Dragnea a ales luna mai pentru organizarea mitingului din mai multe motive: să-i arate premierului Viorica Dăncilă că are susţinere populară pentru o OUG în justiţie (Dăncilă ameninţă cu demisia din cauza presiunilor lui Dragnea), să contracareze mitingul anunţat de Corupţia Ucide pentru 12 mai, să schimbe agenda dominată de protestele legate de salarii.

 

Dragnea a avut primele discuţii cu liderii judeţeni ai PSD duminică seara, la biroul său din Parlament, când le-a cerut mobilizare masivă pentru miting, unii dintre baroni primind sarcina de a aduce 10.000 de oameni la eveniment. Potrivit informaţiilor G4Media.ro, au existat baroni locali care au atras atenţia că în mod realist nu vor putea fi aduşi mai mult de 1.000 – 2.000 oameni din fiecare judeţ.

 

În plus, pentru mulţi dintre baroni acest miting nu este o miză personală, nefiind legat de alegeri.

 

"Va fi un miting mare, foarte mare. Pentru ca suntem pe ultima suta de metri de a adopta modificarile in Senat la Constitutie. Pentru ca acum este subiect. Sa vedem ce face presedintele", a mai spus Dragnea, fara a da mai multe detalii.

 

Si Dumitru Buzatu, liderul organizatiei PSD Vaslui, a vorbit si el despre organizarea mitingului.

 

"A fost o discutie pentru organizarea acestui miting, urmeaza ca cei din teritoriu sa-si mobilizeze fortele si vom vedea care va fi hotararea finala. Va fi pentru sustinerea familiei si omagierea Centenarului, asa cum s-a discutat. Nu s-a discutat despre vreun miting pentru Legile Justitiei. Este o activitate a Parlamentului", a sustinut Buzatu.

 

Acesta a mentionat ca mitingul va avea loc in a doua parte a lunii mai: "Va fi un miting de amploare. Data - in a doua parte a lunii mai. Nu s-a discutat despre actiunea la nivelul judetelor".

TAGS : liviu dragnea psd viorica dancila miting sustinere
Comentarii
CHARLIE 2018-04-16
Ma refer la poza alaturata articolului de fata. De ce "dupa" guvern de ce nu inaintea guvernului? Poza dovedeste ce toape analfabete sustin guvernul!
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1566
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22