Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Macron, despre democrațiile iliberale și președintele Iohannis, care nu își lasă țara din mână
Dora Vulcan - - - -
2018-04-16
International
1

Emmanuel Macron l-a lăudat pe Klaus Iohannis, care nu îşi lasă ţara să ajungă în situaţia în care sunt Polonia şi Ungaria, în condițiile în care în toată Europa sunt în creştere tendinţele populiste şi cele pe care el le numeşte iliberale.

 

 

 

Moderator: Cum puteţi refonda Europa cu foste ţări comuniste, care se opun primirii refugiaţilor, a străinilor, Europa lui Viktor Orban şi a discursurilor lui, care amintesc de perioada de dinainte de război?

 

Emmanuel Mcron: Iau Europa aşa cum e. Putem să o plângem. O plâng şi eu, ca şi dumneavoastră. Nu împărtăşesc nimic din valorile lui. Dar este acolo, este ales.

 

Moderator: Nu este singurul care împărtăşeşte...

 

Emmanuel Macron: În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor". Polonia, Ungaria, unii în România - şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână... Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa.

 

 

preluare Digi 24

TAGS : franta macron iohannis interviu
Comentarii
mike 2018-04-16
Respect opiniile presedintelui francez, deoarece avem si am avut intotdeauna legaturi speciale cu Franta, insa vom vedea in ce masura Iohannis nu va lasa tara din maini. Nu stiu cata putere are un presedinte pentru a impiedica tavalugul "iliberal" (din ce stiu termenul nu exista in DEX). Oricum, apreciem incurajarea domnului Macron si imaginea relativ buna pe care ne-o creeaza, comparativ cu Polonia si Ungaria. Insa, chiar dansul afirma ca daca organizeaza un referendum in Franta pentru iesirea din UE, rezultatul va fi dezastruos. Asadar, ceva trebuie schimbat din temelii in Europa (mentalitatea, politicile, .ceva...).
Total 1 comments.
Mai multe din International
11196
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22