Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPatimi
2018-04-11
3
Săptămâna Patimilor ne-a readus în atenție (dincolo de iepuraș, ouă roșii, miel, cozonac, luați lumină, plătiți lumină, post, posturi, imposturi) faptul că de la Barabas încoace tâlharii au adesea câștig de cauză.

Spre exemplu, protocolul SRI - Parchetul General (deși mai există încă 64 de protocoale cu ÎCCJ, CSM, MAI, DIICOT, Inspecția Judiciară, MAE etc.) e pe cale să devină nu numai o cale de scăpare pentru corupți, ci și o afacere rentabilă. În fond, de ce n-ar deveni corupții din acuzați acuzatori, cum scria în istoria PCR? Așa că, după ce protocolul SRI-Parchet (cel mai vinovat din toate fiindcă e singurul semnat de Kövesi) va fi condamnat conform rechizitoriului formulat pe micile ecrane de indignați proveniți majoritar din servicii, cei inculpați pe timpul protocolului vor cere revizuirea proceselor și despăgubiri grase. Unii au și început să depună cereri și plângeri. La rece vorbind, absența protocolului SRI-Parchet ar fi fost mult mai gravă, pentru că ambele părți puteau face absolut orice fără să știe nimeni.

Ca-n dictatură. Acum, însă, trebuie să recunoaștem: ne-au învins corupții! Au furat cât au putut înainte de procese, acum vor să câștige și din faptul că au fost întrerupți din furat de o justiție care primea informări și înregistrări de la SRI - adică de acolo de unde luaseră și ei informațiile, contractele și protecția. Dar statul Dragnea ocrotește famiglia: PSD a inițiat o lege care permite corupților cu pedepse până în cinci ani să execute condamnarea la domiciliu. Eventual, la locul de muncă în fruntea unui minister. Sau în Brazilia ori în Costa Rica - unde Udrea a ajuns la vorba lui Petre Țuțea când declara că „am făcut pușcărie pentru un popor de idioți“. Mersi, madam. În aceeași ordine de idei, quod licet Jovi non licet bovi. Respectiv, ce îi e permis lui Țuțea nu-i e permis țaței. Operațiunea Protocolul demarată de Dăncilă a aruncat în tabere opuse chiar și persoane care până mai ieri beneficiau de aceleași servicii.

De altfel, dacă nu-i ajungea lui Dragnea cuțitul la os, mai cerea Dăncilă desecretizarea? Aș! Mai era considerat protocolul ilegal? Nici vorbă. Până și un jurist experimentat ca Daniel Morar (fost șef DNA, acum judecător la CCR) și-a dat seama abia acum că protocolul cu SRI din 2009 de care se declara mulțumit în 2012 este ilegal. Și poate că nici acum nu și-ar fi dat seama, dacă nu avea un război personal cu Kövesi, care (departe de a fi o Maica Tereza) a băgat totuși spaima în corifeii corupției. Kövesi a ținut să precizeze însă că în relația cu SRI „cooperarea e diferită de colaborare“. Zău? În ce țară? În SRI Lanka? Căci pe aici s-a dus și lupta anticorupție. A ajuns protocoale și ulcele. Audiat la Comisia SRI despre protocol, Coldea a vorbit la ieșire despre trădarea lui Iuda. Se referea la politicienii, mogulii, magistrații și analiștii cu care SRI împărțea prada din privatizări, contracte și restituiri: prădători, trădători. Cine e Iuda? În spațiul public au fost nominalizați Ghiță, Morar, Băsescu și chiar Hellvig și Coldea. Degeaba! E clar că Băsescu va câștiga și competiția asta. Dar nu-i bai: hulitele protocoale vor redeveni bune și frumoase atunci când Dragnea va avea oameni peste tot. Atunci corupția va fi nu numai legală, ci și obligatorie: cine nu fură cu noi e împotriva noastră.

TAGS : protocoale SRI parchet general kovesi dragnea inculpati petre tutea udrea desecretizare dancila coldea tradare iuda morar basescu
Comentarii
Liviu din Timisoara 2018-04-12
Si in tot acest timp, noi astia ceilaltii ... rabdam saracia si lipsa unei perspective. Ce le putem spune celor de 25-30 de ani, absolventi prin facultati ( unii chiar dispusi sa se investeasca in ceva ) ... atunci cand se gandesc s-o taie spre Germania, Belgia, Olanda, tarile scandinave sau UK ? Drum bun si faceti tot ceea ce aveti dreptul sa faceti. Mi-e jena sa le amintesc de patriotism, de faptul ca si in tara asta trebuie sa se simta impliniti ... Nu va este rusine de ei, mai jigodii ordinare ce sunteti ? Nu va ganditi ca ne amenintati existenta ca natie, peste alti 20-30 de ani ? Nu va ganditi, jigodiilor, ca aici le merge bine numai tiganilor care au pus mana pe cartiere intregi de case istorice din orasul meu, locul unde am vazut parcat un Rolls Royce si Lamborghini cu nemiluita ?
Marius Nicolescu 2018-04-13
Îndrăznesc o infuzie de curaj. Simt, deja, miros pregnant de yankeu dispus să-i trezească la realitate pe acești bezmetici care au făcut din furt și politică niște profesii neonorabile. Dar poporul va trebui să tragă învățăminte din ceea ce se petrece de aproape treizeci de ani cu noi. Să uităm de proverbele românești acelea tâmpite, lipsite de sens. Pur și simplu. Să ne ridicăm singuri, nici pomeneală.
Cu cele mai afectuoase gânduri,
M. Nicolescu (ex-Gladiatorul)
George santo 2018-04-11
Splendid articol.
Simplu, corect, obiectiv.
Mutumesc, stimata Do Anna.
G.Santo
Total 3 comments.
Recomandari
3326
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22