Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFRăzboiul pentru Kovesi:ce urmează, va fi suspendat președintele?
2018-02-23
6
Războiul între statul de drept și mafia de partid e în plină desfășurare.

 

 

Klaus Iohannis a invocat “lipsa de claritate” a ministrului Justiției în Raportul prin care a cerut revocarea Codruței Kovesi și a amintit că s-a declarat de mai multe ori mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale. Dacă președintele nu va accepta eliminarea șefei DNA va fi suspendat? Sau ce urmează? Vor avea curajul Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să arunce țara în aer pentru a-și subordona Justiția?

 

Tudorel Toader a făcut un Raport asupra activității manageriale a șefei DNA, amestecând fapte obiective cu impresii subiective. Ministrul a combinat hotărâri ale Curții Constituționale împotriva Codruței Kovesi cu reproșuri față de opiniile procuroarei șefe a DNA transmise prin interviuri acordate în mass media internaționale. A fost o execuție făcută la comanda liderilor PSD&ALDE, prin care Toader și-a cumpărat probabil nu doar fotoliul de ministru, ci și viitorul profesional.

 

Ministrul Justiției a spus că “lucrurile bune nu le justifică pe cele rele”, dar prin Raportul său deformat a eliminat o discuție serioasă și obiectivă asupra greșelilor care s-au făcut în timp la DNA.

 

Ce câștigă, însă, șefii ministrului Tudorel Toader după această mișcare? Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor fi mulțumiți doar cu acest gest care nu duce nicăieri? Președintele a sugerat deja că nu va fi de acord cu revocarea șefei DNA. Așteaptă bineînțeles avizul Consiliului Superior al Justiției. La sfârșitul lunii octombrie, anul trecut, CSM a scos din raportul Inspecției Judiciare asupra DNA, observațiile negative neargumentate, în așa fel încât în final documentul a fost pozitiv. Toate rapoartele MCV din ultimii zece ani au dat note bune procurorilor anticorupției. Iohannis a declarat că va “analiza” documentul primit de la Tudorel Toader. Dar chiar dacă ar fi de acord cu ministrul Justiției, președintele nu poate accepta revocarea Codruței Kovesi fără să-și piardă electoratul.

 

Jocul politic e net câștigător pentru Iohannis. Indiferent de pașii următori pe care îi va face coaliția de guvernământ. Dacă rămâne ferm în susținerea DNA, va avea sprijinul Străzii și va câștiga al doilea mandat cu ușurință.

 

Pentru a scăpa de Kovesi și a pune mâna pe Justiție, Dragnea ar putea însă întreba activul de partid la Congresul extraordinar din martie care sunt soluțiile cele mai bune. E posibil să se vorbească din nou despre suspendarea lui Iohannis cu argumentul că în cele 30 de zile de la suspendarea președintelui până la organizarea referendumului de demitere, șeful Senatului, care va deveni intermiar, să schimbe procurorii șefi și să-și pună în fruntea serviciilor secrete persoane loiale. Scenariul e riscant pentru PSD, dar nu imposibil.

 

Altminteri, Codruța Kovesi își va încheia mandatul, dosarele lui Liviu Dragnea vor merge înainte și activul de partid implicat în afacerile complicate în care pare să fie implicat liderul PSD, vor încerca să-și salveze piela pe cont propriu.

 

Războiul între statul de drept și mafia de partid e în plină desfășurare.

 

TAGS : Kovesi revocare tudorel toader iohnnis dragnea mafia penali DNA
Comentarii
gica 2018-02-26
Razboi,cu cine si pentru ce? Kovesi este aproape demisa,iar Johannis nu mai poate face nimic,decat sa se informeze si punct
emil 2018-02-25
Se poate si mai rau, pot suspenda Romania din lumea civilizata daca sunt lasati.
BASCA 2018-02-25
Abilul Toader, aflandu-se captiv in cursa dragnista,a plasmuit un raport asa de bine mestesugit,pentru cei cu creierul mai odihnit,incat si-a gasit scaparea pe scara de incendiu.Raportul da satisfactie imediata ciracilor dragnisti dar si lui Johannis care are motiv sa loveasca temeinic intr-un lung de linie cam cat de la Cotroceni pana la Belina.
?????? 2018-02-24
Ce opinie aveți despre folosirea noțiunii de "oportunitate politică" referitor la funcționarea justiției sau despre cei ce îi asigură funcționarea, noțiune folosită de unele "personaje", unii poiticieni, alții jurnaliști ?
Remarcați că politicienii au avut "oportunități politice" și pe la fotbal sau gimnastică atâta vreme cât aveau spectatori șu performanțe ?
Considerați că actualul ministru de la justiție ar putea fi suporter al CSMS Iași și preocupat de "spijinul" echipei de fotbal, făcând
''eforturi politice" pentru susținerea echipei ?
Vicentio B. 2018-02-23
Stimata Doamna Sabina Fati,

CARE Stat de Drept ? Faptul ca, in opinia mea, si evident NU sunt singurul, sunteti o PROFESIONISTA, am motive
evidente/ rezonabile sa NU inteleg DE CE OMITETI ceea ce ar trebui sa NU si anume ca, Sefii Legislativului (tandemul delictual Dragnea & Tariceanu) se implica - in ritm ZINIC / ORAR - IMPERATIV in terburile
Guvernului (Executivului) numit tot de TANDEM, NU apartin realului Stat de Drept. Actiuniile de IMIXIUNE sunt ANTI - Constitutia Romaniei, Normelor UE. Faptul ca acest "INDEPENDENT" - Dr. TT a acuzat-o OFICIAL pe C.K. de (citez din memorie):

sfidarea Constitutiei, Guvernului, Parlamentului, CCR
a incercat sa obtina dosare de condamnare,
tergiversarea solutionarii unor cauze,
a adus grave prejudicii de imagine a Romaniei,

realitati pe care Dvs., NU le numiti, nici maca "in diagonala" (termen ABSURD / descalificant, pentru situatia de fat, folosit de Dr. TT) sunt EXTREM, EXTREM DE GRAVE, si trebuiesc sustinute PUNCT cu PUNCT !. C.K ar trebui sa solitice OFICIAL lamurirea juridica a acestor acuzatii..NU se primesc raspunsurile, evident insotite de DOVEZILE LEGALE, mai ales ca TT nu i-a transmis Sefei DNA asa numitul Raport de evaluare,a DNA, ANTERIOR prezentarii publice a acestuia, ar trebui (in opinia mea) sa o indreptateasca pe L.C.K. sa actione prin Justitie. (ICCJ)

PS.
Este imposibil de acceptat calificativele publice "jigodii comuniste" ale celui numit Dan Badea
cu referire directa la Jurnalistii revoltati prezenti la asa numita conf. de presa a lui TT, la care EL
NU a acceptat intrebari din partea presei asa cum procedase si in saptamana precedenta, imedita dupa
intoarcerea - COMANDATA - din Japonia (Tokio)
catalin 2018-02-23
Dupa cum e aceasta coalitie neo-marxista setata, orice ar face presedintele Iohannis, coalitia va incerca o suspendare - si daca accepta si daca nu accepta demisia. Sa nu ne fie frica de incercarea lor, oricum o vor face - sa crezi in cuvantul unui mafiot e o naivitate. Le-a fost frica de reactia strazii cu OUG 13, au facut pasul inapoi si pana la urma au adus din nou tara in pragul radicalizarii "care-pe-care" - trebuie priviti in ochi si aratat ca indiferent ce vor face, nu o sa ne lasam. Sa nu ne temen, nu am facut-o in fata gloantelor in '89, nu o vom face nici acum.
Total 6 comments.
Recomandari
4693
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22