Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cu fondul de rezervă pe zero, Rusia va acoperi deficitul bugetar cu banii pentru pensii
Dora Vulcan - - - -
2018-01-13
International
1

Fondul de rezerva pentru vremuri grele al Rusiei a incetat sa mai existe la 1 ianuarie anul acesta, a anuntat ministerul de finante rus.

 

 

 Infiintat in 2008, Fondul de Rezerva a fost un instrument menit sa ajute bugetul in vremuri de criza, mai ales cand petrolul are un pret mic, scrie Moscow Times, preluat de Hotnews.ro. 

 

Ministerul de Finante a folosit aceasta facilitate in ultimii ani, cand Rusia a avut un deficit bugetar mare.  Dar Fondul este acum aproape gol si avea doar 17 milioane de dolari la sfarsitul anului 2017. 

 

Banii ramasi in Fond au fost transferati, prin fuziune, in Fondul National pentru Beneficii Sociale (NWF), un alt fond de rezerva, care ar fi trebuit sa acopere plata pensiilor pe termen mediu. 

 

Guvernul a hotarat insa sa schimbe destinatia NWF in aceea de fond de rezerva, care sa poata fi folosit si el la acoperirea deficitelor bugetare.

 

Pana acum NWF era practic neatins si avea 67 miliarde de dolari la inceputul lunii decembrie a anului trecut.

 

Odata cu inchiderea Fondului de Rezerva, toate veniturile suplimentare din petrol si gaze castigate de guvern vor fi virate la NWF ca parte a “regulii bugetare” reintroduse recent, o regula ce spune ca veniturile in plus din exportul de materii prime sunt sterilizate in fond pentru a nu forta o apreciere a monedei.

TAGS : rusia deficit fond rezerva bani pensii acoperire deficit
Comentarii
emil 2018-01-14
Rusia nu are nevoie de banii pensiilor cata vreme acopera deficitul bugetar prin scumpirea gazelor.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1526
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22