Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Clujenii care vin pe jos la marșul din Capitală, din 20 ianuarie, au parcurs prima sută de km
Dora Vulcan - - - -
2018-01-13
Actualitate Interna
1

Clujenii care au pornit pe jos spre Bucureşti, ca să participe protestul din 20 ianuarie împotriva legilor Justiției au parcurs prima sută de kilometri. Ei au ajuns la Tg. Mureş, unde au fost întâmpinați cu entuziasm, ca în toate localităţile prin care au trecut.

 

 

 

Clujenii au ajuns în Tîrgu Mureş după trei zile de mers pe jos și au fot impresionați de reacția oamenilor din localităţile prin care au trecut.

 

„Au fost primării care au ieșit cu ceai... Foarte frumos. Au fost oameni simpli, care tot așa ne-au întâmpinat pe drum cu un sandvici... Au fost unele gesturi aproape emoționante”, a spus Sorin Bobiş, intervievat de Digi 24. 

 

Protestatarii parcurg, în medie, cam 40 de kilometri pe zi. Iar pe drum li se alătură noi oameni care vor să participe la Marşul Speranţei, chiar dacă nu s-au născut în România.

 

„Eu sunt aici de 15 ani și, chiar dacă sunt francez, mă simt român. Să știți că nu mă gândeam să aibă un efect așa de impresionant. Vedem, toată lumea se bucură, toata lumea ne claxonează pe drum”, a spus Alexandre Lacaille.

 

„Avem, din câte am înțeles, și trei reprezentanţi din Tîrgu Mureș care se vor alătura grupului. O să merg și eu cu ei doar o perioada mai scurtă, dar o să fiu la București”, a spus Claudiu Vlas.

 

Drumul nu este unul ușor: ”A fost destul de greu, sper să-mi revin pe parcurs și să ajungem cu bine la București”, a spus Sorin Popoviciu.

 

Manifestanţii vor trece zilele următoare prin Braşov şi Ploieşti.

 

Şi-au propus să ajungă în Bucureşti pe 20 ianuarie, pentru a participa la cel mai amplu protest anunţat pe internet anul acesta, faţă de modificarea Legilor Justiţiei, mai scrie sursa citată. 

 

 

TAGS : legile justitiei mars clujeni pe jos
Comentarii
Singur Eu 2018-01-13
Frumoasa initiativa, dar fratilor, de ce nu l-ati invitat si pe prietenul nostru K.H. ? Nu de alta, dar vad ca se plictiseste, si se repeta, ca un disc stricat, acelasi refren perimat si obosit, sau ... unchiul V. plateste atit de bine incit i-a atrofiat simtul penibilului, ce naiba, eu unul sunt foarte departe de a-l aproba macar pe P.M., nu am votat niciodata cu ,,Rosu'', indiferent cum s-au mai botezat ei dupa '89, dar atacul la M.Tudose are ceva de ,,home-work'' de proasta inspiratie, cu iz de slogan ceka, mai baieti, mai lasati dracului lopatelele si galetusele voastre verzi, darimati gardul si hai sa ne jucam impreuna in groapa de nisip de la Cluj, voi nu ati obosit, sau va ginditi sa-l resapati pe unchiu' Gigi cu discursul sau de desen animat sovietic pentru copii retardati ? Chiar nu puteti sa va bucurati, in definitiv e si tara voastra, noi avem un proverb cum ca nu prea e confortabil cu posteriorul in doua barci, sau ...
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2065
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22