Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Congresul SUA: Serviciile secrete ale Moscovei au influențat alegerile din 19 țări europene
Dora Vulcan - - - -
2018-01-11
International
2

Mai multi senatori democrati din SUA au elaborat un raport prin intermediul caruia arata ca reactia presedintelui republican Donald Trump impotriva amenintarii rusesti e mult mai slaba decat a unor lideri europeni.

 

 

 Rusia ar fi incercat sa influenteze alegerile libere din 19 state europene, se mai arata in raportul democratilor, citat de ziare.com.

 

Acest raport, elaborat de principalii membri democrati ai Comisiei pentru Relatii Externe din Senatul SUA, este primul document prezentat de Congres dupa scrutinul prezidential american, care ofera detalii despre eforturile Rusiei de subminare a democratiilor occidentale, scrie sursa citată. 

 

Documentul informeaza ca serviciile secrete ruse au incercat sa influenteze alegerile in 19 tari din Europa. In consecinta, unele state vest-europene au ripostat agresiv.

 

Nu la fel s-ar fi intamplat in State Unite, unde reactia lui Donald Trump ar fi fost una anemica.

 

"Niciun alt presedinte american nu a ignorat atat de clar amenintari atat de grave si mari la adresa sigurantei Statelor Unite", se arata in raport.

 

Cu privire la atitudinea lui Trump, senatorul democrat Ben Cardin a mentionat:

 

"In timp ce presedintele Donald Trump practic sta degeaba, domnul Putin continua perfectionarea arsenalului asimetric si cauta oportunitati viitoare pentru perturbarea sistemelor de guvernare si pentru erodarea sustinerii acordate institutiilor democratice si internationale construite in ultimii 70 de ani de Statele Unite si Europa".

 

Democratul a mai spus ca raportul a fost realizat pentru a le arata cetatenilor americani "scopul real si amploarea" eforturilor presedintelui rus Vladimir Putin de a submina sistemele democratice.

 

Niciun republican nu a semnat raportul elaborat de colegii democrati din Comisia pentru Relatii Externe din Senatul SUA.

TAGS : sua congres raport rusia alegeri 19 tari influenta
Comentarii
emil 2018-01-22
Raportul face referire la 19 state anonime.
Gheorghe Popescu 2018-01-16
Nu stiu exact cum au functionat amestecurile alea, dar daca e vorba de amestecul pe bloguri, vina e a publicatiilor din tarile respective. E destul de clar care sint comentariile rusilor, daca sint lasati sa le faca, daca le sint publicate porcariile din comentarii e vina numai si numai a blogurilor respective. Un pic de cenzura nu strica, atunci cind e vorba de politici externe. Ia lasati-i putin fara goarna, sa vedeti de spume fac la gura. Taiati-le dreptul la replica, la birfa, la luat cuvintul si tot razboiul ala hibrid moare in fasa. Toata armata ruseasca de troli va trebui sa se recalifice la locul de munca. Repet, e vina blogurilor care ii publica. Si sa nu spuneti ca nu stiti care sint.
Total 2 comments.
Mai multe din International
2443
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22