Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


MI5 a dejucat un complot terorist care viza asasinarea premierului britanic Theresa May
Dora Vulcan - - - -
2017-12-06
International
0

Premierul britanic, Theresa May, a fost ținta unui complot terorist dejucat, potrivit relatărilor de presă de marți seara, transmite agenția dpa.

 

Șeful Serviciului de informații MI5, Andrew Parker, i-a informat anterior, marți, pe membrii cabinetului britanic asupra presupusului complot, informează Sky News, preluată de Agerpres.


Complotul islamist extremist implica un atac cu bombă asupra reședinței prim-ministrului, din Downing Street, și, în haosul ce ar fi urmat, tentativa de a o ucide pe May, a arătat Sky.

 

Nu a existat vreun răspuns oficial la relatarea din presă, care vine la câteva ore după ce poliția a spus că a inculpat doi bărbați pentru infracțiuni teroriste.

 

Naa'imur Zakariyah Rahman, 20 de ani, și Mohammed Aqib Imran, 21 de ani, au fost arestați în raiduri ale poliției antiteroriste săptămâna trecută și urmează să apară miercuri în fața unei instanțe din Londra.

 

Marea Britanie a suferit cinci atacuri teroriste în acest an, în Londra și Manchester, în care au fost uciși 36 de oameni.

 

Parker a mai spus că nouă atentate teroriste islamiste au fost împiedicate, în ultimele 12 luni, în Marea Britanie.

TAGS : marea britanie theresa may atentat terorist asasinare dejucare MI5
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1161
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22