Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDragnea: statul paralel sunt eu
2017-12-05
2
România este condusă acum de baronii PSD, pe care multă vreme nu i-am băgat în seamă, pentru că realitatea brutală din județe era mascată de liderii PSD de la centru. Odată cu ascensiunea lui Liviu Dragnea la vârful PSD, acest filtru a dispărut, iar baronii s-au dezlănțuit.

 

Pentru un observator realist, vestea că PSD se gândește la organizarea unor mitinguri împotriva statului paralel nu poate fi de­cât comică, pentru că este limpede că PSD își dă cu firma în cap. Sta­tul paralel nu este fantasma pe care o flutură retorica pe­sedistă pentru a-și mas­ca fobia față de DNA și sta­tul de drept, ci însuși PSD, cu rețeaua sa de tip mafiot. Liviu Dragnea ar putea spu­ne, așadar, cu mândrie: sta­tul paralel sunt eu. Dovezi în sprijinul acestei lecturi a situației vin din inves­ti­ga­țiile jurnalistice independente, cum sunt ce­le realizate de Rise Project, de pildă. Ul­tima anchetă publicată din acest ciclu se intitulează Banul paralel și scoate la iveală o amplă rețea de spălare a banilor prin fir­me fantomă din Argeș și București, rețea la care ar fi apelat, potrivit Rise Project și DNA, celebra de acum firmă Tel Drum.

 

Lectura acestei anchete este extrem de ins­tructivă pentru funcționarea adevăratului stat paralel sau a antistatului, cum este el numit în Italia. Aflăm, de pildă, că Marius Vorniceanu, președintele Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor (OCSB) din iulie până în octombrie și actualmente vi­ce­președintele acestei instituții, a încasat aproape jumătate de milion de lei de la Tel Drum printr-o firmă a familiei sale, în­tre 2012–2014. Cum domnul Vorniceanu a ocupat mai multe funcții importante în aproape toate instituțiile financiare, iar fi­i­ca sa, auditor financiar, a debutat la gru­pul Niro, al magnatului Dumitru Nicolae, condamnat pentru corupție, suspectăm exis­tența unui sistem de relații prin care magnații penali au penetrat instituțiile de control financiar.

 

Înainte să fie controlat de un braț al caracatiței Drag­nea, OCSB furnizase însă informații importante către DNA și DIICOT legate de schemele financiare ale Tel Drum: de la bitumul ne­de­clarat adus de niște tra­fi­canți polonezi la spălarea de bani printr-o rețea de 40 de firme fantomă din Ar­geș și din București, apoi la fraudarea bugetului UE cu aproape 4 milioane de lei, prin contracte fictive de achiziții de echi­pamente de asfaltare, sau la direc­țio­narea ilegală a banilor spălați de Tel Drum spre buzunarele familiei Dragnea. Firmele prin care erau spălați banii erau înre­gis­trate pe numele unor oameni simpli, care nu știau prea bine ce fac atunci când sco­teau, la ordin, bani din bancă pentru ope­rațiuni fictive, cum a fost de pildă „achi­ziția de cereale“ de la un anume Ion Ro­taru, om care de fapt nu exista.

 

Într-o democrație consolidată, cum ar fi Ma­rea Britanie, o astfel de investigație ar fi provocat un cutremur în societate. Este vorba, în fond, de un semnal de alarmă pri­vind pericolul capturării țării de către o rețea mafiotă. La noi, evident, reacțiile au fost ca și inexistente. Oare pentru că zia­riști de vază de la Antena 3 au bene­fi­ciat de contracte de consultanță și pu­bli­ci­tate cu firme din sistem, cum demon­strea­ză Rise Project? Cum practica contractelor pe bani publici cu personalități din mass-media este destul de răspândită, avem drep­tul să ne întrebăm câți jurnaliști in­tegri mai există în România? În tot cazul, nu aș începe căutarea la Antena 3.

 

Investigația Rise Project întregește tabloul unei rețele de tip mafiot, care func­țio­nea­ză paralel cu statul, pervertind economia, societatea, politica și sistemul de valori, mai ales în județele sărace. În aceste fie­furi ale PSD, susbdezvoltate economic, nu­meroși oameni simpli s-au obișnuit să ob­țină câștiguri din activități ilegale, con­vinși că autoritatea supremă nu o re­pre­zintă instituțiile statului, ci mafiotul local, pe care legea nu-l atinge. Aceste mase de manevră cu simțul civic atrofiat devin importante surse de voturi pentru baronii locali, iar banii spălați prin firme fantome sunt scoși din economie și folosiți pentru a finanța viața de lux a beneficiarilor ope­ra­țiunilor de spălare - ca și a așa-zișilor ziariști asociați, care, deloc întâmplător, cred, lucrează chiar la o televiziune care face propagandă pentru Liviu Dragnea și aparține familiei unui condamnat penal. Pe de altă parte, evaziunea fiscală masivă, protejată de complicii infiltrați în ins­ti­tu­țiile statului, grevează bugetul, impunând sporirea poverii fiscale pentru cetățenii care muncesc cinstit. Să ne mai mirăm că, sub guvernarea PSDragnea, rata de colec­tare a impozitelor a ajuns la un minim istoric de 25% din PIB? Sau că au fost mutate în sarcina angajaților contribuțiile sociale, astfel încât statul să încaseze mai mult?

 

Sistemul mafiot funcționează de mult, da­că ne amintim de cazul Tarău și de traficul cu carburanți din Ardeal, de care s-a atins în 2001 procurorul Alexandru Lele și care a dus la sinuciderea procurorului Cristian Panait. Între timp s-a întins, inclusiv sub președintele care declara război „sis­te­mului ticăloșit“. Abia îi mai țin piept DNA, DIICOT, unii magistrați, multi­na­țio­nalele, băncile și organismele de control ale UE - adică organizații exterioare sis­te­mului mafiot, devenite țintele atacurilor PSD. Imaginați-vă, așadar, ce se va în­tâm­pla dacă PSD va reuși în final să-și subor­doneze justiția.

 

Nu mai avem dreptul să ne facem iluzii: România este condusă acum de baronii PSD, pe care multă vreme nu i-am băgat în seamă, pentru că realitatea brutală din ju­dețe era mascată de liderii PSD de la cen­tru, ca Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Victor Ponta. Odată cu ascensiunea lui Li­viu Dragnea la vârful PSD, acest filtru a dis­părut, iar baronii s-au dezlănțuit. As­tăzi guvernarea a devenit terenul luptei pentru putere din interiorul partidului, iar țara, ostateca penalilor. Riscăm să de­ve­nim un stat eșuat - exact ca Ferma ani­malelor care, în final, a fost luată în stă­pâ­nire de porci. Niciodată Orwell nu a fost mai actual.

TAGS : Tel Drum PSD Dragnea DNA OCSB
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-12-07
Sunt judete in Romania care s-au aflat sub stapanirea baronilor fostei nomenclaturi si securitati din 1990 pana in prezent fara intrerupere. Si pentru ca guvernarile declarate de dreapta (CDR, DA) nu au actionat cum trebuie pentru a distruge baza locala a baronilor comunisti din Romania, s-a ajuns exact aici unde ne aflam. Prea multe compromisuri, prea multa slabiciune, prea multe jumatati de masura, prea putini oameni politici puternici contra acestei ciume rosii. Singurul domeniu care s-a emancipat intr-o anumita masura este Justitia, cand ar fi trebuit ca toate institutiile de forta ale statului sa se emancipeze. Daca asta s-ar fi intamplat, credeti ca ar mai fi avut curaj acesti comunisti din PSD-ALDE-UDMR sa se atinga macar de un articol de lege privind independenta Justitiei? Reformarea Romaniei, ca sa fie rupta definitiv de trecutul ei comunist, trebuia sa fie radicala, pe baza aplicarii fara concesii a Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Dar cel care a blocat aceasta reforma necesara a fost primul presedinte nefesenist al tarii, Emil Constantinescu, care s-a dovedit doar un fel de Kagemusha, o umbra a lui Ilici Iliescu. El i-a tradat pe cei care l-au votat. Rusine lui! Si tara se va zbate mai departe intre democratie si restauratie comunista atata vreme cat rezidurile totalitar comuniste nu vor fi eliminate chirurgical. E nevoie de o mana care sa nu tremure cand va taia cu bisturiul aceasta plaga. A doua revolutie devine o necesitate, desi schimbarea se putea face in acesti 27 de ani pe cai mai pasnice si mai normale.
Radu 2017-12-05
Statul paralel (mafiot) exista de fapt in tot ce inseamna administratie locala si companii de stat. Si asta cu colaborarea presei, care, cu putine exceptii, isi uita rolul de informare si investigatie si, in cel mai bun caz, inchide ochii la magariile alesilor, atunci cand nu le acopera fatis. Ajunge sa faceti un inventar al contractelor de publicitate pe care le au diverse institutii de stat cu diverse ziare sau posturi TV pentru a putea identifica destul de clar cine sunt beneficiarii reali, membri mai mult sau mai putin importanti in acelasi stat paralel.
Total 2 comments.
Recomandari
5184
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22