Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFTârguri
2017-12-05
2
S-ar zice că nimic nu-i desparte mai tare pe politicienii noștri decât Marea Unire. Președinții celor două Camere, Dragnea și Tăriceanu, au lipsit de la parada militară de Ziua Națională (unde la tribuna oficială erau președintele Iohannis și premierul Tudose),

făcând paradă de separatism. Doar ei și UDMR n-au serbat 1 Decembrie. Anul trecut s-au supărat fiindcă n-au fost invitați de Iohannis (ca fiind penali), acum s-au supărat ca văcarul pe stat fiindcă au fost invitați. De altfel, în ultima vreme (de la Tel Drum încoace), Dragnea și Tăriceanu s-au certat cu toată lumea: cu președintele, cu justiția, cu sindicatele, cu multinaționalele, cu ONG-urile, cu ambasadorii, cu UE, cu Ziua Națională, ba chiar și cu SUA. Pentru că Departamentul de Stat al SUA a cerut parlamentului să respingă modificările la legile justiției, „care slăbesc statul de drept, independența justiției și lupta anticorupție“ - și aveau tot dreptul să ceară respectarea standardelor pentru care ne garantează securitatea -, Tel Dragnea și Tăriceanu (tel maître, tel valet) s-au simțit atinși în onoarea lor de demnitari penali. Imediat, Tăriceanu, Meleșcanu și Bădălău – trei, Doamne, și toți trei niște farisei - au ticluit un răspuns țâfnos către

 

Departamentul de Stat, semnat apoi de Dragnea și Tăriceanu în numele parlamentului, dar fără consultarea lui. Dragnea și Tăriceanu n-au făcut decât să confirme temerile americane atât în ce privește atacurile la justiție, cât și în privința modului lor șantajist de a face politică: adică noi am mers în Irak și Afganistan, v-am cumpărat rachetele și tot nu ne lăsați să facem ce vrem? Rușine! Shut up, Departament de Stat Paralel! Șerban Nicolae a fost și el profund ofensat „de cererea SUA“, deși când era șoferul mafiotului Cătălin Voicu nu se simțea deloc ofensat.

 

Devenit din ofensat ofensiv, pesedistul Bacalbașa s-a răstit la cei din opoziție care cereau demisia lui Dragnea și Tăriceanu pentru abuz de putere și fals: „Rog papagalii statului paralel să respecte suveranitatea poporului român“. Atât a rămas din Bacalbașa: Moș Teacă. Surpriza pentru PSD a venit însă de la premierul Tudose, care a luat distanță față de cuplul râios Dragnea-Tăriceanu și de tripleta agitatoarelor Firea, Lia Olguța și Carmen Dan. Astfel, premierul nu înțelege „conceptul de stat paralel“, are „încredere în OLAF (care a denunțat rețeaua Tel Drum) și nu se duce la mitingul PSD de la Craiova fiindcă e din Brăila. Altă școală, altă acoperire. Tudose s-a despărțit râzând și de târgul din Piața Victoriei, prin care Firea voia să blocheze protestele din fața guvernului, dar și de Carmen Dan, care a descoperit un microfon într-o priză din casă. Cine știe ce perverși și-au uitat aparatul în priză. Premierul a mărturisit că n-a discutat cu madam Dan despre „ce-a mai găsit dânsa prin casă“. Iată un moment prielnic pentru războiul dintre taberele Firea și Tudose. Să sperăm că nu-l vor rata. En garde! Nu vă cruțați. Ziua Națională l-a prins în libertate și pe Dan Diaconescu, proaspăt eliberat condiționat, dar deloc recondiționat: „Dacă acceptam propunerile lor eram prim-ministru“. Săracul, uite ce-a pățit dacă n-a vrut să fie premier. Dragnea a vrut, dar n-a putut, deși a venit supraîncărcat din județ unde, potrivit martorilor, „Dragnea era Dumnezeu în Teleorman“. La nivel național a ajuns Iuda.

TAGS : Dragnea PSD Tariceanu Calin Voicu
Comentarii
Alina M. 2017-12-07
Doamna Tia, viata este nedreapta.
Poporul nu a stiut sa aprecieze Regimul Udrea-Basescu la adevarata sa valoare, pe care numai dvoastra si colegii de intelighentie au inteles-o.
Prin urmare, acum trebuie sa compuneti din nou satire anticomuniste.
Liviu din Timisoara 2017-12-06
Doamna, ne dati speranta ca ticalosii astia nu-si pot face de cap fara sa se vada. Si asta cu detasare ...aproape zambind.
Total 2 comments.
Recomandari
3057
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22