Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Donald Trump spune că, în ce priveşte Venezuela, există şi opţiunea militară
E.B. - - - -
2017-08-12
International
0

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei că "avem multe opțiuni privind Venezuela. Departamentul american al apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii.

 


Inclusiv, spune Trump, o posibilă opțiune militară, dacă este necesar", transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

 

Trump a declarat că în Venezuela "oamenii suferă și mor". 

 

Reuters reamintește că în ultimele patru luni de proteste și-au pierdut viața peste 120 de venezueleni.

 

Departamentul american al apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii.

 

Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii naționale că amenințarea cu o intervenție militară este "un act de nebunie" și că va urma o declarație oficială pe această temă.


Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunțase joi că dorește să discute cu Trump, care a impus sancțiuni împotriva regimului de la Caracas. "Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt șeful a ceea ce-l interesează", a subliniat Maduro, într-un discurs în fața noii adunări constituante.

 

Nerecunoscut de opoziție și de țările occidentale, acest for adunare l-a confirmat în unanimitate în funcția de președinte.

 

Vineri, Casa Albă a anunțat că Maduro a solicitat o convorbire telefonică cu Trump, dar președintele american a refuzat și declarat că va discuta cu omologul său venezuelean când în Venezuela se va restabili democrația. 

 

TAGS : Trump SUS Venezuela optiunea militara Nicolas Maduro discutie Casa Alba
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1947
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22