Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFS-a dat din nou liber la furat
2017-07-25
0
Cel mai grav mesaj transmis de eliberarea controversată a lui Dan Voiculescu este că s-a dat liber din nou la furat. După ce a reușit, cu greu, să aplice arogantul sfat din 2009 al lui Sorin Ovidiu Vîntu, întărindu-se, statul român, prin instituțiile sale de impunere a legii, redevine slab.

Curtea Constituțională, până anul trecut o instituție de ultim reper pentru stoparea agresiunilor asupra Justiției, a devenit unul dintre brațele prin care regulile sunt relaxate în favoarea celor care vor să le calce. Direcția Națională Anticorupție, răvășită de tot mai multe scandaluri interne și externe, nu mai reușește să producă dosare penale relevante. Guvernul și Parlamentul au rămas doar două arme în mâna lui Liviu Dragnea, cel care vrea să se salveze de închisoare chiar dacă distruge România. Polițiștii sunt omorâți în gară, pentru că patrulează singuri, din lipsă de personal. Agenții rutieri îi amenință pe cei opriți în trafic cu Antena 3, în loc să aplice regulamentele.

 

Iar mesajul nu se oprește la politicieni veroși. Pentru lumea interlopă româ­nească, infractorii cu guler alb funcționează ca un model. Când vedete media precum Gigi Becali transmiteau pe toate canalele că nu au frică de procurori („Mi se rupe p..a de DNA“, declara latifundiarul de Pipera în 2008), și interlopii se comportau cu curaj și relaxare în fața autorităților fără autoritate.

 

Intensificarea luptei anticorupție, dar mai ales condamnarea la închisoare a unor personaje ce păreau până atunci de neatins – Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vîntu, Gigi Becali – au mai tăiat și din tupeul interlopilor. Faptul e remarcat strălucit de Adrian Schiop, autorul unei lucrări științifice despre lumea manelelor.

 

Citit in continuare pe romanialibera.ro

TAGS : dan voiculescu sov justitie coruptie penali interlopi antene eliberare dan voiculescu
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
4782
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22