Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea a lucrat la programul de guvernare cu Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă
E.B. - - - -
2017-04-21
Actualitate Interna
0

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, la Antena 3, că a lucrat la programul de guvernare cu fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru că este un bun profesionist.

 

 

Dragnea spune că şi îşi "asumă" faptul că a colaborat cu o persoană care are probleme în justiţie.

 

 

"Pentru prima dată o spun public, pentru că mi se pare că e datoria mea să fac lucrul ăsta. Darius a fost unul din oamenii de bază cu care am lucrat la programul de guvernare, Darius Vâlcov. (...) A venit de la PDL, dar este un om cu o foarte bună pregătire. Pe lângă alţi specialişti cu care am lucrat la programul de guvernare, cu Darius am lucrat şi la acest program de guvernare", a spus Dragnea, la Antena3.

 

Întrebat despre problemele în justiţie ale fostului ministru, liderul PSD a spus că "îşi asumă asta", pentru că Vâlcov este un profesionist.

 

"Are probleme în justiţie, dar Darius Vâlcov este unul din oamenii care, prin contribuţia lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (...) a adus o contribuţie serioasă pentru ca românii să o ducă mai bine. Şi eu îmi asum lucrul ăsta", a spus Dragnea.

 

 

 

Trafic de influenţă şi spălare de bani

 

 

 

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.

 

Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar al Slatinei Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-ar fi fost daţi lui Prina, în cinci tranşe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina.

 

Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012 - 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

 

TAGS : Liviu Dragnea PSD Darius Valcov asuma probleme justitie trafic influenta program guvernare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5911
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22