Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ion Cristoiu crede ca USL îi da o mana de ajutor lui Traian Basescu
- - - -
2011-11-21
Suspendarea
1

Analistul Ion Cristoiu sustine că demersul USL privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este unul electoral, dar cu riscuri mediatice uriaşe. Potrivit acestuia, initiativa USL va duce la "învierea" preşedintelui Băsescu, pentru care se vor bate televiziunile pentru a-l aduce în studio.

 

Analistul Ion Cristoiu sustine, in Evenimentul zilei, că demersul USL privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este unul electoral, dar cu riscuri mediatice uriaşe. Potrivit acestuia, initiativa USL va duce la "învierea" preşedintelui Băsescu, pentru care se vor bate televiziunile pentru a-l aduce în studio.

 

"Se încearcă o manevră asemănătoare celei din 1995 când, fără a avea majoritate parlamentară, opozitia a initiat procedura de suspendare a preşedintelui Ion Iliescu pentru o afirmatie publică.

Însă, la vot în Parlament a căzut această propunere", a spus Ion Cristoiu. Analistul sustine că liderii USL ştiu că din punct de vedere practic nu se va ajunge la referendum, dar întreaga perioadă de proceduri ce va urma va fi folosită de ei pentru a da mesaje populiste de genul –" îl suspendăm pentru că a înghetat salariile, pensiile , a sărăcit poporul". Drept urmare, operatiunea USL este una electorală, mai sustine Cristoiu, cu riscuri uriaşe mediatice.

"Brusca înviere a lui Traian Băsescu pe plan mediatic, de ceva timp acesta fiind neinteresant, vorbea doar să se audă el însuşi pentru că nu-l mai asculta nimeni pe plan politic. Prin acest tărăboi tot ce va spune el va fi interesant, va fi o întreagă bătălie în media pentru a fi adus în studio", a arătat Cristoiu.

 

Cititi mai mult in Evenimentul zilei

 

TAGS :
Comentarii
carcotas 2011-11-22
Exact ce spun eu in comentariul articolului Andreei Pora!
Total 1 comments.
Mai multe din Suspendarea
1779
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22