Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Medicii de familie protestează miercuri la guvern și-și invită pacienții să-i susțină
Dora Vulcan - - - -
2017-11-14
Actualitate Interna
0

Societatea Nationala pentru Medicina de Familie organizeaza miercuri, la ora 11:00, in fata Guvernului, un miting la care vor participa medici de familie, dar si pacienti din toata tara.

 

 

Medicii sunt nemultumiti de birocratia cu care se lupta zilnic si de subfinantarea cronica a asistentei medicale primare.

 

"Coalitia Solidari pentru Sanatate va organiza in data de 15 noiembrie un miting in Bucuresti in care impreuna pacienti si medici vor arata ca in Romania nu se mai poate asigura asistenta medicala primara in lipsa unor schimbari fundamentale care sa asigure calitatea adecvata a actului medical", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

 

 

15 noiembrie, grevă generală a medicilor de familie. Motive: subfinanțarea și legislația

 

Medicii de familie din mai multe judete protestează pentru că sunt nemultumiti de "subfinantarea cronica a asistentei medicale primare din Romania si de imposibilitatea de practica optima a medicinei de familie"anunță Societatea Națională de Medicina Familiei într-un comunicat remis presei. 

 

 

 "Protestul va avea loc pentru a atrage atentia asupra problemelor pe care noi le avem. Relatia noastra cu pacientii a disparut pentru ca, de exemplu, exista probleme cu eliberarea unor retete. De aceea, legislatia trebuie schimbata", a spus Tănăsescu. 

 

 

Protestele sunt organizate de Societatea Nationala de Medicina Familiei, participantii avertizand ca "intregul sistem va intra in colaps si va lasa milioane de pacienti fara ingrijirea medicala la care au dreptul in calitate de platitori de taxe si impozite", potrivit unui comunicat de presa.

 

Protestele au loc, simultan, in Bucuresti, Braila, Pitesti, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Iasi, Hunedoara, Craiova, Droberta Turnu-Severin, Ploiesti, Ramnicu-Valcea si Miercurea Ciuc.

 

Participantii vor depune un memoriu prin care detaliaza revendicarile legate de imbunatatirea calitatii actului medical in asistenta medicala primara.

 

TAGS : guvern tudose proteste medici familie pacienti
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1247
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22