Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Șeful OLAF: Dosarul lui Dragnea a pornit de la investigația OLAF, exemplu de colaborare cu DNA
Dora Vulcan - - - -
2017-11-13
Actualitate Interna
2

Oficiul European de Luptă Antifraudă a confirmat luni, chiar în timpul declarației făcute de Liviu Dragnea la parlament despre dosarul său, că dosarul DNA a fost întocmit la sesizarea sa, după o investigație proprie în care recomandă recuperarea integrală a 21 de milioane de euro, fonduri europene.

 

 

 

 

  „Contribuția OLAF la această anchetă a fost accentuată de DNA. DNA a explicat că dosarul propriu a venit în urma a două investigații făcute de OLAF cu privire la proiecte finanțate de Fondul European de Dezvoltare Regională privind construcția de drumuri în România, care au fost finalizate în mai și septembrie 2016, arată OLAF într-un comunicat făcut public luni. 

 

Oficiul precizează că a găsit „dovezi care sugerează un conflict de interese privind beneficiarul acestor fonduri, oficiali publici și contractor, inclusiv falsificarea de documente în timpul procedurilor de achiziție”.

 

„Unele dintre aceste documente (false, n.red.) au fost trimise de beneficiar către Autoritatea de Managament, rezultând în plata a 21 de milioane de euro din fondurile UE”, mai arată OLAF.

 

Oficiul precizează că investigația OLAF a ajuns la concluzia ca cele 21 de milioane de euro să fie recuperate integral și, de asemenea, Direcția Națională Anticorupție să inițieze acțiunile legale cu privire la acest aspect.

 

„Această investigație a un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF și autoritățile naționale. OLAF a făcut investigații temeinice, care sperăm să aibă un puternic efect de descurajare a corupției”, a declarat Nicholas Ilett, directorul OLAF.

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat.

 

Dragnea a negat aceste acuzații.

 

TAGS : dna liviu dragnea dosar olaf precizari olaf
Comentarii
?????? 2017-11-14
Un litigiu care ar trebui rezolvat mai întâi într- o instanțå civililå, referitor la partea de prejudiciu ? Considerați că ar trebui "clarificate" aspectele referitoare la "conflictul de interese" , în condiiile în care "contractorul" pare a fi Uniunea Europeană care finanțează execuția lucrării și verifică modul în care au tost cheltuiți banii ?

?????? 2017-11-14
Probabil OLAF "militează" pentru o alocare mai eficientă a resurselor ?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
25593
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22