Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


15 noiembrie, grevă generală a medicilor de familie. Motive: subfinanțarea și legislația
Dora Vulcan - - - -
2017-11-02
Actualitate Interna
0

Medicii de familie din toata tara vor intra, in 15 noiembrie, in greva generala, protestul urmand sa aiba loc in Piata Victoriei, din Capitala, a declarat, joi, presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie, Rodica Tanasescu.

 

 

Medicii de familie din mai multe judete protesteaza, joi, fiind nemultumiti de "subfinantarea cronica a asistentei medicale primare din Romania si de imposibilitatea de practica optima a medicinei de familie". anunță Societatea Națională de Medicina Familiei într-un comunicat remis presei joi. 

 

 

 "Protestul va avea loc pentru a atrage atentia asupra problemelor pe care noi le avem. Relatia noastra cu pacientii a disparut pentru ca, de exemplu, exista probleme cu eliberarea unor retete. De aceea, legislatia trebuie schimbata", a spus Tănăsescu. 

 

 

Protestele sunt organizate de Societatea Nationala de Medicina Familiei, participantii avertizand ca "intregul sistem va intra in colaps si va lasa milioane de pacienti fara ingrijirea medicala la care au dreptul in calitate de platitori de taxe si impozite", potrivit unui comunicat de presa.

 

Protestele au loc, simultan, in Bucuresti, Braila, Pitesti, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Iasi, Hunedoara, Craiova, Droberta Turnu-Severin, Ploiesti, Ramnicu-Valcea si Miercurea Ciuc.

 

Participantii vor depune un memoriu prin care detaliaza revendicarile legate de imbunatatirea calitatii actului medical in asistenta medicala primara.

TAGS : guvern tudose greva generala snmf medici familie toata tara legislatie subfinantare sistem
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1918
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22