Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Coreea de Nord. Seisme şi alunecări de teren în zona în care se fac teste nucleare
Dora Vulcan - - - -
2017-10-13
International
0

Un cutremur de mică intensitate s-a produs vineri dimineaţă în apropierea poligonului de la Punggye-ri, unde Coreea de Nord desfăşoară teste nucleare, anunţă Reuters.

Ads by google

 

 

 Cutremurul a avut magnitudinea 2,7 şi a avut loc la o adâncime de trei kilometri, în provincia Hamgyong. Acesta este cel mai recent dintr-o serie de cel puţin trei mișcări telurice produse după testul nuclear făcut în 3 septembrie de Phenian, care a provocat un seism cu magnitudine 6,3, ceea ce i-a determinat pe experţi să afirme că ar fi putut fi afectată zona muntoasă din nord-vestul ţării, unde au avut loc toate cele şase teste nucleare.

 

De altfel,  specialiştii spun că seria de cutremure şi alunecările de teren din zona poligonului au drept cauză explozia puternică din 3 septembrie, care a destabilizat regiunea, motiv pentru care experţii apreciază că poligonul nu ar mai trebui folosit pentru teste nucleare.

 

„Explozia din 3 septembrie a avut o asemenea putere încât există posibilitatea ca tunelurile existente sub poligon să se fi prăbuşit”, a declarat Kim So-gu, cercetător la Institutul Sesimologic Coreean. „Cred că regiunea Punggye-ri este saturată. Dacă va mai avea loc un nou test regiune, ar putea risca o poluare radioactivă”, a spus cercetătorul.

 

„Motivul pentru care Punggye-ri a devenit poligonul de teste nucleare al Coreei de Nord este tocmai acela că zona era considerată stabilă şi că rareori au existat cutremure acolo”, a declarat un profesor de la Universitatea din Seul.

TAGS : coreea de nord seisme alunecari tereen teste nucleare
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1187
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.