Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Firea îl ceartă pe Tudose: Punct critic! Nu îţi anunţi intenţiile la televizor, ci la partid
E.B. - - - -
2017-10-12
Actualitate Interna
1

Gabriela Firea, vicepreședintele PSD, primar al Capitalei, declaraţii la sediul PSD. Ea consideră că nu este o abordare corectă ca atunci când un membru al formațiunii (se referă la premier) are ceva de spus să o facă la televizor, și nu în interiorul partidului.

 

"Refuz să răspund unor speculații", a spus Gabriela Firea, joi, la sediul central al PSD, întrebată cum comentează eventualitatea unei demisii a premierului.

 

"Suntem într-un punct critic, cred că nu este corect și nu este o abordare onestă ca unul dintre colegii noștri să anunțe la televizor ceea ce intenționează să facă. Vorbesc acum despre niște principii, nu despre votul meu în CExN. Mi-aș dori din partea noastră, a tuturor mai multă responsabilitate, o concentrare mult mai adecvată față de nevoile românilor și toate aceste nemulțumiri, posibile frustrări trebuie să fie întâi anunțate în forurile de conducere, și nu în spațiul public pentru că până la urmă nu fac altceva decât să întărească poziția, să dea apă la moară criticilor noștri și să slăbească partidul ceea ce noi nu ne dorim. Pentru că am ajuns la guvernare cu un program foarte bun, pe care românii doresc să-și vadă pus în aplicare. Cum am putea noi să ne ocupăm de programul de guvernare, dacă suntem mai atenți la sondajele de opinie și la alte aspecte pe care eu le consider derizorii?", a spus Firea, conform Agerpres.

 

Întrebată dacă remanierea e dreptul premierului, Gabriela Firea a spus: "În tot ceea ce ține de activitatea Parlamentului, Guvernului și a celorlalte structuri administrative, conducătorul respectivei entități cu siguranță are un punct de vedere, dar atunci când este vorba despre funcții care sunt obținute cu susținerea partidului care a câștigat alegerile, este foarte importantă opinia partidului, oricât de mult am crede noi că am ajuns în acele posturi doar datorită charismei personale sau a calităților pe care le-am dobândit între timp".

 

Potrivit acestuia, PSD a câștigat alegerile și este normal să continue guvernarea.

 

"Cred că toate acțiunile noastre trebuie să fie îndreptate către români. Să nu uităm că cetățenii acestei țări au mare încredere în noi și ne-au votat, ne-au ales pentru a munci atât în administrația publică locală, cât și centrală. Orice coleg care are o nemulțumire sau o supărare cred că trebuie să o afirme întâi în cadrul forurilor de conducere ale partidului, și nu la emisiuni televizate. Și eu am nemulțumiri și le-am spus de fiecare dată în forurile statutare și nu m-am dus la emisiuni să spun ce am de afirmat și ce trebuie să fie reglat și corectat în interiorul partidului", a adăugat Gabriela Firea. 

TAGS : Firea PSD Tudose Dragnea abordare remaniere
Comentarii
Doina 2017-10-12
Pârț!
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2185
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22