Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tariceanu tine cu dintii de penalul Viorel Ilie si vorbeste de ”lovitura de stat” a DNA
E.B. - - - -
2017-10-12
Actualitate Interna
0

Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, a precizat, dupa o sedinta a partidului, ca mentine sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie. "Nu suntem de acord cu vreo propunere de demisie, noi i-am acordat sprijinul politic", a spus Tariceanu.

 
 
Premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea remanierii ministrilor cu "probleme penale", asa cum este si cazul lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.

 

"Nu suntem de acord cu vreo propunere de demisie, noi i-am acordat sprijinul politic", a spus Tariceanu.

 

 El spune că nu a discutat inca nimic despre remaniere cu Liviu Dragnea, liderul PSD.

 

 "Am discutat în Biroul Politic extraordinar al ALDE", a declarat, joi, Călin Popescu Tăriceanu. "Primul lucru luat în discuţie a fost acela al necesităţii de a ne afirma în continuare dorinţa de a menţine actuala coaliţie guuvernamentală, de a acorda sprijin pentru guvernul de coaliţie", a spus preşedintele Seantului.

 

Potrivit lui Tăriceanu, acest lucru urmăreşte "stabilitatea politică în România". Al doilea aspect discutat de ALDE, a recunoscut Tăriceanu, a ţinut de declaraţiile făcute de premierul Tudose în ultimele zile. 
 

 

"Considerăm că este dreptul primului ministru să propună, dacă este necesar, remanierea Guvernului". Acesta i-a reproşat lui Mihai Tudose că a aflat din spaţiul public acest lucru şi nu în interiorul coaliţiei, 

 

Tăriceanu a declarat, conform Digi24, că înţelege "pe deplin" considerentele legate de competenţele miniştrilor, dar în ceea ce priveşte situaţia celor cu probleme penale, ALDE are un "punct de vedere clar". Ne întrebăm care mai este respectul pentru lege şi Constituţie al DNA, a punctat Călin Popescu Tăriceanu. 

 

"Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României aşa cum îi convine", mai afirmă Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a reamintit că ALDE a luat o decizie acum două săptămâni, prin care sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie este menţinut. Nu suntem de acord cu demisia acestuia .

 

"Mă aştept ca după reuniunea PSD să avem o discuţie cu premierul Tudose. Nu ştiu care va fi poziţia PSD, dar eu am să-i prezint clar şi în detaliu concluziile noastre", mai spune liderul ALDE. El a refuzat însă să comenteze declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, făcute joi la Craiova. 

 

Întrebat de jurnalişti dacă formaţiunea pe care o conduce e pregătită să iasă de la guvernare, în caz că doleanţele sale nu vor fi satisfăcute, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns că ALDE respectă protocolul semnat.

 

Reacţia liderului ALDE vine la capătul mai multor luări de poziţie la cel mai înalt nivel, pe marginea crizei din zona guvernării.

 

******************

 

Am discutat cu premierul şi el mi-a prezentat opţiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunţa eu, a declarat, la Craiova, preşedintele Klaus Iohannis. Eu cred că premierul este de bună-credinţă şi vrea să facă o echipă performantă, a adăugat şeful statului. În acest context, Iohannis a admis că, dacă doar pe calea remanierii se poate îndeplini acest deziderat, "atunci remaniere să fie". 

 

Astăzi se reuneşte şi Comitetul Executiv (CEx) al PSD, care va îi da un răspuns premierului Mihai Tudose în privinţa remanierilor pe care acesta a anunţat că doreşte să le facă în Executiv. Ar fi vorba de patru miniştri.

 

VEZI COMUNICATUL ALDE

 

TAGS : Tariceanu Tudose remaniere ALDE Viorel ilie probleme penale Iohannis DNA
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2393
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22