Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea s-a înțeles cu Viktor Orban despre problema de la liceul catolic. În ce calitate?
Dora Vulcan - - - -
2017-09-24
Actualitate Interna
1

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, scrie, sambata, pe pagina sa de Facebook, ca a vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban, cei doi convenind ca Romania sa rezolve "problema aparuta la Liceul Catolic din Targu Mures", iar Ungaria sa acorde din nou sprijin Romaniei pentru aderarea la OCDE.

 

 

 

Dragnea folosește și un plural al majestății atunci când spune că și-a afirmat în convorbirea telefonică ”disponibilitatea noastră spre dialog” - omițând să spună cine l-a mandatat să o facă și în numele cui a stabilit înțelegeri cu premierul ungar.

 

 Postarea lui Liviu Dragnea pe Facebook:

 

"Am vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban, si am convenit doua lucruri:

 

1. Noi vom rezolva problema aparuta la Liceul Catolic din Targu Mures.

 

2. #Ungaria va acorda din nou sprijin Romaniei pentru aderarea la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

 

Am explicat ca situatia de la Targu Mures s-a creat in urma unei sentinte judecatoresti si nu reprezinta un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minoritatii maghiare, dar ca e obligatia autoritatilor romane sa gaseasca rapid o solutie legala si durabila. I-am promis ca vom gasi aceasta solutie.

 

La randul sau, premierul Orban a apreciat disponibilitatea noastra spre dialog si a promis ca Ungaria va reacorda sprijin Romaniei pentru #OECD.

 

Aderarea Romaniei la aceasta organizatie este un obiectiv major al politicii noastre externe, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an."

 

 

Ungaria anuntase, pe 8 septembrie, ca nu va sprijini aderarea Romaniei si Croatiei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

 
TAGS : guvern psd liviu dragnea discutie orban liceul catolic ocde
Comentarii
Darie 2017-09-24
Ce a postat Dragnea pe Facebook trădează voit și calculat statutul de 'boss al cooperativei'. Această situație îl pune pe premierul Tudose într-o poziție de simplu articol de decor, lucru care, se pare, pe nea Tudose nu-l deranjează de fel. ''Băiat bun și care tace exact când ne trebuie, că doar nu l-am pus degeaba Premier'', sigur că da. Să conduci o țară prin semnăturile altora. Cam asta e România lui Dragnea. Și e a lui chiar sub ochii noștri. Ochii noștri, aceia despre care cântă Imnul în fiecare zi, da.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1766
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22