Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CSM respinge contestațiile procurorilor Țuluș și Iorga după ce Kovesi, şefa DNA, i-a revocat
E.B. - - - -
2017-09-14
Actualitate Interna
0

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au respins contestațiile formulate de procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare a acestora din funcțiile deținute în cadrul DNA, conform purtătorul de cuvânt al CSM, Ștefan Lucaciuc.

 

În schimb, CSM a admis contestația Mihaielei Moraru Iorga față de decizia prin care s-a stabilit ca aceasta să își continue activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, în sensul datei la care Iorga urmează să lucreze la acest parchet, transmite Agerpres.

 

Pe 4 iulie, Secția pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcție a procurorilor DNA Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga.

 

Pe 29 iunie, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării Mihaielei Iorga Moraru pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

 

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea lui Doru Florin Țuluș "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile". 

 

TAGS : Kovesi DNa Tulus Iorga revocare CSM respingere contestatie
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
917
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.