Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Circulara ceausista. Profesorii, amenintati de Pop: Folosirea materialelor auxiliare, interzisa
E.B. - - - -
2017-09-13
Actualitate Interna
2

Liviu Pop, ministerul Educatiei, a transmis circulare in care ii ameninta pe profesorii care folosesc materiale auxiliare la clasa, dezvaluie miercuri vicepresedintele PNL, Laurentiu Leoreanu.

 

  

"Ministerul Educatiei ii ameninta pe profesorii care doresc sa munceasca mai mult pentru elevii lor. Intr-o circulara transmisa peste tot in tara, care a creat o revolta fara precedent in randul corpului profesoral si pe care o pun la dispozitia presei, Ministerul Educatiei interzice profesorilor sa foloseasca materialele auxiliare la clase, ba chiar ii ameninta pe profesorii care fac acest lucru cu 'sesizarea organelor de stat'", se arata intr-un comunicat  semnat de deputatul Laurentiu Leoreanu, conform Ziare.com.

 

Este atasata inclusiv circulara transmisa scolilor, in care se arata "Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea si autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de Ministerul Educatiei Nationale".

 


Circulara se incheie categoric: "Precizam ca, in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate".

 

 

"Ceausism" 

 

 

"Nu m-ar mira ca in curand ministrul Liviu Pop sa creeze si o Militie a ministerului Educatiei, menita sa ii sanctioneze si sa-i excluda din invatamant pe profesorii care nu respecta intocmai regulile impuse de PSD.

 

Gestul este un 'ceausism' fara precedent, iar Liviu Pop trebuie sa demisioneze imediat din functie sau sa fie demis de premierul Mihai Tudose", acuza vicepresedintele PNL.

 

"Fara culegeri, compendii si alte materiale auxiliare, cum pot face profesorii invatamant de calitate? Am fost o viata profesor de matematica, nici cei mai comozi profesori nu se bazau doar pe manualele de la clasa in procesul de invatamant", mai arata Laurentiu Leoreanu.

 

Acesta e de parere ca cererea formulata catre profesori slujeste "scopului PSD de a uniformiza gandirea tinerilor, pentru a-i transforma intr-o clasa de manevra". "Dar nu putem reveni la perioada de dinainte 1989. Fara a folosi cuvinte mari, circulara Ministerului Educatiei este un 'ceausism' fara precedent", mai arata acesta.

 

Amintim ca inca de acum o luna ministrul Educatiei, Liviu Pop, declara: "Toate mijloacele de invatamant didactic auxiliar si didactic curicular trebuiesc - trebuie, pardon - revizuite, adica toate auxiliarele nu mai sunt valabile incepand de astazi, si fac un apel catre toate editurile sa nu mai transmita niciun material catre unitatile scolare si catre profesori, pentru ca, incepand de astazi, niciun auxiliar nu este omologat". Bineinteles ca toate auxiliarele fusesera acreditate si autorizate, anii trecuti, tot de Ministerul Educatiei.

TAGS : Liviu Pop PSD amenitare profesori materiale auxiliare sesizare organe
Comentarii
profu 2017-09-13
ce bine ca le-a interzis, sa lucreze profii dupa manuale ce sa mai dam bani pe auxliare, ajung manualele si asa au cate sase ore pe zi de scoala din clasele gimnaziale, tot felul de materii inutile,
CHARLIE 2017-09-13
DOBITOCUL SI INCULTUL nea Pop vrea sa reduca toti profesorii la acelasi numitor adica lnivelul lui redus. Cine spune ca s'a intors roata? Popii si Olgutele si alte dihanii "ridica" nivelul politic si cultural. Welcome to Ceausescu Editia doua.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3857
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22