Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cristian Ghinea (USR) susţine că PSD hărţuieşte opoziţia într-un mod ridicol
E.B. - - - -
2017-09-13
Actualitate Interna
0

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat, la Parlament, referitor la faptul că în şedinţa Biroului Permanent s-a cerut sancţionarea sa pe motiv că nu ar fi asigurat permanenţa în acest for, că este un caz „absolut ridicol de hărţuire a opoziţiei”.

 

 

E complet ridicol. Atunci a fost acel caz în care domnul Dragnea a convocat sesiunea extraordinară şi domnul Dragnea, preşedintele Camerei, împreună cu doi colegi PSD din BP au plecat în concediu. Eu am fost de permanenţă două săptămâni în clădirea Parlamentului, eram şi în acea zi, dar am refuzat să intru la BP. Permanenţa se asigură din clădirea Parlamentului. Chiar domnul Nicolicea, în cererea de sancţionare, spune că eram aici. Şi eram aici, dar am refuzat să asigur cvorum pentru sesiunea extraordinară. Este un caz absolut ridicol de hărţuire a opoziţiei, care intră într-un trend în care PSD şi ALDE fac ce vor”, a explicat Cristian Ghinea, conform News.ro.

 

Deputatul a susţinut că se va prezenta în faţa membrilor din Comisia juridică pentru a explica situaţia.

 

Toţi membii BP din opoziţie am decis să boicotăm acea şedinţă ridicolă şi ilegală, cum s-a dovedit ulterior. Merg la Comisia juridică să explic această situaţie. Este o intepretarea a la Nicolicea a Regulamentului”, a subliniat Ghinea.

 

Grupul deputaţilor PSD a sesizat, miercuri, Biroul Permanent privind posibilitatea săvârşirii unei abateri disciplinare de către fotul secretar, Cristian Ghinea, care a refuzat să participe la şedinţa Biroului Permanent din sesiunea extraordinară, chiar dacă trebuia să asigure permanenţa acestui for.

 

Am avut astăzi la Biroul Permanent o sesizare din partea grupului parlamentar PSD privind posibilitatea săvârşirii unei abateri disciplinare parlamentare a fostului secretar, domnul Cristian Ghinea. Această sesizare a fost înaintată Comisiei juridice pentru  a fi soluţionată. Potrivit dispoziţiilor articolului 8 din 26 iunie, asigurarea permanenţei de către membrii Biroului permanent în perioada 7-11 august trebuia îndeplinită de către domnul secretar Cristian Ghinea. Domnul Ghinea a refuzat să participe la lucrările şedinţei Biroului Permanent din sesiunea extraordinară din data de 8 august, chiar dacă a fost anunţat telefonic şi a fost prezent în incinta Camerei Deputaţilor, aşa cum reiese şi dintr-o postare de pe pagina lui Facebook”, a afirmat secretarul Camerei Deputaţilor, social-democrata Ioana Bran.

 

Deputatul PSD a mai spus că BP nu a făcut nicio recomandare privind o posibilă sancţiune pentru Cristian Ghinea, urmând ca membrii Comisiei juridice să decidă dacă este sau nu abatere disciplinară.

TAGS : Ghinea USR PSD hartuire opozitie ridicol
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1106
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22