Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea, despre ambasadori: le convine ca orice putere politică să fie timorată de sistem
Dora Vulcan - - - -
2017-09-13
Actualitate Interna
1

Liviu Dragnea cred că unor ambasadori le convine situatia in care oamenii de afaceri romani sunt timorati de "sistem", pentru că în acest fel diplomatii pot promova interesele tarilor de origine in Romania.

 

 

 

 "Eu cred ca toti stiu ce se intampla aici (...) si mai cred ca le convine situatia asta, ca orice putere politica, orice guvern si orice institutie din Romania sa fie timorata de acest sistem pentru ca spatiul de dezvoltare urias pe care il are Romania sa nu fie acoperit de Romania si sa putem, ca ambasadori - eu nu-i condamn - sa mearga la ministere si sa promoveze interesele statului din care provin. Ca, printre altele, un ambasador trebuie sa aiba si aceasta atributie", a declarat Liviu Dragnea, citat de ziare.com.

 

Cu o întârziere notabilă, presedintele PSD si-a exprimat nedumerirea fata de pozitia exprimata de presedintele francez, Emmanuel Macron, in ziua vizitei in Romania, in ceea ce priveste propunerile de modificare a Legilor Justitiei, Dragnea exemplificand cu cea referitoare la trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei.

 

"Greu de inteles (...) Adica esti ingrijorat de o prevedere legala pe care o ai la tine in tara", a comentat Dragnea.

 

El a sustinut ca o serie de abuzuri ce ar fi fost comise in sistemul judiciar afecteaza oamenii de afaceri romani si perspectivele de dezvoltare ale tarii.

 

"Au depasit o linie rosie, e simplu. In sensul ca, dupa linia asta rosie, lovesti la temelia statului si calci pe prea multe cadavre. Tara asta are un potential de dezvoltare urias, nu putem sa mai stam indiferenti cand tara este sugrumata pentru ca trebuie sa fie arestati oamenii de afaceri romani care deranjeaza, trebuie sa fie scosi in piata publica politicieni care au romanism in ei si care vor sa schimbe lucrurile in bine... Nu mai merge. Stiti cum e cu mamaliga romaneasca... Odata bubuie!", a mai spus Liviu Dragnea.

 

Emmanuel Macron, a afirmat, intr-un discurs sustinut, pe 24 august, la ambasada Frantei la Bucuresti, ca proiectul de reforma a sistemului judiciar din Romania "nu este corent cu vointa de a lupta impotriva coruptiei", precizand insa ca a primit asigurari de la presedinte si premier de vointa lor de a reduce coruptia.

 

"Relatiile bilaterale, dincolo de subiectele economice, culturale, lingvistice, se pot inscrie in chestiuni actuale care pot parea sensibile. Am vorbit cu presedintele Republicii si cu primul-ministru despre proiectul de reforma a Justitiei care nu este coerent cu vointa de a lupta impotriva coruptiei. Si unul, si celalalt mi-au garantat vointa lor de a continua ce a fost inceput, de a reduce coruptia", a declarat Macron.

 

 

foto Evz

TAGS : psd dragnea atac ambasadori
Comentarii
Marius Nicolescu 2017-09-13
Ce vrei sa zici bre, cu expresia: " ...trebuie sa fie scosi in piata publica politicieni care au romanism in ei...". Politicienii care au romanism in ei!? Ptiu, drace! Fugi bre de aici, ca macane. Vrei sa spui ca hotii de voi, daca va declarati o data la patru ani mandri ca sunteti romani, gata, v-ati umplut de romanism. Rad si curcile care " traverseaza autostrazile " din Romania. Numai voi, politicienii ati ramas cinstiti si competenti. Sictir! Nu ai afaceri in Brazilia dar de Tel Drum nu sufli o singura vorbulita.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1350
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22