Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


157 de refugiați au fost recuperați astă-noapte din Marea Neagră. 56 dintre ei sunt copii
Dora Vulcan - - - -
2017-09-13
Actualitate Interna
0

Peste 150 de migranţi care pluteau în derivă în Marea Neagră, la câţiva zeci de kilometri de ţărm, au fost recuperaţi de poliţiştii de Frontieră şi aduşi azi-noapte în şantierul naval Midia. 56 dintre ei sunt copii, cel mai mic având patru luni.

 

 

Filmul operațiunii, aici

 

157 de refugiaţi clandestini, printre care 56 de copii, au fost duşi miercuri dimineaţă la Constanţa, după o operaţiune combinată, de capturare şi salvare, anunță Poliția de Frontieră.

 

Barca - sub pavilion turcesc - pe care erau înghesuiţi cetățeni din Iran și Irak plutea în derivă pe marea agitată, în timpul unei furtuni cu valuri de şase metri. Misiunea de salvare a migranților a fost una dificilă din cauza vremii. Într-un final însă s-a reușit remorcarea ambarcațiunii, pline până la refuz, cu ajutor unei nave comerciale pentru platformele petroliere.

 

Fugarii erau pierduţi fără intervenţia poliţiştilor de frontieră, care au avut şi ei probleme mari din cauza vremii. Opt ore a durat întreaga operațiune, soldată cu aducerea lor, în siguranţă la mal.

 

 

„Marea a fost foarte agitată, vânt puternic, mare gradul 5 valuri în larg, în acea zonă cu valuri de peste 2 metri și jumătate. Persoanele care se aflau pe această ambarcațiune în mod constat s-au aflat într-o stare de pericol de înec, de scufundare a ambarcațiunii. S-au făcut eforturi deosebite pentru a aduce ambarcațiunea la mal”, spune Laurenţiu-Cristian Cicu, Poliţia de Frontiera.

 

Cei peste 150 de migranți au fost aduși la sediul din Constanța al Gărzii de Coastă. Ei au trecut printr-un filtru specific și printr-un control medical. Nicio persoana nu a necesitat îngrijiri medicale. 

 

 

TAGS : refugiati marea neagra salvare-capturare barca deriva 157 persoane 56 copii
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
618
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.