Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Îngrijorare: Turcia nu a informat NATO că achiziţionează sisteme antiaeriene rusești
E.B. - - - -
2017-09-12
International
0

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu a fost informată cu privire la contractul privind achiziționarea unor sisteme antiaeriene rusești S-400 de către Turcia, stat membru al organizației,


Declaraţi a fost făcută de către un oficial al Alianței Nord-Atlantice, conform DPA, preluată de Agerpres.
 

"NATO nu a fost informată în legătură cu detaliile niciunui contract de achiziție" între Rusia și Turcia, a declarat oficialul.

 

Potrivit oficialului NATO, este "dreptul aliaților de a decide ce echipament militar să cumpere".

 

"Ceea ce contează pentru NATO este ca echipamentul pe care îl achiziționează aliații să poată opera ca un tot unitar. Niciun aliat NATO nu operează în prezent cu S-400", a adăugat el.

 

Turcia a semnat cu Rusia un contract major privind achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie S-400, cel mai important contract încheiat de Moscova cu Ankara până în prezent, a anunțat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

 

Acest acord, a cărui valoare nu a fost dezvăluită — presa turcă evocând anterior un contract de 2,5 miliarde de dolarisuscită îngrijorarea aliaților Turciei din cadrul NATO, alianță care trece printr-o criză în relațiile cu Rusia după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, acuzată și de faptul că acordă sprijin rebelilor separatiști proruși din estul Ucrainei.

 

În 2013, Ankara a ajuns la un acord preliminar cu China pentru cumpărarea unui sistem antirachetă, dar contractul nu s-a materializat, iar anul trecut, după depășirea unei crize diplomatice cu Moscova, a început să negocieze achiziționarea de S-400

TAGS : NATO Erdogan Rusia rachete contract ingrijorare aliati
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1214
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22