Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Marea Britanie: fără libera circulație a muncitorilor dar cu pașaport pentru cetățenii UE
Dora Vulcan - - - -
2017-09-06
International
0

Marea Britanie vrea să stopeze libera circulație a forței de muncă după ieșirea sa efectivă din UE și să limiteze migrația europenilor necalificați, arata un document de lucru al Guvernului britanic de 82 de pagini, publicat de cotidianul The Guardian.

 

 

 

 

 "Pentru a fi considerata un avantaj pentru intreaga tara, imigratia nu ar trebui sa fie numai in beneficiul migrantilor, ci sa fie profitabila din punct de vedere financiar locuitorilor tarii", se arata in documentul de 82 de pagini redactat in luna august de Ministerul de Interne de la Londra, scrie The Guardian.

 

In document sunt propuse o serie de masuri menite sa reduca sosirea in Marea Britanie a migrantilor europeni slab calificati, dupa Brexit. Migrantii slab calificati ar urma sa primeasca permise de sejur in Marea Britanie cu o durata de maximum doi ani, iar cei inalt calificati de trei pana la cinci ani. Preferați vor fi  "muncitorii rezidenti" . 

 

 

 

Reîntregirea familiei, limitată și ea drastic

 

Potrivit documentului elaborat de Ministerul britanic de Interne, Londra ar urma sa limiteze drastic dreptul cetatenilor europeni la reintregirea familiei pe teritoriul sau si sa reintroduca obligatia prezentarii unui pasaport la intrarea in tara pentru cetatenii europeni, in locul cartii de identitate, cum este in prezent, scrie tot The Guardian. Propunerile ar urma sa fie "supuse negocierii cu UE" si a intre in vigoare dupa o perioada de tranzitie de doi ani.

 

În Marea Britanie trăiesc în prezent 3,2 milioane de cetățeni europeni iar în Uniunea Europeană sunt circa un milion de cetățeni britanici. Mulți dintre ei au anunțat că intenționează să renunțe la cetățenia britanică pentru a nu pierde drepturile aferente apartenenței la UE după ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE.

TAGS : marea britanie brexit muncitori libera circulatie pasaport ue reintregirea familiei
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1801
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22