Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


O comisie a Congresului cere FBI informațiile compromițătoare culese de Rusia despre Trump
Dora Vulcan - - - -
2017-09-06
International
0

Comisia pentru Informații din Camera Reprezentanților (cameră a Congresului) le-a cerut Departamentului de Justiție al SUA și FBI documente din dosarul în care Rusia este acuzată ca a colectat materiale compromițătoare despre Donald Trump, transmite Reuters.

 

 

 

Adam Schiff, democratul cu cel mai înalt rang din cadrul comisiei a declarat pentru MSNBC ca, impreuna cu alti membri democrati ai Comisiei, el a obiectat fata de trimiterea acestor citatii, pe care republicanii, apreciaza el, le-au emis intr-o incercare de a-l discredita pe autorul acestor dezvaluiri, fostul spion britanic Christopher Steele.

 

Republicanii au apreciat ca este important sa inteleaga "geneza" dosarului si daca a fost "creat" cu scopul de a-l "sabota" pe Trump in timpul campaniei sale electorale din alegerile prezidentiale incununata de succes.

 

Dosarul a fost finantat de un grup care a efectuat "cercetari" cu privire la opozitia politica fata de Trump in cursul campaniei electorale din 2016, in care sunt formulate acuzatii dure la adresa miliardarului republican, consilierilor sai apropiati si finantarilor sale.

 

Comisia pentru Informatii efectueaza una din numeroasele anchete cu privire la un presupus amestec al Rusiei in alegerile din 2016 in Statele Unite si la o eventuala complicitate intre membri ai echipei de campanie a lui Trump si Moscova.

 

Rusia respinge orice amestec in alegeri, iar Trump neaga orice colaborare. 

 

TAGS : sua congres comisie fbi justitie dosar rusia trump informatii compromitatoare
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1260
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.