Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Merkel, mesaj puternic pentru germani, după o vizită la o fostă închisoare Stasi
I.G. - - - -
2017-08-11
International
1

Cancelarul Merkel şi-a încheiat vineri vacanţa de două săptămâni cu o vizită la un memorial pentru victimele poliţiei secrete din RDG. În timpul vizitei, aceasta i-a îndemnat pe germani să reprezinte o forţă pentru libertate şi democraţie, transmite DPA.

 

Vizita cancelarului la fosta închisoare a poliţiei secrete Stasi din cartierul berlinez Hohenschoenhausen a reprezentat o amintire a diviziunii ţării după cel de-al Doilea Război Mondial, precum şi a nedreptăţilor comise de fostul regim comunist în Germania de Est. ”Pare că s-a întâmplat acum mult timp, dar ne aminteşte astăzi că trebuie să rămânem o forţă puternică pentru libertate şi democraţie”, a declarat Merkel.

 

În timpul vizitei, aceasta a depus o coroană la fosta închisoare, în amintirea celor care şi-au pierdut viaţa din cauza abuzurilor, malnutriţiei şi condiţiilor mizerabile din fosta incintă Stasi. De asemenea, această vizită a marcat prima apariţie publică a cancelarului german, după întoarcerea dintr-o vacanţă de două săptămâni, precum şi începutul evenimentelor de campanie înainte de alegerile generale din 24 septembrie, prin care speră să câştige un al patrulea mandat la conducerea Germaniei, scrie News.ro.

 

Merkel a trimis în acest sens un mesaj important alegătorilor din landurile estice cu privire la recunoaşterea crimelor şi abuzurilor comise de regimul comunist în RDG. ”Putem să modelăm un viitor bun doar dacă acceptăm trecutul”, a declarat cancelarul Germaniei. Vizita cancelarului are loc şi ca urmare a aniversării a 56 de ani de la construcţia Zidului Berlinului, care a reprezentat un simbol al opresiunii şi a divizării ţării după al Doilea Război Mondial.

 

Închisoarea Hohenschoenhausen s-a închis după căderea regimului comunist şi a Zidului Berlinului. Uniunea Creştin-Democrată a promis să menţină arhiva Stasi, care conţine informaţii despre acţiunile poliţiei secrete în timpul regimului comunist de 41 de ani din RDG. Guvernul Merkel a promis şi 8,8 milioane de euro pentru renovarea complexului penitenciarului Hohenschoenhausen.

TAGS : merkel germania berlin inchisoare rdg
Comentarii
Sapho 2017-08-13
Debil exercitiu electoral...Oricum, nu are cum pierde alegerile si nu din merite proprii, inexistente ci pentru ca mai toate partidele politice germane sunt...varza.
Total 1 comments.
Mai multe din International
2164
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22