Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Naţiunile Unite acuză că prizonierii străini sunt trataţi inuman de regimul de la Phenian
I.G. - - - -
2017-08-11
International
0

Reprezentanţii Naţiunilor Unite atrag atenţia că prizonierii străini nu au parte de un proces corect şi sunt ţinuţi în condiţii inumane de către regimul dictatorului Kim Jong-un în Coreea de Nord, transmite Reuters.

 

Tomas Ojea Quintana este raportor special al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului din Coreea de Nord. Acesta s-a declarat entuziasmat de eliberarea pastorului canadian Hyeon Soo Lim, care a executat mai bine de doi ani de muncă silnică, după ce a fost acuzat că a complotat pentru răsturnarea regimului Kim Jong-un. Însă, cel puţin alţi nouă cetăţeni străini rămân prizonieri ai regimului nord-coreean, printre aceştia numărundu-se trei americani şi şase persoane din Coreea de Sud.

 

”Sunt îngrijorat de zvonurile potrivit cărora prizonierii nu au dreptul la un proces corect şi sunt ţinuţi în condiţii inumane”, a declarat Ojea Quintana. Autorităţile nord-coreene sunt obligate să ofere cetăţenilor străini acces la un translator şi la sprijin consular, dar aceste drepturi nu pot fi considerate garantate, pe baza informaţiilor de la Phenian.

TAGS : correa de nord phenian kim jong un natiunile unite prizonieri
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1645
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22