Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PNL, plângere împotriva HG care limitează pensia celor cu grupele I şi II de muncă
I.G. - - - -
2017-08-09
Actualitate Interna
0

Partidul Naţional Liberal a înaintat, miercuri, Guvernului României plângerea prealabilă împotriva HG nr. 291/2017, hotărâre care modifică normele metodologice de aplicare a legii pensiilor.

 

Principalul motiv al sesizării este faptul că Hotărârea ar limita, potrivit liberalilor, dreptul la pensie pentru românii care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi care s-au pensionat înainte de anul 2011. ”În cazul în care Executivul, în termenul legal, nu corectează actul normativ, PNL se va adresa instanţelor de contencios administrativ pentru a suspenda aplicarea deciziei sau pentru anularea ei. PNL subliniază că toţi pensionarii trebuie să beneficieze de majorările necesare în condiţiile legii şi atrage atenţia că orice discriminare între pensionari nu este acceptabilă. Este regretabil că, în momentul de faţă, pensionarii au devenit o masă de manevră pentru Guvernul controlat de Liviu Dragnea”, transmite biroul de presă al PNL, conform News.ro.

 

Biroul Executiv (BEx) al PNL a decis, pe 31 iulie, atacarea în instanţa de contencios administrativ a Hotărârii de Guvern 291/2017, care, în opinia liberalilor, instituie ”o gravă discriminare” pentru cei care au muncit în grupele I şi II de muncă, deoarece nu permite majorarea pensiilor celor care s-au pensionat până la data de 1 ianuarie 2011. ”Atât acţiunea înaintată de PNL, cât şi plângerea prealabilă şi acţiunea în instanţă, vor fi folosite de către toţi cetăţenii români ale căror drepturi au fost afectate de această Hotărâre de Guvern, mă refer la pensionarii care au muncit în grupa I şi II de muncă şi care s-au pensionat până la 1 ianuarie 2011”, declara Ludovic Orban.

 

Preşedintele PNL a adăugat că a solicitat fiecărei filiale judeţene să pună la dispoziţia pensionarilor din fiecare judeţ un avocat din partea partidului care să ofere consultanţă juridică şi să ajute la întocmirea documentelor: plângerea prealabilă şi acţiunea în contencios pentru toţi pensionarii care vor să dea în judecată Guvernul.

 

TAGS : pnl guvern parlament pensii ludovic orban
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2604
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22