Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Carmen Dan, în vizită de lucru la bâlci: iubiți teleormănenii că și ei vă vor sprijini
Dora Vulcan - - - -
2017-07-17
Actualitate Interna
0

O zi la un bâlci din Teleorman alături de Carmen Daniela Dan ilustrează ca o metaforă realitatea politică și socială din țara noastră: discursuri dramatice prin ridicolul lor, slugărnicie în lanț, sărăcie acoperită de fumul grătarelor și, la finalul zilei, o furtună care spulberă totul, scrie Recorder.

 

 

 

 

Recorder a fost la zilele orașului Roșiorii de Vede ca să vadă de unde vin oamenii politici ai Teleormanului și cum arată România pe care ei o întruchipează.

 

„Tot ce trebuie să faceți este să iubiți teleormănenii, pentru că și ei, la rândul lor, vă vor sprijini“, a spus Carmen Dan în discursul ținut cu ocazia zilelor municipiului Roșiorii de Vede.

 

 

Emoționat a fost și primarul Valerică Cârciumaru care a anunțat că ”suntem bucuroși să vă anunțăm că suntem onorați” de prezența ministrului, pe care în primă instanță a numit-o ”primului”...

 

Evenimentul din stradă s-a produs chiar în fața sediului PSD, unde se află cabinetul senatoarei Carmen Dan. 

 

 

 

Ministrul a ales să se îmbrace într-un costum vestă-pantaloni, cu ie și o pereche de pantofi cu tocuri de cel puțin 10 cm în specific tradițional românesc.

 

Teleormanizarea României are la bază această iubire condiționată, comentează jurnaliștii de la Recorder cu privire la discursul halucinant al ministrului de Interne. Această iubire funcționează ca o curea de transmisie pe axa București – Alexandria – Roșiorii de Vede. Acolo unde ar trebui să stea competența, teleormănenii au pus iubirea. Dacă n-ar fi ea, nici Valerică Cîrciumaru n-ar fi primar la Roșiori, nici Dănuț Cristescu nu și-ar recita compunerile de clasa a II-a de la înălțimea funcției de Președinte al Consiliului Județean Teleorman, nici Carmen Dan n-ar fi mai mult decât o secretară de școală generală, scrie publicația creată și deținută de jurnaliști.

 

Trist este că această iubire a afundat Teleormanul într-o mizerie care va dăinui multe generații de acum înainte. Teleormanul este unul dintre cele mai sărace județe din România, are cei mai mulți asistați social, e în topul județelor cu cele mai mici salarii și, cel mai tragic, are cel mai slab sistem de educație din România. Incompetența se reproduce, astfel, la nesfârșit, an de an, iar pasul de la incompetență la corupție se face în mod natural. Și da, e vina oamenilor din acest județ, pentru că ei au validat timp de un sfert de secol un sistem care i-a umilit, i-a ținut în spitale jalnice și i-a alungat să muncească prin mahalalele Madridului și Florenței, mai scriu jurnaliștii citați. 

 

 

TAGS : guvern carmen dan ministru interne balci
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
4867
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.