Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Motivarea Curţii Supreme la condamnarea Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT
E.B. - - - -
2017-07-17
Actualitate Interna
0

Curtea Supremă a motivat de ce a condamnat-o pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru favorizarea lui Horia Simu.

 


Declaraţiile unor procurori DIICOT şi ale unor martori cu identitate protejată au fost decisive pentru condamnarea la 3 ani şi 6 lui de închisoare a fostei şefe DIICOT, procuroarea Alina Bica. 

 

Detaliile apar în motivarea sentinţei date de Curtea Supremă, conform Adevărul.

 

Alina Bica a susţinut că este nevinovată şi a cerut achitarea. Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica (43 de ani), l-a favorizat pe milionarul Horia Simu (42 de ani), prin acţiuni care au dus la clasarea unei anchete care-l viza pe omul de afaceri. Aceasta este concluzia la care a ajuns un complet de la Curtea Supremă, format din magistraţii Leontina Şerban, Geanina Cristina Arghir şi Cristina Rotaru

 

Sentinţa: Bica a fost condamnată la 3 şi 6 luni de închisoare pentru favorizarea făptuitorului. 

 

Sentinţa nu este definitivă.

 

Fosta şefă a DIICOT fusese trimisă în judecată pentru luare de mită, dar magistraţii au arătat că nu sunt probe pentru această acuzaţie şi au schimbat încadrarea.

 

În acest caz, Horia Simu, trimis în judecată pentru dare de mită, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, iar fostul şef al Fiscului, Şerban Pop, trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, a primit pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă. 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

TAGS : Alina Bica DIICOT condamnare Horia Simu motivare instanta ICCJ
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2444
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22