Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ankara blochează vizita unor parlamentari nemți la trupe Awacs de la baza turcă NATO
I.G. - - - -
2017-07-14
International
0

Turcia blochează o vizită planificată săptămâna viitoare a unor parlamentari germani la militari germani staţionaţi în baza aeriană NATO de la Konya, a anunţat vineri un parlamentar german, relatează The Associated Press.

 

Preşedintele Comisiei Apărării din cadrul Parlamentului german Wolfgang Hellmich a declarat pentru DPA că Ministerul german de Externe i-a informat pe parlamentari că Ankara a cerut o amânare a vizitei, evocând situaţia relaţiilor bilaterale între cele două ţări.

 

Vizita parlamentarilor germani la baza de la Konya era planificată luni. Avioane NATO de supraveghere de tip AWACS sunt staţionate în această bază, iar o parte a membrilor echipajelor avioanelor sunt germani.

 

Berlinul a decis în iunie să-şi mute aeronavele de spionaj şi realimentare în zbor staţionate la baza turcă de la Incirlik - în cadrul campaniei împotriva grupării Statul Islamic - în Iordania, după ce Ankara a refuzat în mai multe rânduri vizite ale unor parlamentari germani la trupele staţionate în această bază.

TAGS : ankara nato stat islamic tutcia germania avioane konya
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1567
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.