Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Trump salută alături de Macron o relaţie ”care nu poate fi ruptă” între SUA şi Franţa
I.G. - - - -
2017-07-13
International
0

Donald Trump salută o relaţie ”care nu poate fi ruptă” între SUA şi Franţa. Între cele două ţări există ”dezacorduri ocazionale”, dar ”acest lucru nu perturbă prietenia care datează de la Revoluţia americană”, a spus Trump.

Ads by google

 

”O mulţime de oameni uită că Franţa ne-a ajutat să ne obţinem independenţa”, a mai subliniat Trump, joi seara, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său francez Emmanuel Macron.

 

Donald Trump a salutat totodată angajementul Franţei de a lupta împotriva terorismului şi de a reduce birocraţia, un obiectiv pe care-l împărtăşeşte. Liderul SUA a abordat şi unul dintre domeniile de dezacord. Statele Unite s-au angajat în apărarea mediului, a spus Trump, în pofida deciziei sale de a retrage Washingtonul din Acordul de la Paris, un acord universal în lupta împotriva modificărilor climatice.

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, alături de Trump, că au convenit să coopereze la o foaie de drum în Siria postbelică şi că sunt în mare parte în acord pe tema securităţii şi stabilităţii în Orientul Mijlociu, scrie News.ro. Macron a recunoscut că există disensiuni profunde cu administraţia Trump pe tema Acordului de la Paris, dar a subliniat că a putut să discute cu Trump despre cea mai bună modalitate de a lupta împotriva unei ”ameninţări mondiale cu inamici care încearcă să ne destabilizeze”.

TAGS : emanuelle macron donald trump paris orientul mijlociu statele unite ale americii franta sua acordul de la paris
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1816
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.