Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDragnea a fost abandonat. Când va cădea?
2017-07-12
2
Este de înțeles că Liviu Dragnea nu înțelege ce i se întâmplă în ultima vreme. Obișnuit, timp de două decenii, să aibă la picioare un județ întreg, cu toate instituțiile sale, de la administrația locală și financiară până la poliție, parchet și serviciile secrete locale, liderul PSD este șocat că toată puterea i se scurge printre degete.

A obținut cel mai bun scor electoral din istoria partidului, după Ion Iliescu, dar, în loc ca acest lucru să îi deschidă ușile către o dominație națională, i-au fost blocate – prin acțiuni de stradă – mai toate încercările sale de a pune Justiția pe burtă. A ieșit întărit din lupta internă cu Guvernul Grindeanu – pesediștii s-au încolonat cuminți în spatele său, dar e tot mai evident că nu reușește să controleze noua guvernare, prea incompetentă să îi servească scopurile populiste.

 

Dincolo de catastrofa economică în care se adâncește Cabinetul Tudose, cel mai tare l-au panicat pe Liviu Dragnea semnalele venite din zonele care înainte i-au lăsat calea ușoară spre îmbogățire. Un semnal puternic a venit prin investigația publicată săptămâna trecută de Rise Project. Jurnaliștii au scris negru pe alb că documentul secret care detalia legăturile controversate ale liderului PSD în Teleorman a fost „scurs“ din sistem de persoane sătule de protecția de care beneficiază de ani de zile Liviu Dragnea. Întrebarea fi­rească este: de ce s-au săturat abia acum aceste persoane, și nu în urmă cu un an, doi sau cinci, într-un moment în care liderul PSD putea fi oprit din acțiunea sa de a ucide economic și social un județ întreg?

 

Al doilea mesaj a venit de la DNA. La o zi după publicarea anchetei Rise, procurorii anticorupție au emis un comunicat neobișnuit de extins, „ca răspuns la solicitările jurnaliștilor“, în care au arătat că o anchetă privind afacerile controversate din Brazilia a fost deschisă in rem (adică față de fapte, nu față de persoane) încă din februarie anul trecut. Iar de atunci „au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la  autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia“. Mai mult,în același dosar a fost audiată ca martor marți chiar și fosta soție a lui Liviu Dragnea, celebra Bombonica.

 

Cititi in continuare pe romanialibera.ro

TAGS : dragnea rise project dna ancheta brazilia
Comentarii
Mircea Ordean 2017-07-15
„Dragnea a fost abandonat. Când va cădea?”

Astea-s afirmații din ciclul „Paște, murgule, paște...”

Am prostul obicei al privitului dincolo de aparențe.

De ce le stă în gît d. Dragnea, multora...
Și dacă pică, de unde ne vor sosi laptele și mierea?
Darie 2017-07-15
„Dragnea a fost abandonat?” De către cine?De către toți deputații din Ardeal care l-au executat pe Grindeanu percutând ca niște cățeluși profesionist dresați la comanda ´aport´?De către opoziția scandalizată -- nevoie mare! -- și pe care nu o aude nimeni de scandalizată ce e?De către ultimul ´Guvernul Dragnea´ care execută întocmai și la timp sarcinile trasate pentru progresul economic al României -- vezi distrugerea DNA cu pași mici ,dar legali și bine calculați?De către Președintele României care e mai atent ca niciodată când face declarații în direcția PSD? Dle,dvs visați frumos.Singura opoziție care există în țara asta împotriva lui Dragnea este aranjamentul instituțional al țării.De fapt, tocmai asta vrea să schimbe Dragnea.Și, deocamdată asta se și întâmplă.Cu pași mici și prea zgomotoși,e adevărat.Da,dar încet-încet merge și se întâmplă.Nici Dumnezeu n-a făcut lumea într-o singură zi,nu-i așa?
Total 2 comments.
Recomandari
12138
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22