Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Șeful echipei de negociere pentru Brexit: ”Cetățenii UE din UK să aibă aceleași drepturi”
I.G. - - - -
2017-07-12
International
0

Şeful echipei de negociere a UE pentru Brexit, Michel Barnier, a atras atenţia că există încă diferende majore între blocul comunitar şi Marea Britanie privind drepturile cetăţenilor UE care locuiesc în Regatul Unit, relatează BBC News.

 

"Poziţia britanică nu le permite persoanelor vizate să continue să trăiască la fel ca în prezent. Vrem ca cetăţenii UE din Marea Britanie să aibă aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii britanici care trăiesc în UE”, a spus Barnier într-o conferinţă de presă. 

 

De exemplu, legea britanică impune restricţii în domenii precum reîntregirea familiei, restricţii care nu s-ar aplica în cazul cetăţenilor britanici din Spania. Potrivit lui, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) trebuie să aibă jurisdicţie în continuare pentru a garanta drepturile cetăţenilor, „deoarece, în caz contrar, Marea Britanie şi-ar putea modifica, pur şi simplu, legile mai târziu, generând incertitudine”.

 

De asemenea, din punctul său de vedere este esenţial ca Londra să îşi recunoască obligaţiile financiare. Oficialul a atras atenţia că aceste dosare din “prima fază” de negociere sunt “indivizibile” şi trebuie rezolvate înainte de a putea fi discutate relaţiile comerciale viitoare dintre Bruxelles şi Londra.

TAGS : brexit marea britanie ue uniunea europeana uk brexit londra michel barnier
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1148
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.