Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Un consilier al lui Trump nu poate confirma că liderul Statului Islamic a fost ucis
I.G. - - - -
2017-07-11
International
0

Un consilier de rang înalt de la Casa Albă a declarat marţi că Statele Unite nu pot verifica imediat informaţii potrivit cărora liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis, relatează Reuters.

 

”Noi luăm orice informaţie de această natură cu o doză de sare. om verifica acest lucru. Vom examina informaţiile disponibile şi vom da o declaraţie atunci când avem faptele necesare”, a declarat pentru postul Fox News adjunctul asistentului preşedintelui Donald Trump, Sebastian Gorka.

 

Nicio informaţie nu o coroborează pe cea potrivit căreia al-Baghdadi este mort, a declarat tot marţi un purtător de cuvânt al Pentagonului. Observatorul Sirian pentru Drepturile omului a anunţat marţi că deţine ”informaţii confirmate” potrivit cărora al-Baghdadi a fost ucis. Reuters subliniază că nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii despre moartea liderului jihadist.

 

Observatorul a anunţat că deţine informaţii de la reprezentanţi de rang înalt ai grupării jihadiste Statul Islamic care confirmă moartea lui al-Baghdadi. Coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite a declarat, de asemenea, pentru AFP că nu este în măsură să confirme această informaţie. Directorul Observatorului Rami Abdel Rahman a declarat pentru AFP că ”responsabili de rang înalt SI prezenţi în provincia (siriană) Deir Ezzor au confirmat pentru Observator moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, emirul SI”.

 

”Am aflat acest lucru astăzi (marţi), dar nu ştim când sau cum a murit”, a adăugat el. În cazul în care va fi conformată, moartea lui al-Baghdadi ar reprezenta o nouă lovitură la adresa grupării jihadiste sunnite. Statul Islamic tocmai a fost îndepărtat din Mosul, ultimul său mare bastion urban în Irak şi este vizat de o ofensivă a unei alianţe arabo-kurde în principalul ei fief sirian, Rakka.

 

Al-Baghdadi ”era prezent în estul provinciei Deir Ezzor” în ultimele luni, a adăugat Abdel Rahman, care a subliniat că nu era clar dacă a fost ucis în această regiune sau în altă parte. Provincia Deir Ezzor, situată în estul Siriei, se află în continuare, în mare parte, sub controlul Statului Islamic, în pofida faptului că organizaţia pierde teren atât în Siria, cât şi în Irak, scrie News.ro. Statul Islamic nu a confirmat imediat şi nici nu a dezminţit informaţia cu privire la moartea lui al-Baghdadi pe canalele sale de comunicare obişnuite.

 

TAGS : stat islamic sua casa alba rami abdel rahman abu bakr al-baghdadi donald trump
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1516
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.