Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFE vremea pușcăriei
2017-07-11
7
E vremea în care putem privi direct în ochi frăția politico-penală care s-a prins în aceeași horă, în ultimele trei decenii, indiferent de culoare.

Este o luptă pe viață și pe moarte. Mafia con­tra țării. Problema nu mai este doar că gruparea PSD-ALDE, încurajată puternic, din tribune, de Traian Băsescu, fură țara și împarte, după bu­nul plac, puterea în mai toa­te instituțiile statului. Asta știm deja de aproape trei de­cenii. Problema mafiei, acum, este că s-a ajuns la mo­men­tul decontării. De aici vine și disperarea lor, a penalilor.

 

Nimic nu se mai poate ne­go­cia. Nici cu DNA, nici cu Par­chetul General. E greu pentru un partid care își trage seva din PCR, așa cum este PSD, să priceapă cum e să ai toată puterea în mâ­nă, să controlezi, din parlament, legile, să ma­nevrezi toți banii publici făcând guverne pe „persoană fizică“, să te țină în brațe până și CCR, acest guru al democrației care s-a așe­zat, de la o vreme, în genunchi în fața unor con­damnați, dar să te împiedici de două nu­me: Laura Codruța Kövesi și Augustin Lazăr. Dosarele au luat-o la vale, condamnările vin una câte una. E vremea pușcăriei.

 

Este și vremea în care manipulările ating li­mitele nebuniei. Totul pentru ca Dragnea să sca­pe. Dar nu numai el. E vremea în care pu­tem privi direct în ochi frăția politico-penală care s-a prins în aceeași horă, în ultimele trei decenii, indiferent de culoare. O horă în care Elena Udrea, Victor Ponta, Sebastian Ghiță & Co. se sfâșiau în văzul țării, dar se țineau prietenește de mână, la lumina a milioane și mi­li­oa­ne de euro storși de la stat. Să ne uităm, de exemplu, la Traian Băsescu, garantul sta­tului de drept, timp de zece ani cât a fost la Palat. Omul care a susținut DNA, cel care lă­crima în fața camerelor de luat vederi și ne spunea că, între fratele lui și justiție, ale­ge justiția. Același om care, acum, de când zăn­gănitul cătușelor se aude tot mai puternic în urechile fostei „surse alternative de in­for­mații“ de la Cotroceni și de când fiica sa, Ioa­na, dă cu subsemnatul la DNA, a ajuns vocea în­tâi a mafiei în lupta împotriva statului de drept. Teorii halucinante vin dinspre fostul pre­șe­dinte, pentru care Kövesi pare să fi ajuns ina­micul public numărul 1 al României.

 

În timp ce protestele din Piața Victoriei, dar și din restul țării se încing tot mai mult de la o săptămâna la alta, Băsescu îi compară pe cei din stradă cu susținătorii stalinismului din România comunistă. Cu simbolul crimei, adi­că. Cu tot ce a fost mai rău, mai plin de ură în istoria acestui popor. „Este vorba despre ace­laşi tip de lume care, în anii ‘50, aproba şi aplauda arestarea burghezimii şi procesele pe stadioane. Tineri erau şi din brigăzile de mun­­că patriotică, care construiau comunismul.“

 

E și revoltător, dar și trist să auzi așa ceva de la un fost președinte care și-a primit votul de la acest popor tocmai în speranța că va scoa­te România din mâinile ciumei roșii și pentru care, vedem acum, condamnarea comu­nis­mului a fost un exercițiu de ipocrizie. După no­ua logică a lui Băsescu, nu mai e mult pâ­nă când, așa cum Iuliu Maniu a fost pus pe pri­ma pagină a Jurnalului Național alături de „de­ținutul politic“ Adrian Năstase, vom auzi de la fostul președinte și că Elena Udrea e cel pu­țin un Corneliu Coposu. Vom ajunge și aco­lo, să nu ne facem iluzii că Băsescu și cei­lalți aplau­daci ai luptei împotriva DNA se vor potoli.

 

Că nu mai e cale de mijloc aflăm și de la Liviu Dragnea, infractor dovedit și președintele Ca­merei Deputaților. De „acasă“, din studioul Ro­mânia TV, șeful PSD ne-a transmis, du­mi­ni­că seară, că „nu o să cedez“. După un sce­na­riu apocaliptic făcut de întâiul social-de­mo­crat al partidului unic, păcatele lui penale și legăturile „bolnăvicioase“ cu Tel Drum, de­mas­cate prin raportul DGPI publicat de RISE Project și cercetate de DNA, sunt trans­for­ma­te în „chestiuni foarte bine organizate“ de So­ros. De cine altcineva? „Totul pleacă de la So­ros. De la răul pe care vrea să-l facă în această țară“, pentru că „nu se poate opri creșterea popularității PSD și a actului de guvernare“. Nici nu mai contează că PSD este, după ale­ge­rile din decembrie, cel mai hulit partid. Și nici că guvernarea PSD-ALDE a ajuns, în cinci luni, la varianta 2.0, după ce precedenta a fost con­siderată, chiar de PSD-ALDE, o mostră de incompetență. Ce contează este ca Dragnea, care întrezărește gratiile odată cu judecata în cel de-al doilea dosar al său de corupție, să sca­pe. Iar pentru asta baronul de Teleorman a ajuns la amenințări care pot fi interpretate și ca unele de tip mafiot. „PSD va avea o altă ati­­tudine. Nu va mai întoarce celălalt obraz.

 

Dacă până acum atacurile din toiul nopții asu­pra statului de drept, încordările din par­la­ment pentru schilodirea justiției, găselnițele Curții Constituționale prin care infracțiunile sunt mutilate una câte una în Codul Penal și cam­pa­nia de zi cu zi de hărțuire a procurorilor șefi  Kö­vesi și Lazăr au fost văzute de Drag­nea drept „am întors celălalt obraz“, nu pot de­cât să mă întreb ce va urma? Ce va în­sem­na, de fapt, răz­boiul total al PSD împotriva ță­rii? Tot ce pot să sper este ca bătălia aceasta finală să fie câș­tigată de România. Dar și ca măcar un singur lucru să învățăm din obrazul pe care Dragnea ne promite că PSD nu-l va mai întoarce. Să fa­cem același lucru. Să nu ne mai amăgim că putem trăi mai departe cu mafia. Iar data vii­toare, când vom mai fi cu sutele de mii în stra­dă pentru apărarea justiției, poate rămâ­nem acolo până când suntem siguri că am câștigat. 

TAGS : DNA kovesi augustin lazar mafie dragnea puscarie DNA ponta ghita basescu
Comentarii
Mircea Ordean 2017-07-15
„Este o luptă pe viață și pe moarte. Mafia con­tra țării. ”

Mă înnebunesc a lua în serios inși tratînd lucrurile în alb-negru. Unii-s Mafia, alții-s Țara (ca un făcut toată, mai exact fără nuanțe - chestii care s-ar cuveni a fi respectate mai mult la o revistă de intelectuali...).

La chestiunea penalității dlui Dragnea, am o curiozitate.
De ce nu se pornește anchetă asupra neregulilor prilejuite de referendumul din 2003, cel privitor la adaptarea întru Europa a Constituției?
Ziceți că la un 2181 sigur se va porni o asemenea investigație?
Vicentio B. 2017-07-14
Stimata Doamna Ramona Ursu,

pentru mine, si evident NU sunt sigurul, este placut sa vad ca sunteti de partea “corecta a lucrurilor”. DAR din pacate constat ca “zburati la prea mare inaltime”, adica vedeti faptele NUMAI prin intentia de a va sustine TITLUL ales care, din PACATE, NU reflecta realitatea.

CONCRET

1.
Formularea Dvs. “E greu pentru un partid care își trage seva din PCR, așa cum este PSD, să priceapă cum e să ai toată puterea în mâ¬nă,… “, este GRESEALA jurnalistica, ca sa nu spun eroare INADMISIBILA. Culmea este ca NU sunteti singura !. Cu adica “este greu pentru PSD sa priceapa..”. Din ce fapte /evenimente ati preluat Dvs. concluzia ? PSD, Dragnea & Co. AU PRICEPUT de mult CE si CUM sa faca !: Chiar NU vedeti MEGA - desfraul financiar in care acestia se scalda si anume FARA TEAMA ?

2.
Formularea Dvs. “Dosarele au luat-o la vale, condamnările vin una câte una. E vremea pușcăriei.“, este de domeniul unei „gazete de perete“ a unei intreprinderi in care munca la camp este baza existentei. CHIAR NU ati vazut/auzit intentiile celui numit Tudorel Toader in legatura cu schimbari in Codurile Penale si de Procedura ? CHIAR NU ati auzit de pledoria privid ELIBERAREA masiva din inchisori din motivele supra – popularii penitenciarelor ?

CHIAR nu ati auzit de recentul caz RADU MAZARE ? Procesul a inceput in urma cu 9 ani, cand procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul Primar al Constantei alaturi de alte 36 de persoane, printre care si fostul patron al echipei Dinamo, Cristian Borcea.

Toti sunt acuzati ca au participat la retrocedarea ilegala a peste 300 de mii de metri patrati de teren, situat la malul marii. Printre aceste terenuri sunt si portiuni de plaja care, potrivit Constitutiei Romaniei, NU POT FI RETROCEDATE !

Anchetatorii l-au acuzat ca au prejudiciat statul roman cu 114 milioane de euro, iar Curtea de Apel Bucuresti a rostit recent condamnarea 4 ANI CU SUSPENDARE !

Va sugerez stimata Doamna sa reducezi esential din “inaltimea la care zburati”

Lucian Mihai Sofronie 2017-07-14
Să ne fie crez întru rânduirea cea dreaptă a conduitei civice: ”Să nu ne mai amăgim că putem trăi mai departe cu mafia. Iar data vii­toare, când vom mai fi cu sutele de mii în stra­dă pentru apărarea justiției, poate rămâ­nem acolo până când suntem siguri că am câștigat.” Mulțumim, Ramona Ursu :)
mihai 2017-07-13
in toamna, STRADA trebuie sa aiba ultimul cuvant.
dan 2017-07-13
Toată liota asta de politicieni infami trebuie, negreșit, să ajungă după gratii ! Toți cei care au stat numai câțiva anișori la mititica trebuie să ajungă acolo pe perioade corecte, de 15, 20, 25, 30 de ani și chiar, pe viață ! Băsescu și ai lui s-au dovedit a fi și mai ticăloși decât varanul și ai lui, pentru că au știut să înșele aparențele și așteptările. Una peste alta, toți trebuie să se răcorească, un pic, câteva zeci de ani, la recluziune ! Să nu-i uităm nici pe cei din lumea hidoasă a fotbalului...
gri 2017-07-11
Toate bune si frumoase , intre timp Nicu Porcu , Mazare si toti borfasii care "au privatizat " plajele din Constanta pentru indivizi gen Borcea sau unul din fostii soti ai Mihaelei Radulescu au primit condamnari cu suspendare iar Don General Ontanu a reusit sa isi prescrie faptele asa ca adio si la gara plus pupat piata independentei !
Daca furi suficient de mult si ai sprijin de la partid si de la " servicii " poti da cu tifla linisti legii - legea este pentru boii contribuabili.. Uitati-va la Ghita care da "relatii " prin Skype cadoar nu l-ar deranja argatii fostei secretare de scoala general pusa ministru de interne de Daddy Livache
Gladiatorul 2017-07-11
Putin spus frumos. Minunat, admirabil si o reteta de urmat pentru toti romanii. Ma inclin in fata dumneavoastra. Cu cele mai distinse salutari.
Total 7 comments.
Recomandari
20617
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22